Cerber Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Mam pare pytań dotyczących skryptów(gram z xtm 0.74 na starych sejwach):1. Podczas gry doastałem informacje o nieskończonej pentli i usunięciu skryptu. Czytałem że w poprzednich wersjach skryptu Mk3 Improvement były takie problemy. Sprawdzałem jednak liste skryptów i żadnego nie ubyło.2. Czytałem że skrypt Mk3 Improvement polepsza traderów. Czy ktoś go używa? Jak tak to jak się sprawuje i czy trzeba coś kupywać czy wystarczy zainstalować?3. Coś dziwnego dzieje się z mapą scorpa. Linie na prawo ciągną się w nieskończoność, a przy próbie uaktualnienie wyskakuje błąd. http://img227.imageshack.us/my.php?image=x3mapmj4.png4. Czy istniee skrypt który nakazywał by miśliwcom ściąganie poprzez teleporter towarów np rakiet podczas walki z innego statku?5. W związku z powyższymi problemami i śmieciami pozostałymi po poprzednich skryptach planuje reinstalkę gry i nowy początek. Czy te skrypty nie będą się ze sobą albo z xtm gryzły?XTM 0.74Patch 2.5BonuspackBBS ExtrasBBS OffersKopalnie NividiumLeveling AIGuild packPoprawka do Poleceń Logistycznych MK 2Asteroid relocatorSCSBSETerran Economy FixMk3 ImprovementPoprawka do statków Kh'akFight Command Software MK3OCS ApolloStation/complex sellerStevio Weapons dealerStocznia XTMGildia PiratówKonwoje XenońskiOdblokowanie statkóweSector SkirmishesPare statkówRace Response FleetsXenon Border ConfictsYaki ArmadaSector TekaoverImproved Kh'akLitcubes Khaak Xenon Invasions(Inwazje xenonów i Kh'ak)Poprawka dokowania do Xenońskiego J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ad. 1. Ten komunikat powinien wychodzić każdemu kto gra w wersję 0.7.4. Jest to błąd jednego ze skryptów XTM-a. Błąd wraz ze sposobem poprawy jest opisany na forum Xtended. W tej chwili przechodzi testy, jeśli zakończą się pomyślnie, plik będzie dostępny na Mamucie.Ad. 3. Przeinstaluj może mapę. Masz zastępcze tłumaczenie XTM-a?Ad. 5. XTM 0.74 OKPatch 2.5 OKBonuspack OKBBS Extras OKBBS Offers ??Kopalnie Nividium ??Leveling AI ??Guild pack OKPoprawka do Poleceń Logistycznych MK 2 ??Asteroid relocator ??SCS OKBSE OKTerran Economy Fix (raczej nie potrzebne, bez tego ziemianie latają wszędzie)Mk3 Improvement ??Poprawka do statków Kh'ak ??Fight Command Software MK3 ??OCS Apollo ??Station/complex seller ??Stevio Weapons dealer OKStocznia XTM OKGildia Piratów OKKonwoje Xenoński OKOdblokowanie statkówe ??Sector Skirmishes OKPare statków OKRace Response Fleets OKXenon Border Conficts OKYaki Armada ??Sector Tekaover OKImproved Kh'ak OKLitcubes Khaak Xenon Invasions(Inwazje xenonów i Kh'ak) OKPoprawka dokowania do Xenońskiego J (nadal potrzebne, ale nie instalowałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balbinka Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 witam witam i pozdrawiam wzgledem skryptow ??? to na mamucie masz taki temat co zowie sie kompatybilne scrypty z XTM 0.7.4 - Sama napisalam posta co jest napewno kompatybilne i sie nie gryzie z XTMem zaco gwarantuje . a co do reszty to powiem szczeze ze kilka scryptow nie znam nie instalowalam i nie posiadam a szkoda jak cos to prosze o linka do tego skryptu z kopalniami Nividium .Z pozdrowieniami Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 1. Mi to wyskoczyło dopiero po kilku albo nawet kilkunastu godzinach gry zaraz po zainstalowaniu BSE, wię myślałem że się z czymś gryzie. Dzięki za odpowiedź.3. Mam i do tego tymczasowe spolszczenie z mamuta.Proszę oto link: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=1923554Kopalnia do nabycia w Paranidiańskich stoczniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balbinka Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Dzieki ci wielkie za kopalnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybernauta Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Hejka1. Przy okazji tego wątku chciałbym się zorientować, czy istnieje skrypt na poprawę reputacji u danej rasy bo jakimś cudem nagrzebałem sobie u Splitów.Na forum egosoftu ktoś tam pisze o tym całym "Cheat" skrypcie Cycrowa bodajże, ale jak to się tam konkretnie ustawia tę reputację, bo już widzę że to jakaś wyszża szkoła jazdy... 2. Czy istnieje jakiś skrypt na wykorzystanie statków pasażerskich?Chodzi mi o to by działały na podobnej zasadzie jak TS tylko, co oczywiste, żeby samodzielnie woziły pasażerów (a nie surowce) za kasę.PS: Szukałem też kopalni nividium, dzięki za aktualny link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Co do pierwszego pytania: nie znam cheata, nigdy nie miałem.Reputacje jak chciałem szybko podnieść to robiłem to w ten sposób:Latałem od stacji do stacji lub dokowałem do jednej i load aż do skutku, czyli do pojawienia się w BBS-ach oferty na datki charytatywne, wpłacałem pieniądze i patrzyłem na ile podniosła się reputacja, jeśli jeszcze mi jej brakowało to kolejna wpłata. I tak aż do czasu gdy reputacja podskoczyła do poziomu, który chciałem osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Na poprzedniej stronie masz temat Mod all in one, a w nim link do tego skryptu. Jeśli chcesz możesz spróbować nim, ale czy będzie akurat to o co pytasz to nie wiem bo nigdy z niego nie korzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybernauta Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Oks, już mam i ustawiłem reputę na mniej więcej taką jaką miałem przed tym dziwnym zdarzeniem Będę musiał uważać następnym razem na tych obrażalskich Splitów co by nie urazić ich delikatnych uczuć )) Gdyby ktoś jeszcze szukał w jaki sposób podnieść pikującą w dół niczym akcje na światowych giełdach reputację, proszę;http://cycrow.thexuniverse.us/scripts/help/script2.html============EDIT:A propos TAXI, może ten skrypt coś ciekawego wprowadzi do gry?http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=165829Mój angielski jest taki sobie, nie wiem - czy zakłada on własnie że taksówki same będa się kręcić po wszechświecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 CytatAd. 5.XTM 0.74 OKPatch 2.5 OKBonuspack OKBBS Extras OKBBS Offers ??Kopalnie Nividium ??Leveling AI ??Guild pack OKPoprawka do Poleceń Logistycznych MK 2 ??Asteroid relocator ??SCS OKBSE OKTerran Economy Fix (raczej nie potrzebne, bez tego ziemianie latają wszędzie)Mk3 Improvement ??Poprawka do statków Kh'ak ??Fight Command Software MK3 ??OCS Apollo ??Station/complex seller ??Stevio Weapons dealer OKStocznia XTM OKGildia Piratów OKKonwoje Xenoński OKOdblokowanie statkówe ??Sector Skirmishes OKPare statków OKRace Response Fleets OKXenon Border Conficts OKYaki Armada ??Sector Tekaover OKImproved Kh'ak OKLitcubes Khaak Xenon Invasions(Inwazje xenonów i Kh'ak) OKKopalnie nividium zdaje sie wystepuja juz w wersji 0.7.4 podobnie jak hodowle much kosmicznych.Levelling AI dziala jak nalezy. Nagroda za zestrzelenie poza sektorem jest przyznawana, odkrywane jest imie pilota i level. Walczy troche lepiej.Yaki Armada. Crap. Wywalic, nie dziala jak trzeba. Pisalem juz o tym.Poprawda do statkow khaak. Wywalic. Juz to jest zastosowane w o.7.4Terran Economy. Juz niepotrzebne.BBS Offers. Dziala dobrze.@CybernautaDobrze trafiles. To cos jak handlowiec mk3 tylko ze wozi pasazerow. Musze to przetestowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybernauta Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 @ Sorkvild, dasz znać jak to hula? Trochę boję się tego instalować, żeby czegoś nie popaprać gdyż z tego co rozumiem, żeby skrypt taxi działał nalezy jeszcze CytatTo start taxi service, every ship must have the Explorer Software and (only M5) Cargo Lifesupport System installed. To be able to use the Explorer Software, you must have installed a current version of the Bonuspack.czyli http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=151502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Bez obaw, zainstaluj plugin managerem. Zeby na statku odpalic te komendy muszi miec tp lub m5 wysposazone w podtrzymywanie zycia i m5 dodatkowo polecenia zwiadowcze. Chodzi o te z bonus paka 1.07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybernauta Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Zainstalowałem to http://www.egosoft.com/download/x3/bonus_en.php , poszło gładko.Następnie skrypt "Taxi-Software MK1 V3.3 (final)" ale chyba nie działa (?)Pojawiły się jakies nowe komendy (Ogólne, Pirackie itd.) ale pomimo iż kupiłem u Teledian kilka Tukanów (TP) i zatrudniłem nowych pilotów, dokupiłem do nich nawet jakieś "polecenia zwiadowcze" (tak na wszelki wypadek) nie widzę żadnego polecenia związanego z TAXI.Coś jeszcze trzeba zrobić?=======EDIT=======Walczyłem, walczyłem i coś tam się udało.Stąd http://x-lexikon.xibo.at/wiki/index.php ... d./Scripts pobrałem "Taxisoftware MK2, V1.0" i działa. Niestety, wszelkie komunikaty związane z tym skryptem mam po niemiecku więc nie rozumiem co tam prawią.Ale ważne że jako tako hula, tylko dośc badziewnie wygląda nie po naszemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Ktoś już go przetestował? Warto instalować? Czy są z tego jakieś sensowne zyski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybernauta Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Z tymi zyskami jeszcze nie wiem, pewnie kokosów z tego nie ma ale i też się niczego wielkiego nie spodziewałem Instalowałem ów skrypt gdyż trochę przeszkadzał mi fakt, że TP nie są wykorzystywane Teraz sobie kursują tu i ówdzie, nawet nie zwracam na nie uwagi. Zawsze trochę wiecej ruchu w sektorach Przy okazji; o ile ponoć w Taxi MK1 można było ustawiać jako taksówki zarówno TP jaki i M5 (ta druga opcja szczególnie rozsądna, gdyż owe maleństwa rozwijają duże prędkości) to już w MK2 nie wiem dlaczego, ale nie mogę M5 w żaden sposób ustawić pod TAXI... W sumie i tak jakoś po instalacji skryptu w wersji MK1 nie miałem żadnych opcji dot. taxi dlatego musiałem zainstalować MK2 i tu jest już ok ale działa tylko na TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi