Jump to content

Statystyki

Przemko
 Share

Recommended Posts

Ja sobie trochę jeszcze szpilam w X2. Mimo nieporównywalnej grafiki pomiedzy X2 i X3 wg mnie X2 ma specyficzny klimat. Moze i fabuła nie jest szczególnie rozbudowana ale i tak uwielbiam tę grę. Nie powiem, że X3 jest do d...y bo to świetna gra, ale do X2 mam sentyment. W końcu to tam zarobiłem pierwszy milion 😛

Nie wiem jak to jest w X2, w końcu jak do tej pory zaliczyłem tylko jedną misję treningową ale chyba nie byłoby nic gorszego jak rozmazanie własnego, ciężko zarobionego statku o ściany wewnątrz bazy. A i właściciele mogliby się obrazić... 😛

P.S.

Dzięki za odpowiedź!

Cytat

Nie wiem jak to jest w X2, w końcu jak do tej pory zaliczyłem tylko jedną misję treningową ale chyba nie byłoby nic gorszego jak rozmazanie własnego, ciężko zarobionego statku o ściany wewnątrz bazy.

O wnętrze stacji możesz się stukać ile chcesz. Uszkodzenia odnosiłbyś tylko od kolizji z innymi jednostkami.

Zainstaluj koniecznie patch 1.4 (poprawia A.I. przeciwników i dodaje inwazje Xenońskie). Patch 1.5 możesz sobie odpuścić, bo on nic nie zmienia w grze (dorzuca eksport statystyk). Do tego możesz, aczkolwiek nie musisz (ja do po formacie odpuściłem i cały czas gram bez niego), zainstalować Bonus Pack. Dodaje on kilka komend i Fusion Injector (dostępny u piratów) czyli dopalacz zwiekszający czasowo prędkość kosztem ogniw. To by było na tyle. Do tego możesz dodać jakiś mod, niestety spolszczyć musisz na własną rękę (MWM też ale wiadomości są i tak po angielsku), ale nie powinno to stanowić problemu (zmiana cyferek z 44 na 4B).

Dzięki za odpowiedź!

Do tej pory chodziłem koło X2 jak pies koło jeża ale chyba w końcu się „pomylę” przy klikaniu ikonek. Tym bardziej, że są tak blisko siebie... 😛

Edit:

No to mam nową zagrychę! Właśnie zobaczyłem listę skryptów do X2...

"Rewelacyjnym" pomysłem były prace egosoftu nad statystykami z gry. Psu na budę to było potrzebne i do X2 i X3, a spędzili nad tym pół roku. W tym czasie lepiej by popracowali nad X-online albo mechanizmem lądowania na planetach 😛 .

Jesli chodzi o skrypty to wrzuć sobie Bounty Hunter. Przy jednej z opcji wszyscy zaczynają na Ciebie polować (jazda niezła). Dobry jest też Khaak Second Invasion (co jakiś czas Twój sektor będą najeżdżać krzaczki w ilości zależnej od ustawień w skrypcie). Z pozostałych to jeszcze może byc urządzenie maskujące (w sumie to mogłoby być droższe) i wojna Khaak-Xenon (zainstalowałem ale nie testowałem z braku czasu).

Pisząc Twój miałem na myśli ten w którym jesteś. Istnieje do X2 skrypt Sektor Takeover. Mam go nawet ale nie zdążyłem użyć (X3 mnie dopadło). Łowca Khaak to fajny skrypt. Załatw sobie jumdrive i dobry stateczek. Po odpaleniu skryptu dostajesz info gdzie są krzaczki. Tylko leciec i eksterminować 😆