Jump to content

Bug z rangą handlową

Miodzik
 Share

Recommended Posts

Dopiero co powróciłem do x3. Po ponownej instalacji mam jednak problem z rangą handlową. Robię misje, handluje - ona ciągle jest na zero i 0% do następnej. Ponadto nie mogę w żaden sposób korzystań z poleceń handlowych, bo są zacieniowane (mam kupione handlowe polecenia mk1, 2 i 3). Odblokowany jest tylko handel ręczny kup/sprzedaj.

Problem drugi może wynikać z problemu pierwszego... tak więc jak zrobić, by ranga handlu rosła? Problem dotyczy x3tc i x3ap, zarówno gry czystej jak i zmodowanej.

Reinstal nie skutkuje.

W dniu 27.02.2013 o 18:12, Miodzik napisał:

Ponadto nie mogę w żaden sposób korzystań z poleceń handlowych, bo są zacieniowane (mam kupione handlowe polecenia mk1, 2 i 3). Odblokowany jest tylko handel ręczny kup/sprzedaj.

Wybrałeś jakąś swoją stacje jako bazę? Bo tylko wtedy te opcje zostaną odblokowane.

Działa :-)

Nie pamiętam, żeby wcześniej była konieczność ustalania swojej bazy macierzystej. To coś wprowadzono w jakim celu? Czym skutkuje ustalenie swojej bazy? Handlarze tam uciekną w razie ataku, będą się cały czas kręcić w okolicy czy jak?

W dniu 28.02.2013 o 16:07, Miodzik napisał:

Działa :-)

Nie pamiętam, żeby wcześniej była konieczność ustalania swojej bazy macierzystej.

Zawsze była. Tak działają polecenia handlowe Mk1 i 2. Służą do obsługi naszych stacji (fabryk). Co innego handlowe Mk3.