henryk5pio Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Temat wyda wam się pewnie "dziwny", ale jak dla Mnie ma sens Otóż jak wiadomo X Rebirth to totalna kaszana... ale ma część rzeczy, które mogą być fajne, np: tła/muzyka(?)/nowe modele statków.Otóż mam pytanie, czy jest możliwe (biorąc pod uwagę różnice silników obu gier) przenieść wymienione przeze Mnie rzeczy z X Rebirth do X3:TC?W końcu paczka nowych teł, byłaby miłym dodatkiem do takiego staruszka jak Terran Conflict. Podobnie nowe modele statków (o ile są to te same - z grubsza) latadła co w TC/AP.Jak sądzicie, jest to wykonalne? Tak z ciekawości się pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon.Q Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Z tą muzyką to żaden problem i tylko na tym się skupie bo reszta wydaję się bardziej skomplikowana. Jeżeli chodzi o ścieżkę dźwiękową to wystarczy utwory, które wpadły Ci w gust wrzucić do folderu X3:TC "soundtrack". Niech nie przerażą Cię nazwy tych plików bo każdy z tych "numerków" przypisany jest jakiemuś z sektorów. Jeżeli nie chce Ci się szukać na "ucho" co z jakiego sektora to tutaj masz spis tych o to numerów razem z nazwami sektorów:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=257804Wówczas jedynie robisz kopię utworu z XR,zmieniasz jej nazwę na któryś z tych numerów i podmieniasz z plikiem w folderze X3:TC "soundtrack". Pamiętaj tylko zrobić sobie wcześniej kopię oryginału utworu z X3:TC żeby nie przepadł gdzieś w otchłani .Co do tych modeli i tła. Modele statków raczej będzie trzeba odwzorować w standardach X3:TC robiąc zupełnie nowy model. A jeżeli chodzi o tła to szczerze nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk5pio Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Cóż, ja Rebirtha nie mam i na arzie nie zamierzam mieć, ale wpadłem na ten pomysł i uznałem, że skoro są osoby na forum, które mają tę grę, a pewnei w nią nie grają i zajmuje tylko miejsce na dysku, to chociaż do czegoś się ten "niewypał" przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon.Q Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 I chwała Ci za to Heniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Problem jest jak powiedział Xenon w teksturach. Rebirth jest budowany całkowicie od nowa, inne modele i oprogramowanie do nich. Nie wiem jak wygląda kwestia języka skryptowania i jego przełożenia na wcześniejsze, ale w samym aspekcie graficznym trzeba by przekonwertować np. statek z "formatu Rebirtha" do tego, który wykorzystywany jest w TC. Prawdopodobnie nawet jeżeli się da, to stracimy część uroku tych statków i nie będą wyglądać identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi