Jump to content

Problem z TP

gchojna1
 Share

Recommended Posts

Kupiłem sobie szybkiego splickiego TP (Split Iguana Vanguard) wziąłem misję przewozu jednego wymagającego Splita (wymagany TP) a on zamiast grzecznie wejść mi na statek mówi, że nie mam Systemu Podtrzymywania Życia (czy jak to sie tam nazywa - w TP jest difoltowe)

Gram czyste AP.

Zastanawiam sie czy zabugowany statek czy może jest to jakiś znany błąd. Może ktoś bedzie pamietał zanim zaczne kupować po kolei wszystkie TP dla próby (troche upierdliwe bo jak sie wyposaży to jeszcze misję trzeba znaleść.)

Błąd. Skrypt misji sprawdza wyposażenie i szuka SPŻ. Sprzęt instalowany defaultowo na statkach nie jest ładowni statku, więc skrypt uznaje że nie ma wymaganego wyposażenia.

Nie ma na to rozwiązania, bo SPŻ nie dokupisz, bo będzie informacja, że już posiadasz, nie wyrzucisz też z ładowni. Możesz spróbować przekazać je na inny statek i zakupić "normalny" SPŻ, ale chyba tez tego się nie da zrobić.

Czy tak jest na wszystkich TP ? Czy tylko na niektórych ? Warto sprawdzać inne ?

Bo wydawało mi sie że kiedys takie misje robiłem (jakaś zamierzchła przeszłość może Reunion jeszcze)

Wydaje mi sie to grubym błędem aż dziw że nie poprawili.