Lord_Viader Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ostatnio przerzuciłem się z AP na TC, gram z XRM i brak obrony rakietowej w Terrańskich statkach czynie je praktycznie bezużytecznymi (przynajmniej Excalibura którym latam). W AP chyba wszystkie terrańskie statki mają obsługe rakiet Moskito. Tak więc mając nadzieje że wiersz decydujący o tym jakie statek obsługuje rakiety znajduje się w pliku TShips, wypakowałem sobie XRM1.27_part2.cat i z katalogu addon/types skopiowałem TShips.txt i podmniełem z tym w katologu types dla TC. Spakowałem ponownie w cat/dat i podmnieniłem z orginalnymi bibliotekami XRM. Jednak to nic nie dało, terranskie statki dalej nie obsługują rakiet Moskito.1. Czy ktoś wie w którym pliku znajdują się wiersze decydujące o tym jakie rakiety obsługuje statek?2. Czy można dodać obsługę rakiet Moskito w prosty sposób edytując jakiś plik tekstowy? Tz. przez dodanie numeru id rakiet Moskito w odpowiednim miejscu?3. Czy ten numer znajduje się w pliku TMissles?4. Czy to powyżej jest nie do zrobienia, i łatwiej było by np. przerobić skrypt Moskito missile defense tak by zamiast rakiet moskito używał rakiet Delta. A same rakiety delta przerobić by się do tego nadawały, jedyna znacząca różnica miedzy nimi a moskito to "blast radius", moskito ma 1, a delta 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Otwórz plik Tships w X3 Editor 2, będziesz miał zakładkę "compatible misailes" tam możesz dodać rakietę Moskito do statku lub statków.Zmodyfikowany plik Tships wrzuć do katalogu types (jeśli nie masz takiego to go utwórz) bezpośrednio w katalogu główny gry TC. Tak będzie bezpieczniej: będziesz miał pewność że gra jako ostatni odczyta twój zmodyfikowany plik Tships, a jeśli zmiany nie dadzą efektu, to wystarczy usunąć ten plik aby powrócić do normalnej wersji gry (TC+XRM).Wygląda na to, że rakiety Moskito w XRM są inaczej dodawane do statków (ziemskich), bo w pliku Tships z AP+XRM nie są jako kompatybilne dla statków Terran, mimo to w grze można ich używać na tych statkach.Zobacz do oryginalnego tematu moda XRM, chyba kilka-kilkanaście dni temu, ktoś o tym pisał i było podane jak przerobić używanie rakiet Moskito na inne (terrańskie) w skrypcie obrony antyrakietowej. Musisz przeglądnąć kilka ostatnich stron tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Viader Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Otworzyłem sobie plik TShips (z folderu w którym trzymam mody a nie z folderu z instalacja gry, ale to chyba bez znaczenia) jednak przy otwieraniu przez edytor pliku TShips wyskakują mi komunikaty Error loading file 'types\tshields' 'types\tmissles' i chyba wszystkie inne pliki types\t**** ale sam plik tships sie otwiera, gdy jednak wchodzę w linijkę jakiegokolwiek statku, w zakładce z kompatybilnymi i dostępnymi pociskami nie mam nic. Co robię złe? Przeszukałem również temat na forum ego, ale na żadnej z chyba 20 ostatnich stron nie znalazłem ani wyrażenia moskito, ani mosquito ani nic w tym temacie. Chodzi o temat na forum strikingsoftware? Szukajac przez google za to znalazłem coś takiego http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3948408. Z tego co rozumie to dodaje do skryptu Moskito missile defense obsługe rakiet delta. Jednak po instalacji, w teranskim statku dalej nie mam możliwości włączenia polecenia obrony rakietowej moskito w dodatkowych poleceniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 1. Bo nie masz w X3 Editor 2 podaj poprawnie ścieżki do gry, więc edytor nie ma skąd pobrać potrzebnych danych.2. Chodziło mi o temat moda XRM na angielskim forum Egosoftu.3. Tam tego skryptu nie znam, gram AP+XRM więc nie mam potrzeby martwic się o moskity, a raczej ich brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Viader Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udało mi się wprowadzić poprawną ścieżkę i zmodyfikować TShips. Wszystko śmiga jak należy dzięki za pomoc. Jak by ktoś był zainteresowany to mogę podrzucić ten pseudomod, choć szczerze wątpię bo w końcu jest AP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Może dopowiem słowo.Przynajmniej u mnie na X3 TC + XRM + obrona anty rakietowa + SCS + NBA + MBRR statki terrańskie mają obronę anty-rakietową Poltegister.Czy wy także macie taką obronę anty-rakietową w waszych terrańskich statkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Viader Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 U mnie tylko moskito. Poltegister chyba się do tego średnio nadaje. Naprowadzany ciepłem przyjmuje nowe cele co w może się skończyć znacznym spadkiem reputacji. Pamiętam jak za pomocą skrzydła M3 wyposażonych w poltergeisty próbowałem ochraniać konwój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 W dniu 17.12.2012 o 08:06, Peroox napisał:Przynajmniej u mnie na X3 TC + XRM + obrona anty rakietowa + SCS + NBA + MBRR statki terrańskie mają obronę anty-rakietową Poltegister.Ja od roku gram w AP, ale wydawało mi się, że grając w XRM na TC miałem obronę antyrakietową Moskito na wszystkich statkach, w tym na terrańskich. To chyba jeden z dodatków XRM. Sprawdzę na starej instalce XRM+TC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi