Sorkvild Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Witam,Moj laptop poszedł na zyletki, kapilca totalna. Został mi tylko sprawny dysk. W związku z tym...Czy da się zainstalować w komputerze stacjonarnym Windows z przerobionego na dysk usb dysku laptopowego na którym jest partycja recovery?Jeśli tak, to jak to wszystko ustawić by doszło do instalowania? Bootowanie z USB i gotowe?Co z zabundlowanym crapem, czy on też zostanie załadowany do nowego systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 troche zbyt chaotycznie i nie wiem o co dokłądnie Ci chodzipo pierwsze, jaki windows? wersja i info, czy preinstalowany, czy niepo drugie: rozumiem, że masz dysk w stacjonarce bez systemu i chcesz z dysku usb (który był przedtem dyskiem w laptopie), na którym jest zainstalowany działający system? bo jeśli tak to poprostu sklonuj partycję systemową - problem tylko może się pojawić taki iż wymagana będzie ponowna aktywacja ze względu na zmianę hardware, to czy uda Ci się ponownie aktywować, czy nie to zależy od wersji i licencji i czu będzie to z nią zgodną - w przypadku wersji preinstalowanej chyba wszystkie są przypisane do sprzętu, a przypadku zakupu osobno wersje BOX pozwalały, a z OEM to chyba tylko 8 poazwalała na przenoszenie (bo BOX'ów nie było) (ale to, czy zamierzasz ewentualnie łamać licencje to już twoja sprawa - osobiście mam to gdzieś, twoja umowa, twoja sprawa, M$ nie płaci mi za ochronę ich interesów, a stroną też tutaj nie jestem...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heimdall Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Jeżeli masz na dysku system to lepiej/łatwiej zczytać licencje (windy offica ...) na przykład "ProduKey" (nie musisz uruchamiać zczytywanego systemu) a po tej operacji instalować system. Jak nie masz nośnika można zassać - do 7 z http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery lub pobrać jakiś obraz orginała i wpisać zczytany klucz.Oczywiście jeżeli twoja licencja pozwala na instalację na innym kompie ale to wtedy nie będzie chciał się aktywować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HowardSmomy Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 ok wielkie dzięki wiele mi się już wyjaśniło przy waszej pomocy, a będzie potrzeba instalowania jakiś dodatkowych kextów czy po instalacji retail grafika i usb będzie śmigać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi