FSEbola Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 AP XRM + IRzlecenia jak kazde inne ;podjalem sie ubicia ziemskiego statku dowodzenia M2 (lista nagród ) , wlecialem swoim M7 do sektora Jowisz gdyz tam widziano ostatnio poszukiwany statek , za mna wskoczyly moje M2 Tempest, no i jest okazalo sie ze owy statek dowodzenia to ziemski Solaris -- poszlo wiec latwo , moje Tempesty odrazu odpalily swoje dziala, zas ja dobilem rakieta Łowca, pokrecilem sie troche po sektorze ubijajac naście TS i M3 kilka M6 i 3x M7, moim łupem padl tez M2 Kyoto no i tu chyba przegialem sprawe bo nagle w sektorze zrobilo sie jasno, jakby fleszem strzelil mi w oczy ...jak juz odzyskalem wzrok po naglym oslepieniu moim oczom ukazaly sie...2x M2 Nagoja, 2x M2 Osaka, 3x M1 Tokyo, ktore uwolnily dziesiatki M3 i ponownie oslepiajac mnie znikneły z sektora...noo i 3x M1 ..... to co zrzucilem na screenie ...wyglada to na M1 Xenonów latajace w ziemskiej grupie odwetowej ....no i nic wiecej nie wydedukowałem, bowiem w mojej encyklopedii nie odnotowano takich statków ...a ja dałem rozkaz ...-- Panowie spadamy stąd.!!!...na zdjeciu widac dwa z trzech jeden centralnie drugi powyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 To są skutki picia gwiezdnej wódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 W dniu 17.12.2012 o 22:29, BetonowaAnakonda napisał:To są skutki picia gwiezdnej wódki. no i zbyt czestego zazywania teladihuany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Normalny statek CPU, w TC w fabułach spotykamy takie. Kto grał w TC to wie.Natomiast w XRM można mieć taki na własność.Cytat<t id="80530">Statek Terraformer CPU był początkowo częścią floty terraformującej wysłanej przez Ziemską Bramę Skokową do obcego Systemu Bram, aby terraformować odpowiednie planety i przygotować je do kolonizacji.\n\nBłąd w aktualizacji oprogramowania wprowadził błędne rozkazy do programu większości statków CPU i doprowadził do powstania stanowiących zagrożenie Xenonów. Gdy System Bram została skonfigurowany, tworząc Wspólnotę Planet, chociaż większość z tych statków została uwięziona w systemach nie mających połączenia z głównym Systemem Bram, kilka z nich pozostało w odległych sektorach w ramach Wspólnoty i rozpoczęło tworzenie głównej floty Xenonów.\n\nPodejrzewa się, że większość statków CPU pozostałych w Systemie Bram, ukrywa się głęboko w głównych sektorach Xenońskich i jest silnie broniona przez flotę Xenońską. Jednak było kilka doniesienia, że niektóre zostały przechwycone, przeprogramowane i użyte w różnych zadaniach defensywnych i ofensywnych. Nie wiadomo, ile jeszcze statków CPU jest sprawnych i działających, ale istnieje pogłoska, mówiąca, że Korporacja Mroczna Otchłań przeprowadziła z powodzeniem inżynierię wsteczną statku CPU, który został przechwycony w systemie Aldrin.</t> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 W dniu 18.12.2012 o 04:37, Yacek napisał:Normalny statek CPU, w TC w fabułach spotykamy takie. Kto grał w TC to wie.Natomiast w XRM można mieć taki na własność. no zapewne kto gral w TC to wie ...ale ja gram w AP i zastanawiam sie czemu po spotkaniu tego typu statku nie zaznaczyl mi sie w encyklopedii, co za tym idzie nie znam zadnych danych technicznych ..... ze zrzuconego pospiesznie screena widze ze to M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 W dniu 17.12.2012 o 22:19, FSEbola napisał:AP XRM + IRzlecenia jak kazde inne ;podjalem sie ubicia ziemskiego statku dowodzenia M2 (lista nagród ) , wlecialem swoim M7 do sektora Jowisz gdyz tam widziano ostatnio poszukiwany statek , za mna wskoczyly moje M2 Tempest, no i jest okazalo sie ze owy statek dowodzenia to ziemski Solaris -- poszlo wiec latwo , moje Tempesty odrazu odpalily swoje dziala, zas ja dobilem rakieta Łowca, pokrecilem sie troche po sektorze ubijajac naście TS i M3 kilka M6 i 3x M7, moim łupem padl tez M2 Kyoto no i tu chyba przegialem sprawe bo nagle w sektorze zrobilo sie jasno, jakby fleszem strzelil mi w oczy ...jak juz odzyskalem wzrok po naglym oslepieniu moim oczom ukazaly sie...2x M2 Nagoja, 2x M2 Osaka, 3x M1 Tokyo, ktore uwolnily dziesiatki M3 i ponownie oslepiajac mnie znikneły z sektora...noo i 3x M1 ..... to co zrzucilem na screenie ...wyglada to na M1 Xenonów latajace w ziemskiej grupie odwetowej ....no i nic wiecej nie wydedukowałem, bowiem w mojej encyklopedii nie odnotowano takich statków ...a ja dałem rozkaz ...-- Panowie spadamy stąd.!!!...na zdjeciu widac dwa z trzech jeden centralnie drugi powyzejPrzesadziłeś Terranie mają dość inny system reagowania niż inne nacje tz. oni nie bronią sektora tym co maja w nim tylko wzywają potężne posiłki.Akcje typu zniszcz trzeba robić szybko i uciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Co racja to racja . Kiedy się już trochę rozszalałem w AP ( wielka krucjata na systemy ziemskie) to nie mogłem dalej dolecieć moją flotą niż do sektora Mars ponieważ cały czas respily się w nim coraz to nowsze ( i mocniejsze ) posiłki ziemniaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 W dniu 18.12.2012 o 07:57, FSEbola napisał:no zapewne kto gral w TC to wie ...ale ja gram w AP i zastanawiam sie czemu po spotkaniu tego typu statku nie zaznaczyl mi sie w encyklopedii, co za tym idzie nie znam zadnych danych technicznych ..... ze zrzuconego pospiesznie screena widze ze to M1Masz AP, musisz mieć TC, więc nic nie stoi na przeszkodzie aby zagrać w TC Dlaczego nie masz go w Encyklopedii? Bo źle szukasz: Ziemianie klasa M1.W AP nie ma CPU Xenonów., więc jako u nich nie pojawi się w encyklopedii.W dniu 18.12.2012 o 14:26, Trucx napisał:Przesadziłeś Terranie mają dość inny system reagowania niż inne nacje tz. oni nie bronią sektora tym co maja w nim tylko wzywają potężne posiłki.Akcje typu zniszcz trzeba robić szybko i uciekać.Tylko, że on gra w XRM z IR 2.0, tam wszystkie rasy mają silne siły szybkiego reagowania (dzięki IR). A że jest to statek wygenerowany przez IR widać w jego nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 W dniu 18.12.2012 o 17:04, Yacek napisał:Masz AP, musisz mieć TC, więc nic nie stoi na przeszkodzie aby zagrać w TC w zasadzie TAK ...... tyle ze jak nie gram w fabule po co mam przesiadac sie z AP na TC a jako ze nie widze sensu przesiadania sie teraz na TC tylko po to zeby uzyskac odpowiedz co to za M1, wiec zapytuje was jako graczy wyjadaczy w serii X3 CytatDlaczego nie masz go w Encyklopedii? Bo źle szukasz: Ziemianie klasa M1. W AP nie ma CPU Xenonów., więc jako u nich nie pojawi się w encyklopedii. screen z dnia dzisiejszego ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 W dniu 18.12.2012 o 21:21, FSEbola napisał:w zasadzie TAK ...... tyle ze jak nie gram w fabule po co mam przesiadac sie z AP na TC Ja cię nie zmuszam. Tak tylko napisałem.Ktoś dopiero co pisał, że bez fabuły to on nie umie grać i przesiadł się z AP do TC. W dniu 18.12.2012 o 21:21, FSEbola napisał: screen z dnia dzisiejszego ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Mogło się też zapisać do tej ATF mi tak zapisało sprawdzi i jeśli nie ma to masz pewnie jakiegoś buga lub będziesz musiał go z chetowac wejść w informację o danym obiekcie i sprawa z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 W dniu 19.12.2012 o 06:22, chak510 napisał:Mogło się też zapisać do tej ATF mi tak zapisało sprawdzi i jeśli nie ma to masz pewnie jakiegoś buga lub będziesz musiał go z chetowac wejść w informację o danym obiekcie i sprawa z głowytez juz sprawdzalem ......w ATF nie ma.....pewnie jakis bug... bo jak dobrze rozumiem to informacja o danym nowym obiekcie (czytaj: poraz pierwszy na oczy to widze) wczytuje sie w encyklopedie wowczas gdy mamy dany obiekt w zasiegu skanera ..... a ja owe spotkanie mialem w odleglosci 15,4km czyli w zasiegu skanera qrcze Panowie temat zalozylem zeby dowiedziec sie co to jest za obiekt ...Cytat...Terranformer CPU dzieki Yacek......ale wrzuccie mi jeszcze sceena z encyklopedii z opisem tego czegos.... bo szukam jakis informacji i nic nie znajduje tu mam http://www.thexuniverse.us/downloads/cmod/XRM/stats/tbl-ap_xrm_ships_hi_hp.html tylko #EFAA badz #deca (speak dekka) to którys z nich ..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nie w AP, ale w TC XRM też mam braki w encyklopedii(Valhalla) i wydaje się, że to bug, tym bardziej, że taki statek posiadam, a i wyszukiwarka statków zacieła się gdy chciałem wyszukać Ziemskie Valhalle.To raczej #EFFA, ale zobacz ile ma osłon;) Jak 30 GJ (15x2GJ) to jest ten, o którym mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Peroox mylisz się to jest statek #Deca jeśli tak samo wygląda jak w TC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Raczej #deca, bo w grze (przynajmniej TC) ma ona broń Terran (Prototyp,Eksperymentalne), a #EFAA ma uzbrojenie Xenonòw. A Valhalli nie ma w encyklopedii, bo to jest chyba, mogę się mylić M0. A encyklopedia zaczyna się od M1, nie M0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 A właśnie, sorki za offtop, ale czy w XRM dodawana jest Valhalla? Tak z ciekawości pytam A co do statku, to sądzę że to jednak #deca, ten co w TC po Aldrinie śmigał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nie no zaraz padne Vallhala jest dodawana za pomocą skryptu ATF shipiard XRM dodatkowo dodaje wszystkim rasom M0 te statki można znaleźć w encyklopedi pod M2 lub M1 . I jeszcze jedno piszczcie w odpowiednim temacie! ZROZUMIANO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 W dniu 19.12.2012 o 15:25, Piteropeter napisał:A właśnie, sorki za offtop, ale czy w XRM dodawana jest Valhalla? Tak z ciekawości pytam />Tak. XRM dodaje Valhallę do stoczni ATF w sektorze Księżyc. Nie potrzeba instalować dodatkowego skryptu.Tu dane CPU #deca z XRM:A w tym temacie: http://xudb.pl/topic/425-baza-wiedzy-o-tc/masz link do bazy danych o wszystkich obiektach w grze, tam znajdziesz dane statku #deca z TC:http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/x3-ship.php?c=NjIxMDI5Nzk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Yacek nie zrozumiałeś mnie chyba nie napisałem przecież że trzeba mieć XRM i jednocześnie ATF shipiard żeby mieć Vallahe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 W dniu 19.12.2012 o 17:28, chak510 napisał:Yacek nie zrozumiałeś mnie chyba nie napisałem przecież że trzeba mieć XRM i jednocześnie ATF shipiard żeby mieć Vallahe.A ty nie czytasz dokładnie. FSEbola gra w XRM, więc twoja odpowiedź tylko wprowadzała zamieszanie. Gdyby zasugerował się nią, mógłby niepotrzebnie zainstalować skrypt, który, jeśli chodzi o Valhallę, nie jest mu potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 THX Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 W dniu 19.12.2012 o 14:44, Xeeris napisał:A Valhalli nie ma w encyklopedii, bo to jest chyba, mogę się mylić M0. A encyklopedia zaczyna się od M1, nie M0.Valhalla to M2. W grze nie ma tak naprawdę klasy M0, to tylko popularne określenie wszystkich statków łączących cechy klasy M2 (osłony, uzbrojenie) z klasą M1 (ilość przewożonych statków). W czystej grze przykładem takiego statku jest właśnie Valhalla.W czystej grze jest ona w encyklopedii. Jakiś czas temu, w temacie moda XRM na forum Egosoftu, była dyskusja o tym czemu w encyklopedii nie ma Valhalli. Nie pamiętam jaki był jej wynik, chyba Paul obiecał, że sprawdzi dlaczego Valhalla nie jest widoczna w encyklopedii.Natomiast jeśli chodzi o sprawdzanie i oglądanie statków w grze, to przydaje się do tego skrypt SCS Suite. Ma on w swoich rozkazach opcję "Ułatwienia i cheat", a w niej między innymi "ship viewer". Po wybraniu tej opcji otwiera nam się okno z listą wszystkich dostępnych w naszej grze statków, po wybraniu interesującego nas statku i potwierdzeniu enterem, statek ten pojawia się obok nas w sektorze, jest naszą własnością, jest też naszym celem więc szybko możemy dzięki klawiszowi F3 oglądnąć go z kadej strony oraz sprawdzić jego parametry, Statek znika po około 2 minutach, ale ten czas powinien nam wystarczyć na poznanie statku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 VAlhala mi się zrespiła w Heretisc End (jakoś tak) i blokuje moje siły uderzeniowe około 162 statki zdobyczne zostały zmiecione przez nią plus kilkadziesiąt (nawet kilkaset) innych.Jest to koszt około 200-300 milionów a ile taki gigant mi da kasy jak go złapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi