Jump to content

Skrypt Weapons Quick Swap

Yacek
 Share

Recommended Posts

Skrypt Weapons Quick Swap to odpowiednik skryptu Weapons Change z X3.

Po instalacji musimy przejść do Sterowania i na zakładce Interfejs na samym dole odszukać 6 pozycji do przypisania klawisz:

Select Weapons Group 1

Select Weapons Group 2

Select Weapons Group 3

Assign Weapons Group 1

Assign Weapons Group 2

Assign Weapons Group 3

Po przypisaniu klawiszy do tych opcji, możemy konfigurować nasze bronie:

Wkładamy do wszystkich slotów uzbrojenia zestaw broni 1, naciskamy klawisz, który przypisaliśmy do Assign Weapons Group 1, wkładamy do wszystkich slotów uzbrojenia zestaw broni 2, naciskamy klawisz, który przypisaliśmy do Assign Weapons Group 2, itp.

Teraz naciskając klawisz przypisany do Select Weapons Group 1 mamy we wszystkich slotach zestaw broni 1, naciskając klawisz przypisany do Select Weapons Group 2 mamy we wszystkich slotach zestaw broni 2, itp.

Proste, a jakże pożyteczne.

Spolszczenia skryptu szukaj tutaj: X3TC - spolszczenia do skryptów

• 4 years later...
  • 1 year later...

Dobra, poległem na tym skrypcie teraz. Jest ogółem genialny, prosty, fajny - nie żadna wielka kobyła. Takie coś jest dla mnie idealne tylko mam jeden problem. O ile dobrze działał w M6 z ośmioma głównymi laserami to już nie łapie dwóch laserów, kiedy mam tych głównych slotów 10. Przekopałem temat na forum ego - ktoś tam zrobił poprawkę pod to, ale niestety link zdechł dawno temu, niestety nie jest napisane dokładnie co poprawił (tylko tyle, że raptem 3 linijki w dwóch plikach skryptu) ale niestety jeśli chodzi o skrypty to jestem wołowa dupa - sam się dossałem do tego skryptu i plików ale nie mam pojęcia co może odpowiadać za niedziałanie odpowiednie na statku z 10 slotami (podobno na okrętach z 16 slotami głównymi działa bez problemu). Czy ktoś coś kiedykolwiek wiedział może o tym i wie jak to poprawić albo zna coś równie prostego, zastępczego?