Sorkvild Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 http://thexuniverse.com/forum/showthrea ... it+PantherPo przeczytaniu tego artykulu napalilem sie na ten statek. Posiada on ciekawe atuty. Jednym z nich to symultaniczne wystrzeliwywanie mysliwcow na pole walki, warsztat naprawczy i stocznia pokladowa w jednym! Mam pytanko w zwiazku z tym. Skad kupowac szkice statkow, kotre sa potrzebne by pantera mogla je produkowac. Pisze ze na BBsie (Nigdy nie spotkalem). Sprawa druga to komponenty statkow. Jedyny raz znalazlem to latajace gdzies w przestrzeni i na tym koniec. Skad to brac ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Jak kupisz Panterę to pojawią ci się w BBS-ach oferty na kupno planów statków. Pojawienie się tych ofert jest związane z posiadaniem przez gracza statku mogącego produkować statki.Komponenty, które widziałeś w przestrzeni to nie to samo co potrzeba do produkcji statków w Panterze. Jak ją zakupisz i wejdziesz do jej poleceń, następnie wybierzesz opcję produkcji to dostaniesz wiadomość o tym jakie plany statków posiadasz (czyli co możesz produkować) oraz czego potrzeba, aby produkcja ruszyła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted November 2, 2008 Author Share Posted November 2, 2008 Juz kupilem pantere i jestem zadowolony, statek ma nieze mozliwosci. Ta fregata produkuje tylko statki splickie. Nowe projekty i czesci statkow dostepne poprzez komunikacje xtended.W takim razie do czego sluza i co mozna zrobic z tymi czesciami, ktore znalazlem w przestrzeni ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 CytatW takim razie do czego sluza i co mozna zrobic z tymi czesciami, ktore znalazlem w przestrzeni ?Nic, takie urozmaicenie gry. Możesz zapakować na statek i sprzedać je wraz z nim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 Gdzie lepiej oplaca sie naprawiac statki, chodzi o koszta przede wszystkim . W stoczni czy hangarze naprawczym statku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phalantax Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Zdecydowanie w Warsztacie !! naprawa mojego Galeona (przy 10% kadłuba ) kosztowała bagatela 111 milionów a nówka tymczasem warta jest ok 80. Nie wiem ile w warsztacie kosztowała naprawa ale na pewno o wiele taniej Ps: Piracki Spekulant ? co to za statek ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 Aha. Tylko w warsztacie na statku moga wejsc maksymalnie tylko M6. Kwatery sie jeszcze nie doskrobalem, no ba takie uroki grania na dodatkowych profilach jakim jest np piracki spekulant. Zaczynasz z Kea, Blastclaw i Mamba 1, jakis milion w kasie, dobra reputacja z piratami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phalantax Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Ok już wiem zawsze możesz kupić dok zaopatrzeniowy. Dobra rzecz, polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoyTass Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 CytatAha. Tylko w warsztacie na statku moga wejsc maksymalnie tylko M6.Wszystko zależy od statku do jakiego wpakujesz warsztat. Jeśli to będzie np. Aran (można go kupić w stoczni XTM albo dostać od Gonerów za wykonanie misji) to możesz w nim naprawiać nawet M1-dynki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts