Vertaril Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Witam,Przepraszam, że tworzę nowy temat, który być może już jest, ale szukałem i nie znalazłem. Przetrząsnąłem również Google.Czy istnieje skrypt lub ustawienie w grze, które pozwoliłoby mi widzieć (szczególnie na pasku u dołu ekranu) procent osłon i kadłuba, a nie ich paski jak to jest w oryginale?Coś na wzór widoku z tego filmiku:I przy okazji chciałbym jeszcze o coś zapytać: od wczoraj próbuję wykonać misję 7 fabuły Terran. Czytałem FAQ, czytałem różne związane z tym tematy i wypróbowałem wszystkiego. Statek nie zostaje uznany za ziemski po trzech próbach, nawet po dziewięciu próbowałem tego systemu używając polecenia pirackiego, jak i dodatkowej komendy Wyrzuć wszystkich marines. To wciąż nic nie daje. Próbowałem odczekać, aż zrobią to marines ziemscy, jednak po ich wyrzucie odlatują oni w siną dal, 180 stopni w odwrotnym kierunku na statek. Zapis mam zaraz sprzed podlecenia pod #deca, próbuje wielu kombinacji i nadal nic nie pomaga. Statek nie ma uzbrojenia, więc wydaje się że nie potrzeba dodatkowych statków niż podarowany mi w pełni wyposazony Vidar, którym non-stop strzelam utrzymując osłony na poziomie 0% przez cały okres trwania próby abordażu/abordażów.Stoję w miejscu, nie mam pojęcia jak pchnąć to do przodu, a jest to ostatnia misja tej kampanii, zależy mi na jej skończeniu skoro już tylko to mi zostało. Poradzicie mi coś na to?Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 A po co skrypt lub mod skoro jest to w standardzie gry?Pasek boczny, Rozgrywka, Numeryczne wyświetlanie inf. o osłonie/kadłubie.ustawić na TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertaril Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 W dniu 27.08.2013 o 18:15, Yacek napisał:A po co skrypt lub mod skoro jest to w standardzie gry?Pasek boczny, Rozgrywka, Numeryczne wyświetlanie inf. o osłonie/kadłubie.ustawić na TAK.Super, dzięki za naprowadzenie, przeoczyłem to, mój błąd a wiesz coś może o moim drugim problemie, cokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 W dniu 27.08.2013 o 18:33, Swimmer111 napisał:a wiesz coś może o moim drugim problemie, cokolwiek?Wszystko co wiem jest w FAQ fabuły.Poczekaj na statki Terran, albo wczytaj save sprzed misji i zamiast gnać na złamanie karku do #deca leć za Tyrem terran.PS. Masz najnowszego patcha TC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertaril Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Mam patch 3.2, save mam zrobiony w trakcie automatycznego podążania za Tyrem, spróbuję jak mówisz poczekać trochę dłużej. Utrzymywanie osłon poniżej 10% zawsze jest konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ostatni raz jak robiłem tę misję to nawet palcem nie kiwnąłem, terranie wszystko sami załatwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertaril Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 No właśnie spróbowałem i było tak samo, że jeden Scabbard który jest oznaczony jako cel misji, podleciał, wypuścił bodajże 5 pilotów i zaczęli odlatywać w różne strony tylko nie tam gdzie powinni, a drugi Scabbard po zdjęciu osłon zatrzymał się w drodze do #deca w odległości jakichś 12km od celu.Dodam też, że gdy osłony zostaną zdjęte, oznaczenie statku z czerwonego przechodzi na niebieskie i nie jest już widoczny jako wróg a zwykły statek, jednak nie przechodzi na stronę Terran, Muzyka oczywiście też się zmienia na typową dla sektora. Dokładnie w tej chwili dzieje się to wszystko, co opisałem wyżej, czyli wyrzucenie odlatujących pilotów i zatrzymanie się Scabbard, niezależnie od odległości. Może to wszystko kwestia błędu w grze i nie da się już tego naprawić (odpukać)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Jak jest niebieski, to spróbuj go przejąć, statek z fabuły więc opcja "przejmij" może być.Terranie przejmą go na własność, gdy będzie zielony, czyli twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertaril Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Spróbuję, chociaż ostatnio próbowałem to chyba nie było, ale podlecę jeszcze raz, bliżej, z różnych stron. SCS nie wchodzi w grę przy przejmowaniu statków fabularnych, prawda?A jednak, po przejęciu SCS-em statek przejęli ZIemianie bardzo dziękuje za pomoc, temat można zamknąć Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez Swimmer111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi