OSH Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Cześć Wam!Jestem właśnie przed misja zniszczenia elektrowni Xenonów. Gadam z Ban Danną, a w trakcie rozmowy pojawia się artykuł z Argonopedii. Wszystko pięknie pokazane,ale ZERO dźwięku (poza muzyką). Z forum EGOSOFTU dowiedziałem się, że to nie jest normalne. Miał z Was ktoś tak? Jak to naprawić? Mam XP SP3 i X-Superboksa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nex6 Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 WitamNajczęstszym problem związanym z obsługą dźwięku w grach X jest zainstalowany w systemie spliter kodeków.Przykładowo: Pakiet kodeków K-Lite instaluje filtry fdshow i w najnowszej wersji LAV. Skądinąd bardzo dobry, ale niestety przechwytywanie audio, lub wideo gier nie jest najbezpieczniejsze dla ich działania.Najprościej problem można rozwiązać dodając do wyjątków w konfiguracji Fdshow pliki exe gier (lub dowolnych programów które nie powinny korzystać z systemowych kodeków), oraz w nowej wersji pakietu niestety trzeba także wyłączyć globalnie w obsłudze splitera LAV przechwytywanie strumieni mp3 audio, oraz RAW mpeg video.Od tego momentu dźwięk i obraz będzie zależny tylko od ustawień gry i sprzętu GFX, SFX, oraz sterowników do niego.Jeżeli takie zmiany nie pomagają trzeba szukać rozwiązania już tylko w błędach instalacji, upgradu, lub ustawieniach sterowników kart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts