Jump to content

modyfikowanie własnej stacji

HandSaw
 Share

Recommended Posts

Witam.

Jakim skryptem można dodawać do stacji możliwe modyfikacje okrętów?

Kupiłem dok i chcę w nim mieć np: skaner triplexowy do zainstalowania na okrętach.

i czy można zmieniać nazwy sektorów?

Zadomowiłem się w nieznanym sektorze i w nim mam stacje. Chciałem sobie zmienić jego nazwę.

Pozdrawiam.

Nie przypominam sobie abym się z czymś takim spotkała. Skrypt Ware Manager (dostępny również w Bonus Packu) pozwala dodawać towary, ale nie tuningi.

Sam używam skryptu Player WorkShop, który rozwiązuje ten problem, ale w nieco inny sposób.

Zawsze oczywiście możesz poszukać, czy nie ma takiego skryptu na naszym forum, lub na forum Egosoftu o skryptach i modach w tym temacie: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=216690

W dniu 14.01.2014 o 21:09, HandSaw napisał:

OK. poradziłem sobie z nazwaniem sektora nieznanego w którym sobie pobudowałem interes.

Naprawdę. A można wiedzieć jak?

W dniu 14.01.2014 o 21:09, HandSaw napisał:

Zassałem Ware Manager 1.01 i Work Shop. Odpaliłem "X-Universe Plugin Manager Advanced", pokazało mi że mod aktywny i.....

Jak z tego korzystać?

Z czego?

odp1) STO v 1.56

Dopisałem w pliku linijke z nazwą jaką chciałem. W moim przypadku: "Wyspy Salomona"

Dodałem poprzez Edytor skrypt uruchamiający Argońskie patrole, dodałem ilość mieszkańców: 300.000.000

odp2) Olać Ware Manager i inne cuda.

Wszystko sobie pododawałem co chciałem.

Uprzedzając pytanie: Edytor Skryptów, przyjrzałem mu się i wybrałem odpowiednie skrypty.