Przemko Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Hejka ...Gra ktoś z Was jeszcze w X2 ? W dobie X3, XTM i i innych modów może są starzy wyjadacze co to wolą X2 niż X3 ? )) Zapraszam do komentowania swoich osiągnięć w świecie X2 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja sobie trochę jeszcze szpilam w X2. Mimo nieporównywalnej grafiki pomiedzy X2 i X3 wg mnie X2 ma specyficzny klimat. Moze i fabuła nie jest szczególnie rozbudowana ale i tak uwielbiam tę grę. Nie powiem, że X3 jest do d...y bo to świetna gra, ale do X2 mam sentyment. W końcu to tam zarobiłem pierwszy milion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 To ja dwa pytanka jeśli można:1. Czy w X2 po każdym dokowaniu trzeba jeszcze doprowadzić statek od „łóżeczka”?2. Czy do moda Massive War Mod jest może jakieś spolszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Cytat1. Czy w X2 po każdym dokowaniu trzeba jeszcze doprowadzić statek od „łóżeczka”?Nie. Po nacisnieciu ESC statek automatycznie ladowal w doku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DerryFH Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 CytatTo ja dwa pytanka jeśli można:1. Czy w X2 po każdym dokowaniu trzeba jeszcze doprowadzić statek od „łóżeczka”?Nie, nie trzeba, ale po co rezygnować skoro można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 CytatCytatTo ja dwa pytanka jeśli można:1. Czy w X2 po każdym dokowaniu trzeba jeszcze doprowadzić statek od „łóżeczka”?Nie, nie trzeba, ale po co rezygnować skoro można?To w koncu sie nudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie wiem jak to jest w X2, w końcu jak do tej pory zaliczyłem tylko jedną misję treningową ale chyba nie byłoby nic gorszego jak rozmazanie własnego, ciężko zarobionego statku o ściany wewnątrz bazy. A i właściciele mogliby się obrazić... P.S. Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 CytatNie wiem jak to jest w X2, w końcu jak do tej pory zaliczyłem tylko jedną misję treningową ale chyba nie byłoby nic gorszego jak rozmazanie własnego, ciężko zarobionego statku o ściany wewnątrz bazy.O wnętrze stacji możesz się stukać ile chcesz. Uszkodzenia odnosiłbyś tylko od kolizji z innymi jednostkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DerryFH Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 CytatTo w koncu sie nudzi Serio? No masz... a ja płaczę rzewnie nad X3 i chcę inwazyjnie dokować do środka stacji... ale ciągle słyszę tylko.."twenty five megawat shield destroyed.." a później już nic nie widać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 To jeszcze jedno pytanie:Co z podanych tu rzeczy należało by zainstalować a co można (a nawet trzeba) sobie odpuścić?http://www.egosoft.com/download/x2/patches_pl.phphttp://www.egosoft.com/download/x2/bonus_pl.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zainstaluj koniecznie patch 1.4 (poprawia A.I. przeciwników i dodaje inwazje Xenońskie). Patch 1.5 możesz sobie odpuścić, bo on nic nie zmienia w grze (dorzuca eksport statystyk). Do tego możesz, aczkolwiek nie musisz (ja do po formacie odpuściłem i cały czas gram bez niego), zainstalować Bonus Pack. Dodaje on kilka komend i Fusion Injector (dostępny u piratów) czyli dopalacz zwiekszający czasowo prędkość kosztem ogniw. To by było na tyle. Do tego możesz dodać jakiś mod, niestety spolszczyć musisz na własną rękę (MWM też ale wiadomości są i tak po angielsku), ale nie powinno to stanowić problemu (zmiana cyferek z 44 na 4B). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedź!Do tej pory chodziłem koło X2 jak pies koło jeża ale chyba w końcu się „pomylę” przy klikaniu ikonek. Tym bardziej, że są tak blisko siebie... Edit:No to mam nową zagrychę! Właśnie zobaczyłem listę skryptów do X2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 "Rewelacyjnym" pomysłem były prace egosoftu nad statystykami z gry. Psu na budę to było potrzebne i do X2 i X3, a spędzili nad tym pół roku. W tym czasie lepiej by popracowali nad X-online albo mechanizmem lądowania na planetach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 CytatEdit:No to mam nową zagrychę! Właśnie zobaczyłem listę skryptów do X2...No, przynajmniej jeden ci odpada - CockpitMod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Fakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Jesli chodzi o skrypty to wrzuć sobie Bounty Hunter. Przy jednej z opcji wszyscy zaczynają na Ciebie polować (jazda niezła). Dobry jest też Khaak Second Invasion (co jakiś czas Twój sektor będą najeżdżać krzaczki w ilości zależnej od ustawień w skrypcie). Z pozostałych to jeszcze może byc urządzenie maskujące (w sumie to mogłoby być droższe) i wojna Khaak-Xenon (zainstalowałem ale nie testowałem z braku czasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Na początek, to chyba wrzucę tylko Łowcę Kha'aków. Zawsze to lepiej być myśliwym niż zwierzyną... I jeszcze jedno. Czy w X2 można przejąć/kupić sektor? Bo piszesz „Twój sektor będą najeżdżać krzaczki”... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Pisząc Twój miałem na myśli ten w którym jesteś. Istnieje do X2 skrypt Sektor Takeover. Mam go nawet ale nie zdążyłem użyć (X3 mnie dopadło). Łowca Khaak to fajny skrypt. Załatw sobie jumdrive i dobry stateczek. Po odpaleniu skryptu dostajesz info gdzie są krzaczki. Tylko leciec i eksterminować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OSSI Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 W X2 nie można kupic sektora ale można zasiedlić nieznane sektory lub Presidents End(niewiem czy ten ,chodzi mi o ten zniszczony pózniej przez khaaków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 A taki "zasiedlony" sektor przechodzi na moją własność czy dalej jest to niczyj z moimi stacjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi