Sorkvild Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ludzie, niesamowita wiadomość! Jak to zobaczyłem to myślałem, że spadnę z krzesła, ale Egosoft 4 maja wydaje kolejną odsłonę X3, która będzie darmowa dla każdego posiadacza X3 Albion Prelude!W skrócie - oprócz tego co dobrze znamy i lubimy gra ma zawierać nową fabułę, sporo nowych opcji jak dyplomacja, dynamiczne relacje, nowe statki, nowe stacje, nowe elementy rozgrywki jak piractwo, nowy wymiar eksploracji oraz gildia eksploratorów, posiadanie własnych sektorów, sporo usprawnień i opcji moderskich. W tworzenie nowej gry zaangażowana jest mała grupa twórców, która finalnie stworzyła coś, co Egosoft uznał, że jest tak dobre by wydać pod własnym szyldem i tym samym otworzyć nowy rozdział dla wszystkich miłośników wszechświata X, a X3 w szczególności. Premiera 4 maja. X3 Farnham's LegacyCytatX3: Farnham's Legacy is a new game in the X3 space game series. TRADE, FIGHT, BUILD, THINK in a living and breathing universe. It incorporates a new storyline and yet more additions to the open, free-form gameplay that forms the core of all X series games.X3: Farnham's Legacy is free to owners of X3: Albion Prelude. Explore a Changing UniverseSet in the years after X3: Albion Prelude, as the chaos caused by the gate shutdown really takes hold, X3: Farnham's Legacy starts very differently to previous games in the X3 series. Trapped in an isolated area of space, you'll first need to make use of the new exploration features to find your way back to civilisation. Then, once you're there, you'll be able to use the new diplomacy options to help shape your relationships with the factions you find. Key features:(Almost) Everything from X3: Terran Conflict and X3: Albion PreludeExploration tools and explorers guildDiplomacy and dynamic relationsNew drone carrier and armoured transport shipsPlayer headquarters with new advanced facilitiesA unique and very special new shipStation-building and complex planning servicesShip browser and hyperlinked encyclopediaNew piracy options and gameplayReal sector ownershipImproved logs and graphsEnhanced modding supportLots and lots of smaller improvements!Note: X3: Farnham's Legacy is not compatible with savegames from X3: Terran Conflict or X3: Albion Prelude.X3: Farnham's Legacy has been tested by a small but dedicated team of volunteers. Players can send feedback on our official X3: Farnham's Legacy forum. Steam https://store.steampowered.com/app/483330/X3_Farnhams_Legacy/Nowe podforum Egosoft https://forum.egosoft.com/viewforum.php?f=199Trailer https://www.youtube.com/watch?v=B8Z9YDCXbdM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamek9 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Hmmm.. Gram na X3 AP+ XRM+LoCo +MSP+IR i rozumiem że po instalacji tego dodatku wszystko sie sypnie pewnie. Myślę, że nie będzie tak dobry by zrezygnować z wymienionych modów.... a może jednak ?Ale ogólnie info jak najbardziej na tak : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Super wiadomość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 W dniu 6.04.2021 o 15:51, zamek9 napisał:Hmmm.. Gram na X3 AP+ XRM+LoCo +MSP+IR i rozumiem że po instalacji tego dodatku wszystko sie sypnie pewnie. Myślę, że nie będzie tak dobry by zrezygnować z wymienionych modów.... a może jednak ?Ale ogólnie info jak najbardziej na tak : )Ale dlaczego ma się sypnąć. Zrób sobie kopię tego co masz na inną partycję/folder i graj dalej w swój zestaw. Ja mam w sumie trzy kopie X3, każda z innym modem, natomiast pod Steamem mam czystą wersję w którą sobie czasem pogrywam dla osiągnięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Czas wrócić do X3 Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARMUR243 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Pewnie polskiej wersji nie przewidzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamek9 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 bardzo nie dobrze, znowu trzeba liczyc na spolecznosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwalen Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Na steamie jest 10 minutowy pogląd rozrywki. Zaprezentowano trochę mapę sektorów. Oto niektóre sektory:SpoilerArgon Prime(alfa, beta, gamma, delta), Home of Light(alfa, beta, gamma, delta), Paranid Prime(alfa, beta, gamma, delta, epsilon), Omicron Lyrae(alfa, beta, gamma), Elysium of Light, Family Njy (alfa, beta, gamma, delta) The Wall,PTNI Headquarters(alfa, beta), Xenon Hub, The Hole, Kingdom End(alfa, beta, gamma, delta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Dziś o godzinie 18.00 nastąpi premiera kolejnej odsłony tytułu gry naszego życia Będzie grane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 SpoilerMamy HQ na start... i błąkamy się jak ćmy.Znalazłem dwa TS.Fajna misja na początek ze znalezieniem nowej bramy / punktu skokowego.Reszta w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Nostalgia...Może Adrian , Moskit zechcieliby spolszczyć to DLC, nie wiem jak to wygląda od strony technicznej, ale x3 AP jest podstawką i ma język polski , więc pewnie można to wykorzystac ...Ja bardzo chętnie powróciłbym w te "starsze" klimaty...Ad. Rozwiązanie jest banalnie proste, gra jest w naszym języku, nowe funkcje zaimplementowane w tym dodatku są po angielsku.Ad2. U mnie jest katalog addon2 i po usunieciu X3AP nie uruchomie X3FL , stąd skojarzenie bardziej z DLC niż z pełną grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glouver Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 To nie jest DLC.Tylko osobna gra która się instaluje w nowym katalogu gry.Dodajcie do profilu nowe x3 i x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Wir Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 W tym tygodniu tego nie ruszę, ale 9d poniedziałku mogę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Plugin Manager w wersji 1.60 obsługuje x3fl.exe Popatrzę co pozmieniać...Standardowo w katalogu addon2 zmieniamy w lang.dat 44 -> 48 i gramy po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammeleon Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Witajcie. Wie ktoś czym wyodrębnić plik 0001-L048 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Wir Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Jeśli chodzi o wyciągnięcie go z 04.cat to na stronie egosoft masz program do X:R, działa.Jeśli chodzi o 001-048.pck to darmowy 7-zip lub cokolwiek innego do rozpakowania wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Fajna ta fabuła, udało mnie się już dostać w miarę solidny statek. Ogółem bardzo mnie się podoba ta gra, sporo rzeczy jest zrobionych od nowa, dużo usprawnienień QoL (ułatwiające życie) jeśli chodzi o komendy i wizualizacje. Gra się całkiem przyjemnie jest sporo do okrywania, cieszące oko nowe sektory, bywają ogromne z poukrywanymi znajdkami czy tajnymi stacjami. Nie doświadczyłem żadnych ścinek i przymuleń procesora. Myślę, że jest to "nowe rozdanie" jeśli chodzi o wszechświat X i na jej podstawie powstanie sporo nowych modów i dodatków.Co do tłumaczenia, jest sporo czytanego tekstu. Mnóstwo artykułów, wpisów encyklopedycznych. Na duży plus pełne udźwiękowienie mówionych kwestii. Co mnie wkurza to te małe literki w menusach, mam nadzieję, że szybko powstanie jakiś hud, np. do AP czy TC był X Pure Hud, który miał nową bardziej czytelną czcionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Jesli macie za małą czcionke to polecam x3fontmaker.Trzeba troszke pokombinowac by trafic z wielkością i żeby wyswietlało polskie znaki.Ja osobiscie uzywam tego,moze komus sie przyda.Tworzymy folder o nazwie >f< i wrzucamy go do głównego katalogu gry(nie addon).https://mega.nz/file/r2pTnCia#t3ux2FI-CWcfY8bkavd_G6TXqMqOC7d_p7OZSjVNE7Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammeleon Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 W dniu 8.05.2021 o 11:06, Adrian_Wir napisał:Jeśli chodzi o wyciągnięcie go z 04.cat to na stronie egosoft masz program do X:R, działa.Jeśli chodzi o 001-048.pck to darmowy 7-zip lub cokolwiek innego do rozpakowania wystarczy.Mam XRCat Extrator, ale plików z x3 nie chce mi rozpakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Wir Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 XR CatToolTu masz plik0001-L048.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammeleon Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 W dniu 8.05.2021 o 18:14, Adrian_Wir napisał:XR CatToolTu masz plikDziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Polecam X3 Editor 2 z czeskiej strony... Można edytować pliki wewnątrz cat/dat itp...Bez wyodrębniania. Lekko spolszczam już grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Rider Opublikowano 24 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 W dniu 9.05.2021 o 17:31, LeWaR napisał:Lekko spolszczam już grę.Jakieś postępy? Chętnie bym potestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrozaksen Opublikowano 26 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 O kuźwa jak ja dawno tu zaglądałem, że przegapiłem tak cudowne DLC!!! To naprawdę piękna wiadomość, mogę podjąć się spolszczenia jak tylko skończę zabawę z dyskami w laptopie!Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 26 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 #11 Napewno wiele ludków będzie Ci niezmiernie wdzieczna za Twój wkład w spolszczenie serii X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi