Jump to content

Testy działania gier na Twoim sprzęcie

Yacek
 Share

Recommended Posts

Wiadomo że nie wszyscy z nas posiadają super wydajne maszyny. Często przed zakupem nowej gry długo zastanawiamy się, czy aby pójdzie ona na naszym wysłużonym blaszaku, czy aby nie będzie chodziła za wolno itp.

Można oczywiści ściągnąć demo i spróbować.

Można też sprawdzić to na tym testerze: link

Mój pracowy komp zażądał instalacji jakiegoś formantu Active-X. Oczywiście nie zamierzam instalować 😛 .

Ta opcja online chyba dość głęboko "grzebie" w komputerze, żeby się dowiedzieć czy gra pójdzie. Pytanie na ile to jest bezpieczne, tak powierzać nieznanemu systemowi dane o swoim kompie? 😛

Można instalować. Ten system zbiera te same dane, co np. Everest, po to by móc porównać je z wymaganiami gry. Nie wiem tylko, na ile jest oto miarodajne... zdaje się konfiguracje minimalne i rekomendowane pobierane są z pudełka z grą, a nie z jakichś testów, więc równie dobrze można odszukać w necie opis gry na stronie producenta i sprawdzić jej wymagania.

• 2 months later...

Muahahahha wiedziałem, że na tym się MUSI ten tester przejechać... 😀

Wiedźmin - nie powinien się u mnie uruchomić ale działał. 😀 Mimo za słabego procka i karty. Po prostu wymagania minimalne były podane ciut za wysoko, a to opiera się jednak na danych tekstowych a nie jakiś testach faktycznych.

A inne gierki to poprawnie sprawdzał, te które się nie uruchamiały były "fail" ktore dzialy srednio posrodku a te co szybko to także zaliczały "recommended". Mimo jeszcze jednej puapki - na supreme commander (nie działał mimmo teorytycznej obslugi shadera 2.0 przez moją kartę - po prostu wymaga nowszej generacji).