Yacek Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Skrypt Kha'ak Invasions jest kontynuacją skryptu Kha'ak Invasions 1.1.Oprócz opcji znanych z poprzedniej wersji skryptu, czyli tworzenia inwazji Kha'ak w losowych sektorach, skrypt posiada możliwość drobnej konfiguracji dzięki, której ustawimy jakie rasy mogą być atakowane, w jakich sektorach nie mogą pojawiać się inwazje, oraz sama częstotliwość występowania inwazji:Gracz za zniszczenie wszystkich statków z inwazji dostaje nagrodę w kredytach, niezależnie od kredytów wypłacanych za niszczenie wrogów rasy, której Licencję Policyjną posiadamy. Skrypt do działania wymaga zainstalowanego skryptu Community Configuration MenuInstalacja:Skrypt dostępny jest w formacie .zip, tak więc instalujemy go poprzez Plugin Managera, wybierając w nim opcje "Install Archive". Można też rozpakować archiwum .zip i ręcznie przekopiować wszystkie pliki z katalogu scripts do katalogu scripts w katalogu głównym gry. Plik z katalogu t możemy pominąć, jeśli gramy w polską wersje gry. Tłumaczenie skryptu jak zwykle dostępne jest na Mamucie, a link do spolszczenia tradycyjnie w temacie Spolszczenia do skryptów.Pobrane z Mamuta spolszczenie skryptu należy rozpakować i plik 7902-L048.xml przekopiować do katalogu t w katalogu główny gry.Skrypt działa zarówno pod TC jak i AP. Przypominam tylko, że w AP skrypty i tłumaczenia instalujemy do takich samych katalogów, tylko znajdujących się w katalogu addon (addon\scripts i addon\t).Skrypt działa z XRM, używa statków Kha'ak dodawanych przez XRM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heimdall Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Dodam ostrzeżenie do tego skryptu ponieważ na poziomie 23 w walce na inwazji inexpressible (chyba wyższego poziomu nie ma) pojawiło mi się 28 advanced 2 zwykłe lotniskowce, 30 adv + 2 zwykłe niszczyciele, 6 hive queenów i drobnica (advy fregaty itp z XRM pobierane) oraz 4 stacje. Poza tym komunikat o inwazji dostałem od tego skryptu 2 razy, być może coś się skopało i inwazja się zdublowała. Na jakimś nastym poziomie (chyba 18) przy inwazji extreme było z 3 niszczyciele i z 3 lotniskowce + 1 królowa oraz 1 stacja.Co do rad mam 1 niszczyć jako pierwsze stacje (przy dużych inwazjach które zajmą nam dużo czasu) ponieważ przy stacjach pojawiają się nowe jednostki kha'ak a jak je skosimy to nie zauważyłem nowych jednostek poza standardowymi generowanymi jednostkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 4, 2013 Author Share Posted January 4, 2013 W dniu 4.01.2013 o 12:11, heimdall napisał:Poza tym komunikat o inwazji dostałem od tego skryptu 2 razy, być może coś się skopało i inwazja się zdublowała.Jak w menu konfiguracyjnym klikniemy na napis UWAGA! Inwazja Teraz, to wywołamy inwazję w losowym sektorze, jeśli klikniemy kilka razy, inwazja zostanie zdublowana, tyle razy ile razy klikniemy. Sektor nie będzie zmieniany, więc otrzymamy kilka wiadomości o inwazji w tym samym sektorze, a ilość wrogich statków będzie pomnożona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heimdall Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Jest taka opcja ale ja jej nie użyłem bo komunikaty dostałem jak się bawiłem z xenonami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts