Wiencek Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Już od tygodnia gram w spora i cały czas nie jestem w stanie wyjść z podziwu że to połączenie wszystkich gier Maxisa. Jak zwykle Will Wright znowu stworzył bombową grę, i mimo wszystko bardzo poważną jeżeli chodzi o zawartość, no bo trudno inaczej mówić o możliwość całkowitej eksterminacji gatunku który dopiero się rozwija . Spore jest nawet lepszy od simsów, a zabawy przy nim nie mało, brechtałem na maksa jak ostatecznie spojrzałem na moje dzieło już w fazie kosmicznej, powiedzmy że wygląda jak cyberkosmiczny kowboj z dziobem ptaka (jak zrobię screena to go wstawię). Wszystko jest naprawdę pięknie przygotowane i ale widok galaktyki w ostatniej fazie jest... powiedzmy, przytłaczający, przynajmniej nie będzie można narzekać na brak zajęcia. O fabryce stworów nie będę pisał bo działa tak samo jak ta z dema, ale fabryka pojazdów i budynków jest także zrobiona z głową. Działa to na zasadzie klocków które można ze sobą połączyć w dowolny sposób, a także w dowolny sposób pomalować dostępnymi teksturami ale ich jest na tyle dużo i tak przygotowane że nie trzeba mieć uczucia deja vu. No cóż jedyne co mogę powiedzieć na koniec jest powiadomienie wszystkich że gra jest warta swojej ceny a te 120 zł jak za tak rozbudowaną grę nie wydaje się wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulldelsol Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 A dla mnie to zbytnio spłycone (ale trzeba brać pod uwagę grupę docelową ) i nudne na dłuższą metę, ale mojej Lady się bardzo podoba więc może być. Technicznie, mimo momentami ubogiej oprawy graficznej, całkiem nieźle zwłaszcza wymieniona wyżej możliwość składnia i potworków i pojazdów i budynków i statku kosmicznego na dowidzenia Ogólnie jest to dobra gra i, co najważniejsze, praktycznie zupełnie coś nowego na rynku. Choć w moje gusta generalnie to nie trafia. Ale może jeszcze zmienię zdanie (tyle że do tego musiałbym w to grać, a od grania to ja mam X'a ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi