cybernauta Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Jak w temacie.Czy się da wykonać taką operację a jesli tak to w jaki sposób, by to poprawnie działało?Przykład; w sektorach Xenonów podkładam jakieś mp3 z muzyczką hinduską, u Argonów Chopina itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OSSI Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Da sie, musisz wejść w katalog z muzyką i zmienić nazwe nowego pliku na nazwe np. z muzyki Xenonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Można. Tu masz temat o tym na forum Ego: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=172897W skrócie: masz katalog soundtrack, a w nim pliki xxxxx.mp3, plikom, które chcesz dodać aby były odgrywane w trakcie gry zmieniasz nazwy na takie jakie są w tym katalogu i podmieniasz pliki. Jaki numer pliku odpowiada za muzykę w danym sektorze, to nie wiem. Może ty dojdziesz metodą prób i błędów i się podzielisz?Tak nawiasem mówiąc to zanim przypominam: zanim zadasz pytanie, sprawdź czy nie ma już go na forum, tym i ego. Dobrze też zaglądnąć do katalogu gry i samemu poszperać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Dokladnie to zaden problem. Podmieniasz plik i zmieniasz nazwe. Tu masz temat na forum egosoft gdzie jest podane sektory - muzyka. http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=102521 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybernauta Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Fantastycznie Skoro we Frontierze latało się przy klasykach muzyki poważnej to wypada sprawdzić czy i w przypadku X3 to się przyjmie Albo nalocik na sektor Xenków przy "Walkirii" Wagnera... :ph34: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Przygotuj własny zestaw muzyki, daj znać, wystawi się na Mamucie i każdy będzie się mógł przekonać jak lata się przy dźwiękach muzyki poważnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybernauta Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Z okazji pierwszego przejęcia sektora (Hatikvah's Faith) ustanawiam jako jego nowy pan i władca nową i jedynie słuszną melodię dla ww. regionu (i jak widzę także dla Rhy's Crusade, Trinity Sanctum, Cho's Defeat bo ten sam plik muzyczny jest dla nich) http://www.wrzuta.pl/audio/hMgRB6ZOQf/ (starałem się podłozyć coś pod klimaty Zakharova)W sumie podkład muzyczny w tej grze jest na tyle dobry, że troszkę mi szkoda podstawiać nuty do reszty sektorów więc chyba raczej sobie chwilowo odpuszczę robienie tego na szerszą skalę --- edit ---Choć z drugiej strony, może poeksperymentuję - to na przykład mi pasuje pod sektor Gonerów (Elysium of Light bodajże?) http://sniperpl.wrzuta.pl/audio/zjKns3W ... -_chillout Ba, zresztą jak tak przeczesuję muzykotekę to wydaje mi się, że bardzo dużo numerów chilloutowych podchodzi pod tę grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Sciagnij sobie zestaw z tematu podanego przez Yacka. Soundtrack Marcy'ego jest bardzo dobry. Nieco dalej jest tez moja podmianka, ale kawalki nie sa poskracane. Byc moze rozpakujesz sobie i podmienisz to co ci sie podoba. Jesli ktorys z tych packow bylby niedostepny to moge na nowo zahostowac. Wkrotce wydam na nowo podmiane muzyki pod Xtm i kawalki beda znormalizowane do jednego poziomu glosnosci oraz odpowiednio poskracane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blantas Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Przypadkowo natknolem sie na to, wiec zostawiam linkahttp://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=102521&sid=40363c20827ae82f6c591ba8924abf1c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Z soundtracka Marcy'ego najbardziej podoba mi się klimatyczny kawałek z filmu Diuna pana Lyncha. Mógłbym słuchać go na okrągło, a w gierce to był mój ulubiony sektor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Zmien nazwe kawalka to polubisz tez inne sektory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi