BQB Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Wczoraj mnie jeden spamer zadziwił - dostałem takiego mejla:CytatTo Whom It May Concern:I am tired of receiving messages containing malicious computer programs (viruses) from your e-mail address!!!If within 1-2 days you do not stop sending messages to my e-mail address, I will have to address this issue to the Police!...Today I received a hard copy of your data logs from my Internet service provider. The copy contains your IP address, logs of sending malicious programs and your e-mail address details...I am sending you the copy of the document containing your data and logs of sending malicious programs as the proof of your fault!!!!!!You must print the document containing the list of your data and logs of sending malicious programs and pass it on to your Internet service provider with, so that they could find out why the viruses are sent from your computer to my e-mail address!!!!Ask your Internet service provider to resolve this problem!!!!Do this now!!! Once again!!! If you don’t stop sending the letters, I will address to the Police and file a lawsuit against you!!!Najpierw myślałem, że to jakiś admin, ale wkurzyło mnie, że od gróźb zaczął.Podesłał niby logi - załącznik w zipie o nazwie IPLOGS, no dobra, to chciałem w te logi zerknąć. Otwieram zipa, a tam IPLOGS.exe No to już wiedziałem, że to łowienie zombie.A ogólnie to list przyszedł na nieistniejący adres e-mail.Chętnie dopisałbym adres do jakiejś antyspamerskiej listy. Tylko gdzie?A może zgłosić próbę zastraszenia, oraz włamania i przejęcia kontroli nad komputerem na policję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 zgłoś zgłoś a panowie przyjdą i zaaresztują Ci kompa jako dowód w sprawie i oddadzą po 6 miechach jako że sprawcę nie udało się wykryć. W między czasie przeszukają ci Kompa na obecność filmów przyrodniczych i innych a bardzo złożonej fabule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Nie no szef by mnie chyba za jaja powiesił, jakby serwer firmowy zabrali do analizy - bo tak. Mejl był na domenę firmową. I nic do ukrycia nie mam, poza danymi firmowymi :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 tjjjaaa jak to było o świstaku i sreberkach aaaa racja świstaka posadzili za sreberka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi