Omicron Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Chciałbym poznać waszą opinię...Który mod jest lepszy, chodzi mi o całokształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Moja opinia:XRM jest kompletnym, dopracowanym i ciągle rozwijanym modem. Trudnym, ale dzięki temu ciekawym. Dodaje sporo nowości do gry - opis jest w temacie moda.XTC - nie w pełni dokończony mod, spore braki w zapowiadanych rozwiązaniach, brak wsparcia w razie problemów. Od ponad roku jedyne wiadomości o modzie, to tylko "wersja 2.0 będzie wkrótce". Może będzie, może nie. A jak będzie, to może będzie w końcu dopracowana. Poczekamy, zobaczymy.Pamiętam XTM-a, liczyłem na powtórkę dobrej zabawy w XTC. Po dwóch latach oczekiwania, kiedy wyszła wersja 1.0 zawiodłem się. XTC ma spory potencjał, ale jak na razie korzysta z 50% tego potencjału.Jak na chwilę obecną, tylko XRM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Czytałem informacje o obu i byłem ciekawe który. Jak dobrze napisałeś o XTC jest cisza zaglądam od czasu do czasu czy coś się zmienia z modem ale nic. Oni w ogóle nad nim pracują jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Powiem to tak, XTC w obecnej formie to niewypał więc nie ma sobie nim co zawracać głowy i brać XRM. Czemu? Głównym powodem jest to że w XTC, zwłaszcza w późniejszych etapach gry zdecydowanie za mało się dzieje(i jeszcze te bugi), w XRM jest zaje....przepraszam......wyśmienicie napisany plik jobs, dzięki czemu w wszechświecie cały czas są ostre rozróby(no i jeszcze te nowe statki). Jeżeli jednak jesteś miłośnikiem robienia fabuł i nowych ras, to może cię zainteresować ToTT, ale w nim są "trochę" przesadzone statki(a zwłaszcza z mini modem AMT), więc polecę Ci niezastanawiać się i sciągać XRM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 W dniu 23.08.2012 o 20:47, BlackFighter napisał:.wyśmienicie napisany plik jobs, dzięki czemu w wszechświecie cały czas są ostre rozróbyJak dla mnie zbyt wyśmienicie bo tnie mi się niemiłosiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 W dniu 23.08.2012 o 20:57, Azakal napisał:Jak dla mnie zbyt wyśmienicie bo tnie mi się niemiłosiernie Mi się tnie nawet na najmniejszych wymaganiach, więc cię doskonale rozumiem....ale warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 W dniu 23.08.2012 o 22:54, BlackFighter napisał:Mi się tnie nawet na najmniejszych wymaganiach, więc cię doskonale rozumiem....ale warto A mnie śmiga na wysokich. Mam pecha, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 W dniu 24.08.2012 o 03:32, Yacek napisał:A mnie śmiga na wysokich. Mam pecha, czy co?Nie, nie masz pecha, to ja mam 2 GB RAMu i ośmioletni procek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugiogon666 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 XRM ewentualnie TOOT przy czym TOOT to tak trochę jak by inna gra - XRM - ładny, poprawiony X3 TC, bez efektu nidy z podstawki po paru dniach latania. Gram z profilu OTAS, i ani jednej ich misji jeszcze nie zrobiłem. Zakończyłem Gonerów i robię FF - ale kiedy ja to zrobię! ciągle coś się dzieje! ciągle trzeba pogłówkować z jaka flota wybrać się do boju, zrobiło się bardzo taktycznie! nie da się latać cały czas w M3 po galaktyce i zwiedzać Co do mykania gry to mam świerzego kompa i Myka pieknie na maxa, czasem się sypnie owszem, ale raczej sam coś dodatkami sknociłem, ale na razie wywaliło mnie gdy działo się coś związanego z fabułą FF. BlackFighter 8-letni procek?! to dobry jest, jak wyszło w 2008 X3 TC to na dziewuchy nowiutkim laptopie sprawdzałem, bo wymagał Visty, a mój w miarę świerzy PCet z XP nie dawał rady, to jakiegoś dobrego Intela tam masz a ja musiałem dalej w Reuniona się bawić ( w sumie, bardziej mi się podobał niż TC)Errata NUDY a nie "nidy" - klawiszologia pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 W dniu 24.08.2012 o 13:03, dlugiogon666 napisał:to dobry jest, jak wyszło w 2008 X3 TC to na dziewuchy nowiutkim laptopie sprawdzałem, bo wymagał Visty, a mój w miarę świerzy PCet z XP nie dawał radyKto ci takich głupot naopowiadał? Ponad dwa lata grałem w TC na XP, nie tylko w czyste TC, ale z różnymi modami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Na XP nie miałem nigdy ścinek które by po kilku sekundach się nie odblokowały...XRM zmienia Xenoński P i tym bardziej PX w takiego morderce M3-M5, TS itp. że tylko wprawny pilot da radę zniszczyć go M3 sam (bez rakiet)... a nowy C (M7) to taki statek z którym ja innym M7 muszę czuć duży respekt... Tutaj w modzie Xenoni są groźniejsi i to znacznie... Brakuje jakiegoś ciężkiego M1 i M2 dla Yaki i PiratówPS. Czemu w podstawce Q kosztował więcej niż K i J? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zapewne błąd, zostawiony w spokoju bo Q w vanilli i tak nie był przeznaczony do kupowania, pozyskać abordażem też się go (chyba) nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Czy ktos juz Was zainstalowal i gral w XTC 2.0 ?Jesli tak prosilbym o podzielenie sie z Waszymi odczuciami,porownujac je np. z modem XRM.Czy sa jakies zadania do zaliczenia,czy ta wersja wprowadza do gry w/g Was wiecej zabawy...Pytam sie bo mam niestety I-net mobilny z ograniczona pojemnoscia i pobranie prawie 1 GB troche mnie 'uszczupli' , ale generalnie mam pytanie do Was czy warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 W dniu 27.12.2012 o 17:04, Aldaran napisał:Czy ktos juz Was zainstalowal i gral w XTC 2.0 ?Tak.Ale jeszcze się nie wypowiem. Za mało grałem (w porównaniu do XRM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 O co chodzi z 2.0 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 W dniu 4.01.2013 o 17:56, Trucx napisał:O co chodzi z 2.0 ?http://xudb.pl/topic/2054-xtc-v20-czy-bedzie/page__view__findpost__p__38202http://xudb.pl/topic/1622-jak-zainstalowac-i-skonfigurowac-xtc-20/page__view__findpost__p__24934http://xudb.pl/topic/1600-spolszczenie-xtc-20/page__view__findpost__p__24573 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 No i jak drodzy panowie , warto zainstalowac tego moda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 W dniu 4.01.2013 o 20:40, Aldaran napisał:No i jak drodzy panowie , warto zainstalowac tego moda ?Zainstaluj, sam się przekonasz.Zarówno XRM jak i XTC ma swoje plusy i minusy. Jeden i drugi jest bardzo rozbudowanym modem.Warto samemu wyrobić sobie opinię.Jak dla mnie i jeden i drugi wart zagrania.PS. Można mieć przecież dwa katalogi z grą, w każdy innego oda zainstalowanego, grać w oba, na przemian, wg uznania i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzoo Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Yo!Po bardzo dlugiej przerwie wrocilem do serii X. Pogralem sobie w TC vanille. No i... nudze sie zwyczajnie.W watku o XTC Yacek napisal, ze woli XRM. Zupelnie nie wiem co te mody robia, wiec jesli moge prosic o wyjasnienie roznic?Ktory mod bedzie lepszy? Nie, zle pytam - ktory sprawi, ze X-Universe bedzie bardziej dynamiczne?XTC juz mam sciagniete i jak tylko zrobie bakap vanili - zainstaluje sobie.Pytanko mi sie nasunelo - mozna sobie gdziekolwiek skopiowac TC i bedzie dzialalo?PozdrawiamJerzoo--Edit - poprawilem literowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 W dniu 10.10.2013 o 15:13, jerzoo napisał:Nie, zle pytam - ktory sprawi, ze X-Universe bedzie bardziej dynamiczne?XRM, tak jak pisałem. Gram z nim dwa lata, XTC znudził mi się po miesiącu, zbyt powtarzalny i przewidywalny. Poczytaj posty w tematach o obu modach.W dniu 10.10.2013 o 15:13, jerzoo napisał:Pytanko mi sie nasunelo - mozna sobie gdziekolwiek skopiowac TC i bedzie dzialalo?Można. Tyle razy ile masz potrzebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzoo Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Yo!Damn strasznie szybko odpowiedziales.Mam juz kopie vanili, xtc tez zainstalowane. Sciaga sie xrm Ta, czytam posty nawet na egosofcie. No nic polatam i tu i tam, skoro nie ma znaczenia gdzie mam gre na dysku. Jednak pliki konfiguracyjne sa w 'moich dokumentach' - podejrzewam, ze zaden z modow nie zmienia tej sciezki? BTW - link do 3-go parta w posci o xrm nie dziala - posilkowalem sie linkiem z forum egosoftu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 W dniu 10.10.2013 o 15:58, jerzoo napisał:Jednak pliki konfiguracyjne sa w 'moich dokumentach' - podejrzewam, ze zaden z modow nie zmienia tej sciezki?Głównie raczej chodzi o pliki sav, musi ręcznie pilnować zapisów gry z różnych modów, aby nie nadpisać sobie plików. Możesz też użyć menagera plików sav.Oprócz tego zapisuje się tam konfiguracja ustawień klawiszy, ale można w grze stworzyć własne profile, różne dla różnych modów, więc to nie problem.W dniu 10.10.2013 o 15:58, jerzoo napisał:BTW - link do 3-go parta w posci o xrm nie dziala - posilkowalem sie linkiem z forum egosoftu.THX, poprawiłem. Ale pisz w odpowiednich tematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzoo Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Yo!Pisanie w tamtym temacie mialo male szanse, zeby ktos to zauwazyl. Zaczalem wlasnie gre w XRM. Wybralem sobie na sztuke Yaki Ronina.Coz za zaskoczenie!Ten ichni Hyperion to maszynka do mielenia miesa ;D Oslon tylko mi brakuje - Xenoni ze mnie jak narazie robia mielone Osiem sztuk HEPT-ow na froncie i nie ma sily, zeby mi zabraklo pradu - regeneracja jest duzo duzo wieksza niz zuzycie. I ta zwrotnosc - czyje sie jakbym siedzial w Novie najmniej. Chwilowo zarzucam plany grania w XTC - zarobie kasiurke i zobacze coz z tego Appoloxa za potwor mi wyjdzie Dzieki wielkie Yacek za szybkie odpowiedzi. Sprawdze jesio te profile i jutro popatrze sobie na XTC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 W dniu 10.10.2013 o 18:00, jerzoo napisał:Pisanie w tamtym temacie mialo male szanse, zeby ktos to zauwazyl.Zdziwiłbyś się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Trochę późno zauważyłem ale temat poruszany już był przeze mnie http://xudb.pl/topic/2362-xrm-czy-xtc/PS warto by było scalić wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi