Ivo Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Czy ktoś grał w tym trybie?Grałem dość długo w TC i AP ale ten tryb lekko mnie zaskoczył. Srednia gra po 1h kończyła się zejściem. Trudność ze zdobyciem kasy i lepszego sprzętu, jedna rakieta nieprzyjacielska i koniec - ogólnie horror ale i adrenalina. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tym trybie to prośba o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 świetny tryb dla samobójców.Mój rekord to chyba 3-4 dni gry po 2 godziny dziennie. Ale to było dawno temu, jeszcze w TC, zaraz po wyjściu patcha z tym trybem, więc nie pamiętam. Na pewno trzeba bardzo ostrożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Ukończenie gry (fabuły) w tym trybie to jedno z osiągnięć na Steamie. Jestem ciekaw, czy ktoś dał radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivo Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 A jest jakaś fabuła w tym trybie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 W dniu 19.07.2012 o 23:45, Ivo napisał:A jest jakaś fabuła w tym trybie ?Taka jak na innych profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivo Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Tak daleko nie zaszedłem. Na razie zbieram kase na jakis porządny statek z osłanomi - bo to co dostajemy na początku rzeczywiście zasługuje na miano statku dla samobójcy.Trzeba być b. uważny w tym trybie, dmuchać na zimne i mieć szybki statek. Najbardziej bolą torpedy, z jedną można sobie dać radę, ale jak wystrzelą w twoim kierunku więcej to ...Uparłem się, i gram dalej - to jest po raz n-ty zaczynam od początku. Największym bólem na poczatku jest b.mały i słaby statek. Praktycznie ogranicza nas to do robienia dwóch typów zleceń - śledzenia i dostarczania porzuconych statków. Zeby sie na tym dorobić to trzeba naprawdę dużej cierpliwości.Wobec czego troche zmieniłem taktykę. Czatowałem na zlecenie dostarczenia statku w miare (jak na początek gry) cennego - mowa tu o 100-200 tys. Potem statek do stoczni. Spadek reputacji, ale kasa jest. Niedaleko punktu starowego jest giełda Teladiam - wstęp 10 tys i żadnych innych wymagań (trzeba uważać, bo w tym sektorze często pojawiaja się xenoni). Trochę obracamy na giełdzie i robi się pare milionów. Z tym można już coś zdziałać, aczkolwiek najpierw trzeba poprawić reputację, bo w stoczniach wszystko na czerwono.Zobaczymy, jak taka taktyka się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamek9 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam, mam pytanie odnośnie misji "Śmierć to Śmierć" wydaje się bardzo ciekawa ale... czy jak zagram raz i mnie zniszczą to nie będę mógł jej ponownie uruchomić ?wiem, że zapisu nie wczytam ponieważ takiego nie bedzie, ale mi chodzi o ponowne uruchomienie nowej gry .I może jeszcze jedno, czy grając w grę "dowolną"(misja na samym dole) nic nie trace z gry ? Nie ma tu żadnego stopnia trudności więc to mnie trochę dziwi, no chyba, że gra losowo generuje jakiś stopień i ustawia losowo wszystkie rzeczy.Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 1. Będziesz mógł. Zaczynając oczywiście wszystko od zera.2. Opcja startowa (nie misja) "Własna gra" pozbawiona jest dostępu do fabuł AP. Reszta tak samo.Nie ma czegoś takiego jak poziom trudności gry. Poziom trudności jaki jest w opisie poszczególnych opcji startowych odnosi się do: statku startowego gracza, ilości gotówki na starcie i reputacji początkowej u głównych ras. Reszta zawsze jest taka sama.Posty przeniesione do odpowiedniego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivo Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dzisiaj, po wielu próbach udao mi sie zakończyć tryb DiD.Najdłuzej męczyłem się ze zdobyciem L, ale potem poszło jak z płatka. Do tego trybu potrzeba wiele samozaparcia, ale adrenalinka jest. Pozdrowienia dla wszystkich samobójczych osmiornic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Brawo. Ale co rozumiesz, przez to że zakończyłeś tryb DiD? Skończyłeś główna fabułę AP? Ile pozostałych osiągnięć zdobyłeś?Skończenie fabuły to nie koniec gry, nie w X-ich.Zdobycie L to na pewno był wyczyn, niektórzy w zwykłej grze mają z tym problem. Jeszcze raz brawo. Szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivo Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dzięki, większośc osiagnięć zdobyłem w normalnym trybie, brakuje mi do kompletu chyba czterech. Ale na razie jadę na urlop, to będe miał przerwę. W DiD raczej gra się dla tego jednego konkretnego osiagnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 No tak, skończenia fabuły na DiD. Jeszcze raz gratuluje wytrwałości i cierpliwości.Udanego urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Nieźle. Kończenie fabuły nie było złe dopóki nie rozbiłem się o asteroidę. I przestałem pisać opowiadanie przez ten wypadek. ;c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack732 Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Tak jak mówił Yacek zacząłem grę od nowa bo instalacja modów to nie jest moja silna strona , ale piszę w innej strawie .Zacząłem grać w Albion Prelude dead is dead tyle że dziś nastąpił zanik napięcia i mój save na steamie znikł czy ktoś miał taki problem bo jeżeli nie przechowują savu z poprzedniej sesji to nie ma sensu grać w to wyzwanie napiszcie czy ktoś gra i jak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 W dniu 29.05.2013 o 07:28, jack732 napisał:Tak jak mówił Yacek zacząłem grę od nowa bo instalacja modów to nie jest moja silna strona , ale piszę w innej strawie .Zacząłem grać w Albion Prelude dead is dead tyle że dziś nastąpił zanik napięcia i mój save na steamie znikł czy ktoś miał taki problem bo jeżeli nie przechowują savu z poprzedniej sesji to nie ma sensu grać w to wyzwanie napiszcie czy ktoś gra i jak długoDlatego mało osób w to gra. Wystarczy żeby net Ci siadł na chwilę i tracisz swojego save'a. Lepiej grać w normalnym trybie, a jak chcesz coś a'la hardcore to zawsze możesz sobie sam ustalić zasady np. nie ładować poprzedniego stanu gry po stracie statku/stacji itd albo nawet kończyć (kasować) grę po śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Ja swoje opowiadanie pisałem na tym profilu. Potem musiałem zrezygnować z oczywistych powodów. Czyli niefortunnej śmierci z powodu uderzenia w TL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 W dniu 29.05.2013 o 18:53, BetonowaAnakonda napisał:Ja swoje opowiadanie pisałem na tym profilu. Potem musiałem zrezygnować z oczywistych powodów. Czyli niefortunnej śmierci z powodu uderzenia w TL...Z tego powodu lepiej robić tak jak pisałem powyżej. Większość ludzi, którzy piszą świetne opowiadania DiD gra właśnie w normalnym trybie, ale narzuca sobie pewne ograniczenia. Można dzięki temu uniknąć takich sytuacji jak Twoja, czyli utraty rozgrywki z powodu błędów gry, działania autopilota itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Jakby nie patrzeć, to opcja startowa nazywa się "Śmierć to śmierć" i nie ważne jak umrzesz (tak jak w realu, można potknąć się wstając z łóżka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack732 Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Potrafię zaakceptować swoje błędy czy autopilota ale przez zanik napięcia stracić grę to bez sens .Nie rozumiem tylko czemu na serwerze w steam nie jest przechowywany save do następnego savu . Napisałem do suportu steam ale jeszcze nie odpisali dam znać jak coś od nich dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Nic nie poradzą. Na forum Ego było swego czasu mnóstwo postów na ten temat i jak na razie nic się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi