michal3588 Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Jak stworzyć poprawnie działającą eskadrę bombowców? Uciułałem na 2 Hadesy i 3 Wędrowców, dałem im tarcze i Tomahowków do oporu, kazałem wiżyczkom niszczyć wrogów i ustawiłem prawdopodobieństwo użycia rakiet na 100%. Mimo to moja eskadra lata za mną bezczynnie zamiast siać śmierć gdziekolwiek się pojawi;[.Chciał bym stworzyć eskadrę bombowców, która będzie pruć z rakiet do wszystkiego w jej zasięgu więc czy mógł by mi ktoś jak debilowi krok po kroku wyjaśnić jak to zrobić;]? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 6, 2012 Share Posted November 6, 2012 Ciężko.Jeśli wydasz im rozkaz (każdemu M8 osobno) "Zniszcz wszystkich wrogów" mogą rozproszyć się po sektorze w poszukiwaniu wrogów, a wtedy każdy M8 stanie się łatwym łupem. Możesz dodać do każdego M8 kilka myśliwców obrony z rozkazem "Chroń" i wskazaniem konkretnego M8.Możesz stworzyć z M8 Skrzydło, ale w takim przypadku (i tak samo jest jeśli używa się jakiś skryptów bojowych) będziesz miał jednego lidera i kilku skrzydłowych chroniących lidera. Atakować będzie lider, pozostałe M8 jako skrzydłowe będą mniej agresywne.Mając AP możesz stworzyć Flotę (najlepiej gdy dowódcą Floty będzie Lotniskowiec z możliwością dokowania M8). Ale tu też skład floty będzie dzielił się automatycznie na lidera i skrzydłowych chroniących lidera.Najlepszym rozwiązaniem jest stworzenie kombinacji M8+kilka myśliwców obrony. Z każdego takiego zestawu zrób Skrzydło lub Flotę i przetestuj w warunkach bojowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts