zamek9 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Wracając do autopilota, klikam lewym przycieskiem myszki na jakiś obiekt, później Shift+A i mi pisze tak "Wyrażono zgodę na dokowanie, autopilot uruchomiony", niby wszystko ok ale autopilot nie działa i lece prosto jak leciałem wcześniej.Inaczej... klikam na obiekt lewym myszki, poźniej jeszcze raz i z opcji wybieram autopilota, pisze na dole, że autopilot znowu uruchomiony ale dalej lecę jak lecę i nikt mnie nigdzie nie naprowadza....czy ja coś robię źle czy jednak modowanie zrobiło swoje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zaznacz jako cel, potem reszta. Będziesz widział kto ma rację.Ty, czy autopilot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Do jakich stacji nie możesz zadokować? Jeśli do ziemskich (terrańskich), to nie ma się co dziwić. Ze względu na ich wielkość, ścieżka naprowadzania (te migające punkty prowadzące statek jak po sznurku przy dokowaniu na autopilocie) jest bardzo długa. Dokując na autopilocie statek leci na koniec tej ścieżki, by później podążać nią do stacji. W ziemskich sektorach po wydaniu rozkazu dokowania na autopilocie, statek może nawet polecieć w przeciwną stronę niż stacja, bo tam będzie koniec, bardzo długiej ścieżki dokowania.Wydaj rozkaz dokowania, włącz SETA i zobacz co będzie się działo.Co do skryptów lub modów, to nie spotkałem się z żadnym, który by psuł autopilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamek9 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Ja mam tą ścieżkę zawsze czy włączam autopilota czy nie, jeśli tylko zatwierdzą i piszą, że mogę lądować od razu mi sie pokazuje ścieżka i zielony punkt, a chodzi o to, że włączając autopilota on wcale na tą ścieżke nie chce lecieć, wogóle nie reaguje na nic, czy go włączam 1 km czy więcej przed stacja, gram grę dowolną ale w misjach też tak samo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Tak, ścieżka pokazuje się zawsze, zapomniałem, nigdy nie dokowałem ręcznie Ale do jakich stacji chcesz dokować? Jakiej rasy? Ziemskie mogą mieć ścieżkę na kilka kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamek9 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Nieźle a ja nigdy w auto jeszcze nie dokowałem...Rasa Argoni, wszędzie gdzie tam latam po lokacji czy to Argon Prime, Moon czy cokolwiek, i co by nie wybrał do dokowania to jest tak samo, więc albo robię jakiś głupi błąd albo juz nie wiem co jest grane.Co znaczy kilka kilometrów czy to znaczy, że ja muszę wlecieć na tą ścieżkę i dopiero mogę włączyć autopilota ? myślałem, że on sam ma tą ścieżkę znaleźć i tam wlecieć. PS. Wiem, że to trochę głupie ale normalnie spróbowałem ale będąc na ścieżce nie chce również mną kierowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamek9 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Panowie jest postęp !!Uruchomiłem czystą grę CconflictTerański i autopilot działa Więc teraz już jest pewne.. mody mody i jeszcze raz mody, ma ktos jakiś pomysł jaki mod może na to wpływać ?Mam AP instalowanego na czystym CT później XRM do addon w AP, z dodatków mam Hull Multiplication Pack,Cocpit Mod, Bonus Pack, Mars Data, IE, IEX, i na końcu XRMiPS.Spójność plików i ponowna instalacja pomogła, problemem było prawdopodobnie złe wklejenie skryptów, folder "scripts AP" z XRM 2 wkleiłem do scripts w CT a nie do scripts w addon dla AP. Najlepsze, że grając 11 godzin w grze nie spotkałem jeszcze statku(oprócz tego co mnie uczył latać na początku). A nie grając nigdy w podstawkę myślałem, że to się dopiero rozkręci.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 przy ziemskich stacjach na poczatku podawali nie mniej niż 20 - 25 km.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom bombadil Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Jestem nowy na tym forum, choc przygode z seria X zaczalem od BTF.Jesli to jest niewlasciwe miejsce na moje pytanie, z gory przepraszam. A mianowicie, chodzi mi o automat dokujacy, w AP jego wielkosc to XXL. Czy mozna to obejsc za pomoca jakiegos skryptu by mozna bylo go montowac w kazdym statku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 W czystym AP rozmiar Automatu dokującego to S. Ty zapewne grasz w AP+XRM, więc powinieneś pytać w temacie tego moda. A rozwiązanie tego problemu znajdziesz w pierwszym poście tematu o modzie XRM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom bombadil Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Docking Computer ware size fix for CODEA, dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi