Prowler Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 W FAQ na stronie Ego znalazłem taką informację:CytatOnly certain Egosoft games on Steam have registration codes (also known as community codes).To register your Steam copy of X3: Terran Conflict and/or X3: Albion Prelude, open the Steam client, right click on X3: Terran Conflict in your games Library and choose Register your Game. This will open a web page on the Egosoft site containing your registration code. Next, on the Egosoft forums, go to your Profile (this is in the Control Panel on the right hand side of the forums index page), then enter your registration code into the Game Registration Code box at the bottom of the page and click Submit.Niestety po kliknięciu prawym przyciskiem na AP w bibliotece Steam nie mam w.w. opcji rejestracji produktu. Czy to przez wersję językową czy coś ominąłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Hola, hola. Powiedz najpierw na które z powyższych chcesz się zarejestrować bo ja tu widzę pare możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Tekst dotyczy rejestracji TC i AP ze steam na forum Egosoft i właśnie to chcę osiągnąć- zarejestrować w serwisie Egosoft moją cyfrową kopię AP żeby była widoczna w profilu na tamtejszym forum. Pudełkową TC zarejestrowałem parę lat temu bez problemu.http://www.egosoft.com/support/faq/faq_answer_en.php?answer=2110&version=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Masz AP kupione na Steam? To w takim razie dotyczy cię pierwsze zdanie w FAQ: tylko niektóre gry Egosoftu mają na Steam kod rejestracyjny.Kliknij na Steam lewym przyciskiem myszy na TC, będziesz miał opcję opcję "zarejestruj grę" bo pewnie zarejestrowałeś TC z klucza rejestracyjnego pudełkowej wersji. AP kupiłeś na Steamie i ta wersja nie posiada klucza rejestracyjnego, więc na forum Ego nie zarejestrujesz jej i nie będziesz miał żetonu AP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Dlatego właśnie pytałem czy to w ogóle możliwe. AP kupione na Steam, TC pudełkowe i klucz zarejestrowany na Steam. Przy TC po kliknięciu prawym przyciskiem też nie mam opcji rejestracji produktu.Myślałem, że może ktoś z Was już rejestrował AP w podobnej sytuacji i będzie mógł napisać coś z własnego doświadczenia. W ostateczności zapytam na forum Ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 W dniu 26.05.2013 o 18:12, Prowler napisał:W ostateczności zapytam na forum Ego.Zapytaj. Ale na bank otrzymasz odpowiedź taką jak w moim poprzednim poście, czyli pierwsze zdanie z FAQ, które sam linkowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Wydaje mi się, że to zdanie dotyczy poprzednich części, na przykład Reunion. W dalszej treści wyraźnie piszą o TC i/lub AP, czyli opcja powinna być dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 No jak zwykle Yacuś mnie ubiegł. No ale dobrze że teraz już wszystko jasne.Edit: No właśnie nie bardzo. Sprzedaż steamowa to całkowicie inny wymiar, niestety usuwa parę możliwości w tym rejstrację na ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 W dniu 26.05.2013 o 18:46, Prowler napisał:Wydaje mi się, że to zdanie dotyczy poprzednich części, na przykład Reunion. W dalszej treści wyraźnie piszą o TC i/lub AP, czyli opcja powinna być dostępna.W dalszej części pisza o TC i AP, więc uważam, że to pierwsze zdanie ich dotyczy.Coś mi świta, że po wydaniu AP było o tym na forum Egosoftu i CBJ pisał podobnie jak ja teraz. Ale to było półtora roku temu, więc pamięć zawodzi.Jak pisałem, pytaj na forum Ego, dostaniesz odpowiedź to podziel się nią tu, sam dodałbym sobie żeton z AP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 CytatOnly certain Egosoft games on Steam have registration codes (also known as community codes).To register your Steam copy of X3: Terran Conflict and/or X3: Albion Prelude...W dosłownym tłumaczeniu:CytatTylko niektóre gry Egosoft na Steam posiadają kody rejestracyjne (znane także jako kody społecznościowe).Aby zarejestrować swoją kopię Steam X3 TC i/lub X3: AP (...)czyli dosłownie interpretując ten tekst z TC i AP powinno się dać, a niedostępne jest np. dla starszych gier kupionych w zestawie typu Superbox.Skrobnąłem temat na forum Ego, zbaczymy co odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Tylko niektóre. AP ze Steama to nie dotyczy i nie ma kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 W dniu 26.05.2013 o 19:05, Prowler napisał:Skrobnąłem temat na forum Ego, zbaczymy co odpiszą.Linka mogłeś dać.http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=337278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 To po co w ogóle ten punkt z FAQ i AP w jego treści ?CytatHow do I register my Steam game on the Egosoft forum?'Only certain Egosoft games on Steam have registration codes (also known as community codes).To register your Steam copy of X3: Terran Conflict and/or X3: Albion Prelude, open the Steam client, right click on X3: Terran Conflict in your games Library and choose Register your Game. This will open a web page on the Egosoft site containing your registration code. Next, on the Egosoft forums, go to your Profile (this is in the Control Panel on the right hand side of the forums index page), then enter your registration code into the Game Registration Code box at the bottom of the page and click Submit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 I rejestruje tylko TC. Nie AP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 W dniu 26.05.2013 o 19:13, Prowler napisał:To po co w ogóle ten punkt z FAQ i AP w jego treści ?Bo AP można kupić w wersji DVD, w tej wersji może mieć klucz rejestracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Jeśli się potwierdzi to może chociaż sprecyzują ten punkt w FAQ żeby w przyszłości nie było już żadnych wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 No i masz odpowiedź.http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=4064801#4064801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 No tak. Ale w dalszym ciągu nie można zarejestrować AP jako osobnej gry mimo iż taką jest na steamie. Jak mówił Yacek - fajnie byłoby mieć plakietkę z gry. A szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 W dniu 26.05.2013 o 19:47, Yacek napisał:No i masz odpowiedź.http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=4064801#4064801Widziałem wcześniej, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi