Jump to content

X3 Editor - Marine

michal3588
 Share

Recommended Posts

W dniu 3.07.2012 o 13:18, Peroox napisał:

Jak dla mnie dla myśliwców lepszy jest skrypt by były naprawiane zadokowane do lotniskowców, jednak ktoś wie czy jest taki skrypt? Chyba obił mi się o oczy.

Przecież jego nazwa jest podana w pierwszym poście.

Oprócz marine Repairs jest kilka innych skryptów służących do napraw statków, wymienione są w FAQ#72. Ja polecam skrypt SLAM.

W dniu 3.07.2012 o 14:39, michal3588 napisał:

Nawet wżywając SLAM potrzebuję marine więc problem z pierwszego posta nadal jest nierozwiązany;]. Nie gram lotniskowcami więc nie zadokuję do nich.

Nie potrzebujesz. To są teraz wirtualni marines. Pierwsza wersja skryptu wymagała Marines.

Co do pierwszego pytania, to nie wiem. Na pewno nie w pliku TShips. Ale za dużo fatygi z tym. Musiałbyś zmienić również albo rozmiar Marines (M), albo wszystkim małym statkom rozmiar ładowni. jeśli statek ma max klasę ładunku S to nie zmieści Marines.

Sami Marines to chyba TWare. Nie interesowałem się tym nigdy. Jak pisałem używam SLAM i wystarczy mi to.

• 1 year later...
W dniu 22.08.2013 o 08:12, Smok napisał:

Nie wiem czy tu ale najwyżej dostanę burę, jak działa package creator, próbuje stworzyć statek.

Package Creator jest częścią programu X Plugin Manager. pytanie więc powinno paść w temacie Plugin Managera, a nie X3 Editora.

Co do samego pytania: nie wiem, nigdy mnie to nie interesowało, jest pełno dodatkowych statków w modach i to mi wystarcza.