Jump to content

X Antologia a Albion Prelude

Joshi
 Share

Recommended Posts

Witam i mam pytanie. Niedawno zakupiłem X Antologia z kolekcji Alamanach Klasyki co by mieć wszystkie starsze części serii X w jednej całości. Czy nie orientuje się ktoś jak ma się Terran Conflict z tego wydania do Albion Prelude? Dodatek będzie działał bez problemów? Czy jeśli kupię klucz do AP na GamersGate to będę mógł zainstalować AP w wersji PL? Z góry dziękuję za pomoc.

Ja kupowałem z ich sklepu internetowego więc nie miałem takiego problemu bo posłałem tylko nr. zamówienia. Zamieszczenie zdjęcia pudełka to może być dla nich nie dowód, równie dobrze można takie pudełko od kogoś pożyczyć pewnie trzeba by było przedstawić im też dowód zakupu tj. paragon.

Gra była zakupiona w salonie Empik jeśli się nie mylę i nie elektronicznie. Nie ma potwierdzenia zakupu to trudno, na GG AP kosztuje 10F to też nie jest jakaś fortuna. Zastanawiam się tylko co z tą kwestią języków, tzn. polskie wydanie TC a angielski klucz to AP.

No i kupiłem AP tylko jest pewien problem. Zainstalowałem X3:TC z serii X Antologia. Odpalam Steam'a, próbuję dodać AP ale wyskakuje komunikat że ta gra jest dodatkiem i trzeba najpierw zarejestrować podstawkę. Steam'a nie używam na codzień ale domyśliłem się że muszę dodać TC do biblioteki gier. Zrobiłem to ale nadal pojawia się ten sam komunikat. Jakieś pomysły co zrobić?

Dodanie gry do biblioteki, nie oznacza rejestracji gry na Steam. Musisz mieć zarejestrowany na Steam TC, aby grać w AP. Aby zarejestrować TC musisz mieć klucz rejestracyjny. Jeśli nie masz klucza, to albo przeczytaj kilka postów wcześniej co i jak pisać do Techlandu, albo musisz kupić jeszcze raz TC na Steamie.

• 3 weeks later...

Witajcie, mam zarejestrowane pudełkowe xtc na forum ego a i tak odsyła mnie do podstrony jak rejestrowac grę w profilu. Wbiłem jeszcze raz kod i mam info, że kod jest już używany, no nic dziwnego bo jest mój :-S czyli nici z no steam na tej grze? Pisać do Ego? Czy będzie klasyczna olewka..