Falcon3124 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 witam wasniedawno rozpoczołem zabawę z X3 TC i po przeczytaniu kilku tematów zainteresowałem się bardziej skryptami a szczególnie CODEA i z nimi powiązane Personell transport i military transportZainstalowałem wymagane w/w skrypty i okazało się iż potrzebny jest Basic Salary . I własnie tutaj pojawia się problem Ponieważ po instalacji tego skryptu Zawiesza się gra przy wczytywaniu saveCzy można was prosić o pomoc w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ja wiem, że bez sensu, żebym się wypowiadał bo i tak zaraz przyjdzie Yacek (no może nie zaraz, pewnie się najpierw wyśpi) i wygarnie co było nie tak zrobione, ale:1. Grasz na wersji PL i spolszczenia są?2. Niezbędne do tych skryptów biblioteki zarzucił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon3124 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Tak mam wersję PL również spolszczenia do wszystkich skryptów też sąRównież najnowsze biblioteki są v 3.8.04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon3124 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Potestowałm troszkę i problem występuje pomiędzy CODEA iBasic Salary tak jakby te 2 skrypty się gryzły pomiędzy sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Skrypty nie powinny się gryźć. Co najwyżej występować może konflikt miedzy wersjami skryptów. Masz oba w najnowszych wersjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon3124 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 chyba takMefos 3300codea 3310basic salary 3103military transport 3202personal transport 3401biblioteki 3804więc chyba najnnowsze sąkombinuję na wiele sposobów i niestety na cic się to nie zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ja tylko pytanko dodatkowe - gra wiesza się przy wczytaniu sejva - a czy zupełnie nowa gra odpala bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon3124 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Rozpoczęcie nowej rozgrywki kończy się identycznie, Rozpoczynam grę zaczyna ładować i zwiecha (zamrożony ekran) tylko wyłączenie w menadżer Windows ratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Tu sobie sprawdź aktualne wersje: http://www.xuniversum.info/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon3124 Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Witam ponownieDziękuję Ci Yacku Problem chyba rozwiązany, choć po uruchomieniu gry wszystko działało to zauwarzyłem, proble z wywalaniem gry jeżeli któryś z moich statków został zestrzelony w systemie w którym byłem.Ale nie szkodzi własnie rozpocząłem nową rozgrywkę po reinstalacji gry i skryptów i mam nadzieję że problem zniknie.Narazie wszystko działa choć sam się zastanawiam czy nie lepiej było zainstalować XRM Moda .Tak czy inaczej jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 W wolnej chwili podziel się wrażeniami z używania Codea Kusi mnie ten skrypt od dłuższego czasu, ale trochę boję się stopnia skomplikowania. Może nie jest aż tak źle jak mi się wydaje?XRM warto się pobawić jeśli już trochę ogarnąłeś podstawową grę i mało Ci mocniejszych przeciwników. W XRM handluje się dosyć ciężko, ale okazji do postrzelania nigdy nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falcon3124 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Więc tak, narazie jeszcze uczę się obsługiwać Codea częściowo metodą prób i błędów a częściowo korzystając z bazy wiedzy zawartej na tym forum. Narazie zapowiada się to dobrze choć może nie aż tak jak jest to opisane w dziale Codea tego forum, ale myślę że to raczej będzie problem ustawień.Zakupiłem sobie kilka dni temu M1 Tokio i spróbuję to dopiescić. Martwi mnie tylko fakt iż skrypt jest za mocny do tej wersji gry i tak naprawdę umknie mi zabawa korzystania z samej gry która jest i tak troszkę słaba jeżeli chodzi o poziom trudności. Myślałem tez o XRM z tego co wyczytałem to utrudnia to w jakiś sposób rozgrywkę ale wymaga rozpoczęcia nowej gry, a do tego znów jest potrzebny czas. Wiec XRM pozostawię sobie kiedy już ogarnę Codea i zakupię Dodatek Albion Prelude. Myślę na dzień dzisiejszy o skrypcie MARS może to mi w jakiś sposób uatrakcyjnia walkę i Revelation, mam nadzieję że ten skrypt doda trochę ostrej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Trzymajcie się tematu wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Witam wszystkich po trochę długiej nieobecności.Pozwolę sobie zabawić się w górnika.Postanowiłem po paru latach ponownie zagrać w TC. Poczytałem sobie co nieco forum, dokupiłem AP, zaistalowałem XRM z Massive Ship Pack i dorzuciłem parę skryptów i jazda.W skrócie - objaw ten sam co u Falcona.Wywaliłem wszystkie skrypty i metodą prób i błędów padło na Basic Salary. Mam zainstalowaną połowę skryptów ze Skript-Kollektion Lucike (najnowsza wersja).Bez Basic Salary gra śmiga jak go wrzucę (niezależnie od metody - ręcznie lub przez Plugin Manager) gra wiesza się przy ładowaniu save'a lub przy rozpoczęciu nowej gry.Edit:Konflikt występuje pomiędzy Befehlsbibliothek a Basic Salary. Niestety biblioteki są konieczne do działania tego skryptu Bez nich gra rusza ale dostaję garść komunikatów od skryptów Lucike, że "Do obsługi skryptu wymagane są biblioteki".Próbowałem ze starszymi wersjami skryptów i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi