macsahn Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam, to mój pierwszt post na forum i jestem zaskoczony całkiem prężnym działaniem społeczności a teraz do tematu.Z grami z serii X jestem od dawna miałem oryginał x btf zanim jeszce moja karta graficzna była wstanie ja uciągnąć =] pare lat temu pograłem trochę w TC ale bez zbytniej przesady, teraz chciałbym ro zmienić. To co mnie w gołym TC wkurza to liczba bugów i limitów, takich jak znany wszystkim problem myśliwóc uwielbiających loty kamikaze. Oczywiście pomyślałem o zainstalowaniu paru modów, ale właśnie nie wiem których, nie interesują mnie konwersje, gdyż z tego co wyczytałem to i XRM i XTC utrudniają/uniemożliwiają część fobularną, na której mi obecnie zależy. Stąd moje pytanie, czy są jakieś mody z seri "must have" szczególnie zależało by mi na zniwelowaniu bugu z myśliwcami. Wiem że podobne tematy były już wałkowane ale z tego co moja wyszukiwarka pokazała były to stare tematy z przed paru/parunastu miesięcy, czy wyszły jakieś nowe mody w tym zakresie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon.Q Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Nie mam pojęcia czy są jakieś mody, które to usuwają ale polecam Ci pobrać patche do najnowszej wersji i moze ten bug zniknie. Fakt czasami autopilot rozbija statki o stacje, asteroidy itp ale to juz jest chyba nie uniknione bo to po prostu głupota SI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Jeśli chodzi tylko o problem z myśliwcami rozbijającymi się o lotniskowiec gracza, to poszukaj skryptu Bounce. Gdzieś na forum był opisywany w jakimś temacie. Użyj opcji szukaj, lub Googla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 W dniu 4.02.2013 o 17:22, macsahn napisał:... gdyż z tego co wyczytałem to i XRM i XTC utrudniają/uniemożliwiają część fobularną, na której mi obecnie zależy. XTC uniemożliwia wykonanie fabuł TC. Nie ma w nim do nich dostępu, są za to inne fabuły dodane przez ten mod.XRM dla TC - można wykonać wszystkie fabuły TC. Będzie ciut trudniej (więcej wrogów), ale ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 W dniu 4.02.2013 o 17:22, macsahn napisał:Witam, to mój pierwszt post na forum i jestem zaskoczony całkiem prężnym działaniem społeczności a teraz do tematu.Z grami z serii X jestem od dawna miałem oryginał x btf zanim jeszce moja karta graficzna była wstanie ja uciągnąć =] pare lat temu pograłem trochę w TC ale bez zbytniej przesady, teraz chciałbym ro zmienić. To co mnie w gołym TC wkurza to liczba bugów i limitów, takich jak znany wszystkim problem myśliwóc uwielbiających loty kamikaze. Oczywiście pomyślałem o zainstalowaniu paru modów, ale właśnie nie wiem których, nie interesują mnie konwersje, gdyż z tego co wyczytałem to i XRM i XTC utrudniają/uniemożliwiają część fobularną, na której mi obecnie zależy. Stąd moje pytanie, czy są jakieś mody z seri "must have" szczególnie zależało by mi na zniwelowaniu bugu z myśliwcami. Wiem że podobne tematy były już wałkowane ale z tego co moja wyszukiwarka pokazała były to stare tematy z przed paru/parunastu miesięcy, czy wyszły jakieś nowe mody w tym zakresie? PozdrawiamO skrypcie Bounce Yacek już pisał. Od siebie polecam Bonus Pack oraz Mk3 Improvement Reloaded (http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=314455&postdays=0&postorder=asc&start=0) lub Handlowca Wszechświatowego, dzięki którym Twoje fabryki i statki handlowe będą wywoływały mniejszy ból głowy. Jeśli walka wydaje Ci się zbyt łatwa i szybka to możesz pomyśleć o CMOD oraz MARS, pierwszy zmienia statystyki i efekty broni oraz osłon, dzięki czemu walki są dłuższe i ciekawsze, oraz odrobinę poprawia wydajność gry, a drugi poprawia działanie wieżyczek na statkach oraz dodaje przydatne rozkazy dla dronów bojowych (m.in. zbieranie ładunku, obrona przeciwrakietowa).Jeśli będziesz chciał się zająć abordażem to przydatny jest skrypt Improved Boarding (http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=219597).Z SCS i NPC Boarding Addon bym się wstrzymał, bo pokusa przejmowania 'darmowych' statków jest trochę zbyt duża i można sobie łatwo zepsuć grę, nawet na najniższym ustawieniu skryptu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 W dniu 5.02.2013 o 09:58, Prowler napisał: Od siebie polecam Bonus Pack A ja odradzam BP. Zawarte w nim skrypty można zainstalować osobno, w nowszych, lepszych wersjach. W dniu 5.02.2013 o 09:58, Prowler napisał:Z SCS i NPC Boarding Addon bym się wstrzymał, bo pokusa przejmowania 'darmowych' statków jest trochę zbyt duża i można sobie łatwo zepsuć grę, nawet na najniższym ustawieniu skryptu.Kwestia podejścia do gry. ja używam tych skryptów dłużej niż niejeden gracz na forum grał w TC i jakoś sobie gry nie zepsułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 W dniu 5.02.2013 o 17:43, Yacek napisał:Kwestia podejścia do gry. ja używam tych skryptów dłużej niż niejeden gracz na forum grał w TC i jakoś sobie gry nie zepsułem.Ja bym jednak radził grać bez nich, przynajmniej na początku zabawy z TC. Satysfakcja ze zdobytego majątku i floty jest dużo większa, a przy tym jest motywacja do tego żeby robić więcej misji, zająć się abordażem (ze skryptem który podałem wyżej, a potem z M7M), handlem i budową własnych stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macsahn Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Dzięki wielkie za pomoc i doradzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi