Ivo Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ponieważ zasadziłem się na zdobycie wszystkich osiagnięć dla AP próbuję zdobyć Q. I mam z tym duży problem. Mam marines 5 gwiazdkowych (łącznie z walką) i guzik. Zdobywam czwarty pokład, zostaje mi 15 marines i koniec. Próbowałem dosyłać w trakcie abordazu dodatkowe kapsuły z drugiego statku i nie pomaga. Czwarty pokład a potem info., że misja nieudana. W TC nie miałem z tym problemu, ale w AP nie moge tego przejść. Czy może komuś to sie udało ?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 A z iloma Q próbowałeś?Skoro jest to osiągnięcie, to znaczy że nie jest łatwe, więc może udać ci się dopiero za 10, 20 albo więcej abordażem na Q (oczywiście nie na ten sam statek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivo Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Próbowałem z kilkoma. Najgorzej, że wyszkolenia pięciogwiazdkowych marines trwa b.długo. Na dodatek ostatnio Q ma tendencje do teleportowania się w trakcie abordazu.W AP abordażem zdobyłem większość M2 i M1 i nie było wiekszych problemów. 5 gwiazdkowa brygada marines z takich starć wychodziła bez start, a tu zonk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Ivo szczerze podziwiam, że udało Ci się skończyć tryb DiD i trzymam kciuki za zdobycie kompletu osiągnięć. Mam prośbę, żebyś podzielił się obszerną relacją ze zdobywania Q, lub innych capital ships - nigdy mi się to nie udało.Jacku - część osiągnięć (np DiD, czy własnie abordaże) zasługują na to miano, a część nie. Dla przykładu - jedno z osiągnięć to ukończenie kursu latania, lub przejrzenie mapy wszechświata w trybie "beczki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivo Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Z innymi statkami nie ma problemu. Potrzebujesz 20 pięciogwiazdkowych marines (ich wykształcenia trwa b. długo) najlepiej, gdyby mieli bojową rangę na poziomie 3-4 gwiazdek. Do tego Kobra zaopatrzona w rakiety typu Młot i Morgernsztern oraz droidy bojowe.Najłatwiej mi idzie z dużymi okrętami typu M1 i M2. Znajduje odpowiedniego delikwenta, torpedami pozbywam sie jego eksorty i próbuje go wywabić na skraj mapy, żeby mi nikt nie przeszkadzał. Trzymam odległość ok. 10 km i stopniowo torpedami zdejmuje mu osłony. Póżniej wypuszczam ze 20 dron z rozkazem ataku i jak osłony zejdą do zera wypuszczam marines.Ot, i cała filozofia, niestety nie dotyczy Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 W dniu 31.08.2012 o 08:24, szczekan napisał:Jacku - część osiągnięć (np DiD, czy własnie abordaże) zasługują na to miano, a część nie. Dla przykładu - jedno z osiągnięć to ukończenie kursu latania, lub przejrzenie mapy wszechświata w trybie "beczki".Nie ja ustalałem osiągnięcia, ale to co dla jednych jest łatwe, innym może sprawiać problem. W sumie to ja nigdy nie ukończyłem kursu latania. To powyżej moich możliwości. W dniu 31.08.2012 o 12:25, Ivo napisał:Ot, i cała filozofia, niestety nie dotyczy Q.Ano właśnie. Dlatego jest to osiągnięcie.Przypomina mi to X3:R i kolejny patch, który dodał LX. Zachęcony opisami z forum postanowiłem go zdobyć i latać nim osobiście. Udało mi się to dopiero z 12 statkiem z kolei. To samo było za drugim razem, w nowej grze. Oczywiście bez BSE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivo Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Może przy abordażu Q rolę odgrywa moja ranga bojowa ? Mam dopiero Zdobywcę, spróbuję dobić do X Treme i zobaczymy. Trochę czasu mi to zajmie.Udało się, co prawda z 28 marines przezyło 12 ale cel osiągnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi