Skocz do zawartości

Jak nakarmić obserwatora?

Alderrin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim, jestem tu nowa, więc witam wszystkich serdecznie.

Postanowiłam być dobrym pieskiem i zanieść panu obserwatorowi gazetę, kapcie i co tam jeszcze sobie zażyczył. W końcu zachciało mu się nividium. A, że mam skrypt Improved Kha'ak, to poleciałam poczęstować się tym, co różowi zgromadzili na budowę stacji. Nie protestowali... a przynajmniej nie głośno 🤔 cały problem polega na tym, że teraz obserwator zamknął się w sobie, nie chce gadać, nividium też nie chce. Czy może wiecie, czy da się go jakoś nakarmić?

Do komunikacji ze Zwiadowca Sonenów nie potrzeba używać żadnych klawiszy, po podleceniu do statku Zwiadowcy otrzymujemy automatycznie komunikat o otrzymanej od niego wiadomości. Skoro nie dostajesz takiego komunikatu (może go pominęłaś, sprawdź w Wiadomościach) to spróbuj wczytać save sprzed otrzymania prośby o dostarczenie Nividium.

PS. Tak przy okazji to serdecznie witamy na forum kolejną dziewczynę grającą w X3.

Dziękuję wszystkim zarówno za odpowiedzi jak i powitanie 🤔

Wygląda na to, że wszystko robiłam jak trzeba, nawet spróbowałam nowej gry, obserwator ciągle się obraża. Więc przypuszczam, że albo coś jest nie tak z moją instalacją, albo przedobrzyłam ze skryptami.

Może dostrzegacie jakieś rażące błędy w tej liście? Wedle forum Xtended nic się nie powinno gryźć z XTMem, ale może pogryzło się między sobą?

Ashleys Factories & Extended Complex Hubs XTM :: Saint-Ashley Armegeddon :: Yes :: 2.5 :: 15/11/2007
Asteroid Relocator :: Nividium :: Yes :: 1.00 :: 10/10/2007
BBS Blueprint Offers :: LV :: Yes :: 1.1 :: 17/01/2008
BBS Offers :: LV :: Yes :: 1.3 :: 29/04/2006
Bail Signal Extension :: voxol/xfir01 :: Yes :: 2.1 :: 18/08/2007
Improved Kha'ak :: Fallen :: Yes :: 1.1 :: 10/06/2008
Improved Xenon :: Fallen :: Yes :: 0.95 :: 29/05/2008
Kha'ak Cluster Commands :: Kortako :: Yes :: 1.50 :: 29/12/2007
LV's Cheats :: LV :: Yes :: 1.4 :: 15/09/2007
Litcube's Kha'ak/Xenon Invasions :: Litcube :: Yes :: 15 :: 16/09/2007
Medusa Rapid Fire Missile Interface :: LV :: Yes :: 1.1 Redux :: 06/08/2007
Nividium Mines :: Cycrow :: Yes :: 1.00 :: 28/11/2006
Overtune BBS :: Cycrow :: Yes :: 1.50 :: 19/06/2006
Race Response Fleets Final :: LV :: Yes :: 1.7a :: 30/12/2007
STO :: Trickmov :: Yes :: 1.70 :: 05/05/2008
Salvage Extension Commands :: Voxol :: Yes :: 1.2 :: 02/07/2007
Stevio Weapons Dealer :: Stevio :: Yes :: 2.10 :: 30/05/2007
Treasurehunt Redux :: LV :: Yes :: 1.1 :: 20/03/2007
Weapons Dealer :: xxBlueDragonxx :: Yes :: 2.01 :: 20/10/2007
Xenon Border Conflicts :: Trickmov :: Yes :: 1.52 :: 04/06/2008
Xenon Migration :: Cycrow :: Yes :: 1.40 :: 09/01/2007
Xtended Mod - Shipyard :: The Xtended Team :: Yes :: 1.1 :: 26/06/2007

Może to Nividium zebrane dzięki skryptowi Improved, to nie jest Nividium wykrywane przez skrypt odpowiadający za misje Soneńskiego Zwiadowcy. Ci co mają zainstalowany skrypt Stevio, zauważyli pewnie że kilka towarów występuje tam podwójnie. Może z Nividium też tak jest. Zdobądź Nividium w inny sposób (w jaki, to poszukaj w FAQ misji, jest tam opisanych kilka miejsc występowania Nividium potrzebnego do zakończenia budowy HQ) i spróbuj podlecieć do Sonena z innym Nividium.