Frankohlanko Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam wszystkich :-)Jestem kompletnym amatorem jeśli chodzi o tę grę, a chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę zadokować na swoim m7 kilka statków m3+, a następnie jak nimi dowodzić, tzn. kazać im opuszczać statek i bronić mnie/atakować moje cele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Skrzydła nie za bardzo nadają się do obsługi zestawu Lotniskowiec+myśliwiec.Bardziej jako osobista ochrona lub do zadań patrolu i obrony sektora.Jak konfigurować Skrzydła jest opisane w instrukcji do gry na stronie 54.Grasz w AP, masz więc nowość "Flotę", która bardziej nadaje się do tworzenia zestawów Lotniskowiec+myśliwce.Wejdź w rozkazy lotniskowca, kontrola floty, zostań dowódcą Floty.Następnie w Kontroli floty, "Pokaż 1 statek floty, otworzy się okno z możliwością dodania do składu floty innych statków (np. myśliwców).Pojawi ci się nowa opcja w rozkazach statku: Flota, tam możesz wydawać rozkazy statkom Floty:Np. Wezwij do walki - rozkaz ten zadokuje myśliwce do Lotniskowca, pod warunkiem, że nie będzie wrogich statków w pobliżu.Reszta rozkazów mówi chyba sama za siebie.Możesz mieć flotę na każdym Lotniskowcu lub statku mogącym przewozić inne statki (M1, M7, TM). Możesz tworzyć Flotę ze statków tylko tej samej klasy (M6).Graj, testuj ustawienia, rozkazy itp. To najlepszy sposób na poznanie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frankohlanko Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedź. :-) Niestety posiadam angielską wersję językową i mam problem ze zrozumieniem co masz na myśli pisząc 'rozkazy lotniskowca' :-PCzy chodzi Ci o opcje 4tą od góry w zakładce z 'ludzikiem'?(lewy górny róg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 W dniu 28.11.2012 o 20:18, Frankohlanko napisał:Dzięki za odpowiedź. :-) Niestety posiadam angielską wersję językową i mam problem ze zrozumieniem co masz na myśli pisząc 'rozkazy lotniskowca' :-PFAQ#72 oraz http://xudb.pl/topic/2105-x3ap-po-polsku/ W dniu 28.11.2012 o 20:18, Frankohlanko napisał:Czy chodzi Ci o opcje 4tą od góry w zakładce z 'ludzikiem'?(lewy górny róg)Nie, menu rozkazów danego statku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frankohlanko Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Ooo wielkie dzięki.A czy jest gdzieś tutorial jak rozmieszczać broń na statkach? (mam na myśli Argon Titana konkretnie. na top i bottom dałem flaka ale kompletnie nie wiem jak uzupełnić inne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Nie ma. Każdy ma własne preferencje. Można stosować mieszanki broni. Można instalować jeden rodzaj roni w wieżyczce itp.Wszystko zależy od gracza.Ale to pytanie, to już off top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi