majeros Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam! Ostatnio zainstalowałem sobie X3:AP+XRM już po raz 3 i jak to mówią, do trzech razy sztuka, tym razem się wciągnąłem i ogarnąłem podstawy. Tutaj pojawia się moje pytanie, mam już małe imperium handlowe - ponad 10 UT, 90 stacji połączonych w kompleksy (skupiam się na sprzedaży uzbrojenia i osłon, schodzą jak ciepłe bułeczki) i będę zbierał się do kupna floty do walki. Mam zamiar złożyć w nią argońskiego Atlasa, dwa Tytany i ewentualnie jakąś drobnicę (M7, M6), wszystko wyposażę w swojej produkcji uzbrojenie itd. Ściągnąłem i zainstalowałem też skrypt STO, który podobnież, mimo że był pisany pod TC działa też pod AP, ale jak za jego pomocą przejąć jakiś sektor? Czytałem, że XRM trochę w tym zmienia i nie wystarczy już zwykłej stacji handlowej postawić, a z chęcią zająłbym jakiś odludny sektor jak np. Eta Psi na swoją bazę wojskową. Wie ktoś jak to zrobić? Chciałbym tam postawić później Placówkę Wojskową i Kwaterę Główną (o ile to opłacalne, bo szczerze mówiąc nie wiem co za profity Kwatera Główna daje).I dodatkowe pytanie, jest taki sektor Węzeł Xenoński, czy można go w jakikolwiek sposób odwiedzić? I jak zająć sektory Xenońskie/Kha'ak? Czy jest to dosyć ciężkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 STO działa z XRM, z tego co pamiętam wymaga tylko odpowiedniej stacji handlowej do przejęcia sektora. Chyba Argonskej, bo ona jest zgodna ze stacja z czystej gry inne są zmienione w XRM i STO nie wykrywa ich. Przeglądnij temat o XRM, bo było o tym pisane.Sektor z HUB można zwiedzić, a nawet przejąć na własność sam HUB. W AP można tego dokonać poprzez dwie fabuły, bostońska fabułę HUB i terranska fabułę luźne zakończenie. W XRM można wykonać obie fabuły na dowolnym profilu, ale polecalbym robić je w takiej kolejności jak podalem wyżej. O tym co to jest HUB i jakie daje korzyści też przeczytaj na forum, poszukaj tematu o HUB.I taka uwaga na koniec, nie opuszczała kilku różnych pytań w jednym temacie, trzymaj się tematów i używając opcji szukaj, bo wszystko już było walkowany wiele razy na forum, wystarczy poszukać i poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majeros Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Dziękuję serdecznie za informacje, przeglądam forum cały czas trzymając statek na SETA co to by się pieniądze "robiły" Postaram się trzymać regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi