Jump to content

Cheat Script problem

ulmopl
 Share

Recommended Posts

Witam.

Od lat gram w Eve Online ale postanowiłem za namowa kolego spróbowac swoich sił w X3.

Jestm słowem, wpadła mi w ręce Wasza ukochana gra ale nijak nie potrafie sie w niej jeszcze połapać. Chciałbym poznac ją lepiej i pozwiedzać nieco ale jak to na początku nie wiem nic 😉

Postanowiłem sobie troche pomóc,

Gra ver 2.0 + Rebalance Mod

ściągnąlem plugin manager 2.12 i cheat script do tego LV cheats 1.4, ora cheat colection package.

Zainstalowałem, nazwałem swłój statek wedle instrukcji "thereshallbewings" i nadal tego uruchomic w grze sie nie daje.

Może mi ktos krok po kroku wyjaśnić o co biega ?

Wiem że to ułatwianie sobie ale dopóki nie poznam świata i się nie poczuję w nim jak "u siebie" nie ma sensu kupowac całego kompletu bo i po co ? - zeby na półce stało z resztą ?

Witaj

W ten sposób to napewno pograsz nie dłużej niż 1h. Na początek radzę poczytać to forum i pograć w czystą grę TC lub Albion Prelude bez dodatków aby zapoznać się z mechaniką gry. Miałem podobnie kiedyś zaczołem grać i nie wiedziałem co i jak a gra wylądowała na rok na półke ale po roku to już inna sprawa 😀 Więksi spece może doradzą Ci jakieś skrypty i mody dla początkujących ale nie używaj cheatów bo to psuje gre. A Magiczne imie pisze się z wielkiej litery i to nie nazwa statku a imię gracza 😀

A na steam gra w dobrej promocji kosztuje 10 eur jak się trafi 😀

pozdrawiam i zapraszam do czytania forum i uczenia się gry

Jeżeli masz AP to masz i TC. To od niego proponuję zacząć przygodę z serią. Gry z tej serii raczej nie przypadną do gustu osobom niecierpliwym, więc jeśli liczysz na nieustającą akcję lepiej odpuść. Jeżeli jednak lubisz te klimaty spróbuj zacząć bez cheatów i bez skryptów. Przeczytaj dokładnie parę razy instrukcje, przejdź tutorial, graj z fabułą, która również będzie cię powoli uczyła zasad wszechświata X, aż w końcu odkrywaj na własną rękę. Pewnie nie raz będziesz musiał zaczynać nową grę, zwłaszcza na początku, kiedy jeszcze nie będziesz wiedział kiedy walczyć, a kiedy uciekać, lub czym jest w stanie zaskoczyć nas autopilot. Gra jest sama w sobie ogromna - rasy, dziesiątki sektorów do zwiedzenia, towarów do wyprodukowania, statków do zdobycia, stacji do postawienia, zadań do wykonania. Jeżeli jednak nawet to przestanie ci wystarczać jest ogromna społeczność modderska i tysiące skryptów/modów. Jeżeli jednak sama zawartość podstawki cię przytłacza i sobie nie radzisz, to gwarantuję że po instalacji modów nie będzie lepiej. Cheaty pozostaw osobom, które reżyserują bitwy, lub przeprowadzają eksperymenty. Zabijają całą przyjemność i nie warto ich używać. Jeżeli jednak po zagraniu zapałasz taką miłością do tej serii jak wiele osób na tym forum, gwarantuję że znajdziesz w sobie tyle zapału, by wytrwać bez ich użycia 😀

Powodzenia w gwiezdnych przygodach

Piteropeter

W dniu 9.11.2012 o 14:56, ulmopl napisał:

Co tu magicznego ? ultra moron z dużej ? 😉

Magiczne imię daje dostęp do Edytora Skryptów, dzięki któremu można pisać własne skrypty. Ale to już wyższa szkoła magii.

@Piteropeter - bardzo dobry tekst. Podpisuję się pod nim obiema rencami.