Medyk Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Niedawno załapałem się na grę Starpoint Gemini 2 studia Little Green Men Games. Gra jest jeszcze w becie, ale już w tej chwili oferuje pełną treść. Rozgrywka przypomina coś pomiędzy Freelancer a X3:Reunion. Mapa układu w którym się znajdujemy jest otwartą przestrzenią bez ekranów ładowania i podzielona jest na sektory. Sektory kontrolowane są przez wiele różnych frakcji o których reputacje trzeba się troszkę postarać. Na mapie generują się losowe zadania które możemy wykonać po dotarciu na miejsce zlecenia. Walka jest dynamiczna i można a nawet trzeba manipulować zasilaniem pomiędzy tarczami, napędem i uzbrojeniem. Statki poza tarczami, napędem i uzbrojeniem posiadają wiele dodatkowych systemów które można ulepszać. Tak więc można zwiększyć wydajność generatorów, ulepszyć silniki czy usprawnić maskowanie. Sterowanie statkiem podobne jest do tego z Freelancera, kamera umieszczona jest za statkiem, zaś sam statek porusza się za kursorem albo zmienia kierunki przez standardowy WSAD z klawiatury. Wrogie szczątki możemy łupić podobnie jak wydobywać surowce z asteroid.Handel odbywa się podczas dokowania do stacji handlowych i w identyczny sposób do planet. Podczas pobytu w ośrodkach handlowych możemy ulepszać i kupować statki, sprzedawać towary i wynajmować oficerów. Ilość dostępnych statków jest spora, ale porozrzucane są po stoczniach w całym układzie. Gra posiada w chwili obecnej tryb sandboxowy, w przyszłości mają dojść scenariusze fabularne. Zapraszam do zainteresowania się grą. Nie jest droga a może dostarczyć troche rozrywki na jakiś czas.Gra dostępna jest na steamie, mi najtaniej udało się ją dostać w sklepie kinguin.plLink do sklepu:http://www.kinguin.pl/rewardsref/index/refer/id/1415548/Trailer Starpoint Gemini 2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Statki takie podobne do X-sów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Pierwsze dwa statki na tym filmie kojarzą mi się z centaurem i zaćmieniem z tc .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housik Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Statki są bardzo łądne i jest spora różnorodność. W grze nie odpowiadam mi system walk, ale jest on powiązany z pierwszą częścia tej gry. Grałem w nią troche z nudów w oczekiwaniu na X Rebirtha, ale jakoś nie przekonała mnie, może po prostu zbyt mało żeczy w niej było ukończonych. Teraz kupiłem Elite i czekam na uruchomienie standard bety.Ale jak skończą z pewnością sprawdze czy było warto wydać kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Właśnie wyszła ta gra. W ojro trochę sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitek Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Pamiętam, jak zagrywałem się w pierwszą część tej gry Nie miałem pojęcia, że wychodzi sequel. Chyba zamówię tą grę jeszcze dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 W dniu 28.09.2014 o 21:26, LeWaR napisał:Właśnie wyszła ta gra. W ojro trochę sporo...jak to na steamie na szczęście dzisiaj miała miejsce polska premiera i gra jest do nabycia w sklepach (można znaleźć na ceneo/allegro) za <40zł w wersji box a same statki przypominają mi te z gwiezdnych wilków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glouver Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Gdzie to sprzedają? W necie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 wklep sobie w ceneo/allegro i będziesz miał (sklepy: konloseigry.pl, ultima + allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glouver Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 No tak, patrzyłem, żadnych informacji co to za wersja, steam, pudełko, klucz, elektroniczna.Jutro przejdę się do saturna lub media. Może będzie.Kwota jest bardzo zachęcająca do zawartości, Na YT już widziałem zagrajmy z tej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 ja nie ma, jak w zakładce "cechy" (konsoleigry.pl) masz jak byk: "nośnik DVD", na allegro masz nawet w tytule steelbok, folia itp.zazwyczaj jeśli produktem jest klucz lub wersja elektroniczna to jest to napisane, ewentualnie możesz to sprawdzić poprzez opcje dostawy - klucza pocztą/kurierem raczej wysyłać nie będą ostatecznie możesz zapytaćco do tego, czy wymaga steama, to jeśli wymaga powinno być o tym info w opisie/na opakowaniu, ale sprzedawcy lubią czasami "przemilczeń" pewne kwestie - najlepiej zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi