Jump to content

Chris Roberts wraca do robienia gier kosmicznych!

Riess
 Share

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

"Star Citizen jest pierwszym po dziesięciu latach przerwy projektem Chrisa Robertsa. Twórca takich gier jak Wing Commander i Freelancer postawił sobie za cel połączenie najlepszych cech gatunku space-sim z możliwościami, jakie stwarzają współczesne komputery PC i silnik CryEngine 3."

Trzeba przyznać że wygląda to niesamowicie

Post przeniesiony do odpowiedniego tematu. Zanim napiszesz, sprawdź czy już tego nie ma na forum. Yacek.

• 2 weeks later...

Naprawdę świetne, te odwzorowania wszystkich dysz, każda robi to co ma robić zależnie od kierunku lotu, tak samo pilot. Gdyby gra była tylko symulatorem nie widzę problemu, ale jako takie X uniwersum. Wyobraźmy sobie kilkadziesiąt statków w sektorze jakąś wielką bitwę, w tym czasie liczenie zależności militarnych handlowych w całym wszechświecie jak w x3 ? Na tą chwilę chyba nie realne, no może z wykorzystaniem wielordzeniowości procków ( czego właśnie brakuje w x3). Na plus jest też to że gra ma się ukazać gdzieś 2014 czyli kompy znowu pójdą do przodu. Będę się podniecał jak zaczną pokazywać działający wszechświat z handlem itp. Potem się okaże że sobie z tym nie poradzili i w czasie premiery gra skończy jako strzelanka.

W dniu 28.02.2013 o 09:57, housik napisał:

Naprawdę świetne, te odwzorowania wszystkich dysz, każda robi to co ma robić zależnie od kierunku lotu, tak samo pilot. Gdyby gra była tylko symulatorem nie widzę problemu, ale jako takie X uniwersum.

Ale wynalazek.... XTM do Reunion obracały się wieżyczki....

Wygląda świetnie ale bardziej widze w tej grze kontynuacje Frellancera, dla mnie jednej z najlepszych gier tego typu z multiplayerem i paczką przyjaciów na serwerze Berlin to były czasy :-).

Handel itd zdecydowanie okrojone względem X-ów, obym się mylił..,

przewiduje raczej pożądną strzelanke w całkiem nowej odsłonie. plus multiplayer gdzie razem pozamiatamy troche resztę świata mam nadzieję :-))

• 5 months later...

In Chris Roberts we trust!

Szczerze?

Nie mogę się doczekać. Wszystkie gry Chrisa Robertsa były dla mnie genialne, zwłaszcza stareńkie Wing Commander i Privateer, a później StarLancer i Freelancer 😀

Freelancer był jedną z pierwszych gier multiplayer w jakie grałem będąc dzieciakiem 😀

Czasy, gdy wraz przyjaciółmi graliśmy na serwerach Void, Crossfire a potem Discovery - bezcenne.

Szkoda, że dzisiaj tak mało ludzi i serwerów FL jest aktywnych - IMHO jest to jedna z tych gier, które nigdy nie powinny się starzeć.

Pierwsza zapowiedź SC była dla mnie niemalże świętem - mam wielką nadzieję, że gra będzie równie wciągająca jak FL.

W zasadzie mogę powiedzieć, że jest to mój mały, osobisty Freelancer 2 ^^.

Digital Bounty Hunter wykupiony, teraz tylko czekać na alphę i betę 😀

• 1 month later...