Prowler Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Linkhttps://www.egosoft.com:8444/confluence/display/X4WIKI/X4%3A+Foundations+Manual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glouver Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Wydawanie komend skatowi którym sterujemy:-Musimy posiadać kapitana.-Musimy przekazać ster kapitanowi. (wstajemy z fotela)-Podziwiamy widoki i wchodzimy do mapy.Od tej pory statek zachowuje się jak pozostałe sterowane przez npc tylko, że tu z nami na pokładzie.Wydajemy komendy (np leć do; dokuj; handluj itd), a statek zacznie wykonywać polecenia samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 a czy od tego rośnie doświadczenie kapitanowi? Bo od długiego czasu mam kilka statków, które sobie górnikują, a jeden coś tam handluje, ale na tej opcji z dwoma gwiazdkami. I za cholerę nie chcą tych gwiazdek zdobywać, chociaż zarobili dla mnie sporo kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glouver Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Cytata czy od tego rośnie doświadczenie kapitanowi? Bo od długiego czasu mam kilka statków, które sobie górnikują, a jeden coś tam handluje, ale na tej opcji z dwoma gwiazdkami. I za cholerę nie chcą tych gwiazdek zdobywać, chociaż zarobili dla mnie sporo kasy. Na obecnej wersji tj. 1.50 dobrze sprawdza się mod:http://nexusmods.com/x4foundations/mods/8btw.W oknie informacyjnym statku i wybraniu z menu informacji o kapitanie jest opcja zastąpienia go lepszym z posiadanej aktualnie załogi statku,Warto od czasu do czasu tam zaglądać czy ta opcja się uaktywnia.Jak się uaktywni to znaczy, że jakiś nasz załogant ma lepsze staty na kapitana i możemy go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrapek Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Czytałem że załogę można szkolić - może ktoś precyzyjnie opisać jak to się robi, bo mam "dygital seminar " różne ale jakoś nie mogę znaleść opcji do użycia ich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glouver Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 W obecnej wersji gry jeszcze to nie działa.Dałem Ci linka do moda.... jest zautomatyzowany..Sam przydziela gwiazdki po czasie ekspienia i działa dobrze w wersji 1.50 gry.Najlepiej mieć kilka małych statków z małym kontenerem lecz z pojemną załogą i kazać im dystrybuować towary.Eksp leci dość szybko w tedy bo jest obliczany na podstawie liczby przelotów od punktu A do B.I to będą farmy załogantów.Potem wystarczy takiego przenieść i awansować go na kapitana.Warto też wymieniać/uzupełniać załogę w statkach w późniejszej fazie gry gdzie mamy już trzon floty.I ładować do nowych statków załogantów z flot.Ta gra to istna piaskownica. Pozwala na realizację wielu strategii i pomysłów na rozgrywkę za co daje jej duży plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krutek Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 W dniu 21.01.2019 o 01:53, Zdrapek napisał:Czytałem że załogę można szkolić - może ktoś precyzyjnie opisać jak to się robi, bo mam "dygital seminar " różne ale jakoś nie mogę znaleść opcji do użycia ich?Proszę, ten mod rozwiązuje to zagadnienie https://nexusmods.com/x4foundations/mods/154W dniu 21.01.2019 o 19:24, glouver napisał:Najlepiej mieć kilka małych statków z małym kontenerem lecz z pojemną załogą i kazać im dystrybuować towary.Eksp leci dość szybko w tedy bo jest obliczany na podstawie liczby przelotów od punktu A do B.I to będą farmy załogantów.Ja zapakowałem ich na duże statki górnicze. Szkoli się od razu +40 marinsiaków.A żeby nie męczyć się z przerzucaniem na statki bojowe do abordażu, ten mod pomaga:https://nexusmods.com/x4foundations/mods/170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi