Sorkvild Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Za te 6000 to narazie mozesz sobie ogniwa energetyczne kupic Tak na serio to rob zlecenia z bbsu, zbieraj sprzet co wypadl z innych statkow. W tym celu polecam sektor Company Pride gdzie wieze laserowe przytna kilka statkow i odrazu jest co zbierac. Pozniej kup sobie albo zdobadz TS i zacznij sam handlowac. Gdy bedziesz mial troche wiecej kaski to zainwestuj w kopalnie krzemu w Ore Belt lub Destylarnie Wodki w Akeela's Beacon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 A przede wszystkim poczytaj forum, masz temat "Watek handlowo-produkcyjny" masz FAQ komentarze, masz FAQ misji i inne tematy. Tam szukaj odpowiedzi na swoje pytania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZERO Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Dok艂adnie. Wyobra藕 sobie, 偶e np. w wymienianym przez Sorkvilda sektorze podejmiesz na pok艂ad pozosta艂膮 po zniszczonym statku rakiet臋, kt贸ra warta jest 15, 33 albo nawet 80 tys. kredyt贸w za 1 rakiet臋. Mo偶esz trafi膰 te偶 na porzuccony statek. Ustaw sobie tylko pirat贸w jako przyjaci贸艂, 偶eby wie偶e Ciebie nie atakowa艂y.Pami臋taj, 偶e lepiej mie膰 statek trosz臋 gorszej klasy, ale dobrze wyposa偶ony i z dobrym uzbrojeniem ni偶 statek o klas臋 lepszy lecz uszkodzony, bez skanera i tuningu oraz z proc膮 zamiast porz膮dnych dzia艂. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 1. Jak dokujesz do stacji/fabryki itp masz opcj臋 Stacja/Wiadomo艣ci tam masz wiadomo艣膰 BBS-u, a w nich cz臋sto oferty na transport 艂adunku, kupno, sprzeda偶 itp.2. Poszukaj w FAQ komentarze, info o mapie Scorpa, na pewno u艂atwi ci rozeznanie we wszech艣wiecie. Droga z Home of Light wygl膮da tak: na wsch贸d do President's End, na wsch贸d do Elena's Fortune, po艂udnie Split Fire, wsch贸d Brenna's Triumph, po艂udnie Danna's Chance, wsch贸d Nopileos Memorial, wsch贸d Hatikvah's Faith, p贸艂noc Thuruk's Beard, zach贸d Company Pride. Jest to najkr贸tsza droga, ale te偶 najbardziej niebezpieczna bo wiedzie przez sektory pirackie.3. FAQ komentarze, poszukaj: "Jak podnie艣膰 przedmiot z przestrzeni".4. GW mo偶esz sprzeda膰 tylko w stacjach handlowych. I tylko w tych, kt贸re handluj膮 tym towarem. Jeszcze raz polecam map臋 Scorpa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted October 9, 2008 Author Share Posted October 9, 2008 Cytat1. Czy mozesz mi wyjasnic prosze co to jest "zlecenie z bbsu"?2. Czy moglby mi ktos wskazac kierunek do sektoru Company Pride zaczynajac np. od Home of Light? Ja spedzilem na granie juz kilkanascie godzin i odkrylem ponad 30 sektorow ale nie udalo mi sie odnalezc tego sektora. Prosze zatem o wskazowke (w miare dokladna).3. Czy jak znajde te wieze laserowe to moge je zabrac do ladowni poprzez otwarcie luku ladowni czy w inny sposob? (Nigdy jeszcze tego nie robilem)4. Kupilem raz wodke i czytalem ze lubia ja gornicy na meteorach ktorzy wydobywaja rude krzemu i kiedy im tam ja zawiozlem to nie chcieli jej swinie kupic. Dlaczego?1. Poczytaj instrukcje gry oraz FAQ dostepne na forum.2. Google.3. Wlasne tak, tylko toj statek musi je zmiescic wpierwej.4. Dlaczego nie przeczytales jeszcze FAQ ?Powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZERO Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 Mamy to na uwadze Zauwa偶, 偶e nikt nie si臋 irytowa艂, a odpowiedzi s膮 rzeczowe. Koledzy celowo naprowadzaj膮 Ci臋 na 藕r贸d艂owe materia艂y, bo nie chodzi o to 偶eby umie膰 wszystko jak wierszyk, ale 偶eby wiedzie膰 gdzie szuka膰 jak si臋 trafi na problem.呕aden z nas nie zna tej gry w 100 procentach i na tym polega jej fenomen. I dzi臋ki temu liniowo艣膰 X3 r贸wna si臋 zero Powodzenia w jej poznawaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts