Jarex Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Witam forumowiczów!Rozpocząłem przygodę z X3: Konflikt Terrański. Posiadam joystick, zatem nie zamierzam posługiwać się myszką (pilotaż statku).Może tutaj problematyka zaznaczenia-namierzenia celu jest inna (moje przyzwyczajenie być może wyniosłem z X-Wing Alliance).Za pomocą myszy możemy namierzyć dany cel (klikam na niego, jest natychmiast zaznaczony), jeżeli jeszcze raz kliknę wyświetla się panel akcji.Chciałbym za pomocą Joysticka zaznaczając namierzyć natychmiast cel, jednak w klawiszologii można tylko śledzić dany cel, lub namierzyć najbliższego wroga.Namierzanie celu tylko jest dostępne tylko przy poprzednim i następnym obiekcie. Ja chciałbym natomiast zaznaczyć mój cel, który widnieje mi na celowniku.Śledzenie obiektu nie następuje od razu (trzeba chwilę poczekać aż obiekt się namierzy), zaznaczenie obiektu jest natychmiastowe.Zatem:1. To zależy wszystko od systemu celowniczego (upgrade?), czy niema to znaczenia?2. Jest możliwość zbindowania, istnieje jakiś skrypt?Czy po prostu tak ma być ? - tutaj w X3 zaznaczenie danego celu (namierzenie) za pomocą Joy'a = przycisk - śledzenie celu?Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi