Jozin Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Zainstalowałem sobie gre na laptopie, gdyz jest on znacznie wydajniejszy niz moj stacjonarny komputer i po kilkunastu minutach grania wyskakuje bsod Nie ma znaczenia na jakich detalach bym grał, gra się nie przycina ani nic, po prostu w pewnym momencie "rozwala" system (Win 7 64 bitsp1). Moj stacjonarny ledwo ogarnia srednie detale jak jest jakas ciut wieksza potyczka, wiec mam powod zeby bawic sie z laptopem.Laptop:Acer Aspire 5560GAMD Llano quad A8-3500mRadeon 6670 G2 (6620G+6650M)4 gb DDR 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Jest lepszy od mojego komputera Sprawdź czy masz zainstalowane wszystkie sterowniki.Lub spróbuj uruchomić w zgodności z XP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 To że lepszy, nie znaczy że sprawny. Może być problem sprzętowy. Pamięć pada?? Zobacz do dziennika zdarzeń systemowych jakie urządzenie powoduje pad systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Użyj MEMTEST do sprawdzenia pamięci, MEMHDD do sprawdzenia dysku - tylko do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 >>Taktowanie standardowe to 1400 MHz,<< W razie czego przyspieszy do 2,3 Ghz.Z takim taktowaniem nie odpalaj X3... moja rada,blue screen to problem w 99% sprzetowy,przeinstalowanie sterownikow,itp,sproboj na stronie Acera sciagnac aktualne sterowniki(banalne ale odlacz w tym czasie np. antywirus ).Sprzet posiada 4 rdzenie (jesli sie myle popraw mnie) ale taktuje nisko gra bedzie wymagac wiecej(ot taki >>szkopul od Egosoftu<<)Niebieski ekran i zwis systemu to skutek,przylaczenia nowego oprogramowania/sprzetu.Czasami mialem tak dopoki nie zainstalowalem sterownikow do karty graf. ktora posiadala sterowniki do chipsetu,wywalalo mi bledy,sprawdz strone Acera lub plytke org..W/g mnie laptop ladnie Ci wyswietli gierke np w rozdz. 1440*900 w wysokich detalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozin Opublikowano 1 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 W czasie BSOD wyskakuje " A clock interrupt was not received on a secondary processor", co oznacza problem z dolaczanym rdzeniem procesora.Tu ktos opisuje podobny problem tyle, że na laptopie ASUS'ahttp://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=313962Kurde boje sie troche grzebac w Biosie laptopa.Uruchiamiane w trybie zgodnosci, jako administrator nic nie daje, dysk sprawny, pamiec tez :/Poprobuje z najnowszymi sterownikami do karty graf. watpie zeby to pomoglo bo problem tkwi gdzie indziej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Jaki masz system ? win 7 64bit? czy 32 ?http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspxto sa steroiwniki do 64 bitowej wersji winhttp://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista32.aspxto do 32 bitowej wersji windowsa W sumie jesli nie wiesz,to w biosie nic nie musisz grzebac,z tego co wyczytalem masz rozdzielnosc 1366x768 Pierwsze,zainstaluj sterowniki z plyty glownej,nie wiem jaki masz system,potem zaktualizuj karte graf..Bios,spread sprectrum >>disabled<<http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2124951.htmlNapisz czy w innych aplikacjach tez ci wywala blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozin Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 (edytowane) Zainstalowałem najnowsze sterowniki, zauktalizowałem Bios i jak na razie po godzinie gry nic sie nie dzieje, gra chodzi plynnie na wysokich i nie powoduje blue screena. Wyczytalem na forum egosoftu ze niestety ten procesor tak ma i aktualizacja biosu przewaznie pomaga Także odpukać na razie wszystko gra EDIT:Po miesiącu testów na bardzo wysokich detalach ani jednego blue screena, temperatura podzespołów normalna Edytowane 6 Października 2012 przez Jozin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi