Phalantax Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam. Ostatnio latając sobie po splickich sektorach i przeglądając biuletyny postanowiłem dopomóć towarzystwu naukowemu i wspomogłem badania nad rolą Kosmicznych Much w przestrzeni. W zamian pozwolono mi na kupno warsztatu ( poszło na to z 30 milionów więc bym się wkurzył gdyby było inaczej). A dochodząc do sedna tematu zainstalowałem warsztat w Galeonie statki do naprawy w środku tylko... co dalej ? patrzyłem w Konsoli zadokowanego statku, ani samego lotniskowca nic nie ma... Jak mam naprawić statki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Warsztat trzeba jeszcze zainstalować w statku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Prosto: w konsoli rozkazów masz dwie pozycje opisane "Brak" wchodzisz w jedną z nich i wybierasz opcję "Napraw zadokowane myśliwce". Statki zadokowane zaczną się naprawiać, a kasa z konta lecieć. Jeśli masz XTM-a 074 to uważaj bo na początku kasa leci mocno w dół przy naprawie. Jeśli oddokujesz wszystkimi statkami z Galeonu to polecenie to zrobi się nieaktywne i po zadokowaniu kolejnymi statkami trzeba je będzie wydać ponownie. Natomiast jak w Galeonie zawsze będzie choć jeden statek (naprawiony) to polecenie będzie zawsze aktywne i każdy dokujący uszkodzony statek będzie naprawiany od razu.W Galeonie, ani w żadnym innym Lotniskowcu Warsztatu nie trzeba instalować. Instaluje się go tylko w stacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Ano właśnie. Yacek ma największe doświadczenie z XTM, co widać w postach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phalantax Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 eee no i tu pojawia się problem... warsztat JEST w Galleonie a jest tylko jedna komenda BRAK... I co z tym fantem ?? (mam wersję 7.3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Musisz mieć dwie komendy Brak.Masz po kolei:NawigacyjneHandlowePirackieSpecjalneBrakA poniżej w osobnej sekcji dwa polecenia opisane "Brak" tam masz wejść, w jedno z nich. Tam ustawia się "Obronę Antyrakietową Moskito", o ile wiesz co to takiego?I chyba musisz mieć zakupione Polecenia Specjalne MkI, piszę chyba bo dla mnie to standard, każdy statek w nie wyposażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phalantax Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Baa problem rozwiązany !! To czego szukałem jest napisane w "Dodatkowych poleceniach statku" dziękuję za pomoc Dajcie to do FAQ bo może pomóc innym. W zasadzie temat można zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi