Centurion Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego statki podróżujace przez wszechświat mają słabe uzbrojenie, choc można zamontowac lepsze.Np preferowanie wyrzutni bomb zapalajacych nad pulsacyjnym działem fotonowym. Lub niepełne uzbrojenie statków Ziemian. Czy nie da sie czegoś z tym zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Chodzi ci o statki NPC?Nie wszystkich stać na pełne wyposażenie. Natomiast jeśli chodzi o statki generowane w misjach bojowych (statki wrogie) to ich wyposażenie zależy od naszej reputacji bojowej. Im mamy ją wyższą, tym większe statki spotykamy, jak również lepiej osłonięte i wyposażone.Oczywiście nie dotyczy to statków ze skryptów i modów, one mogą mieć ustalone wyposażenie na full już na początku nowej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 W dniu 14.04.2012 o 20:00, Yacek napisał:Chodzi ci o statki NPC?Nie wszystkich stać na pełne wyposażenie. Tak ,ale np Tokio z EMDP w każdej wieży po jednym to przesada. i do tego bez myśliwców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 W dniu 15.04.2012 o 10:45, Aldrin napisał:Tak ,ale np Tokio z EMDP w każdej wieży po jednym to przesada. i do tego bez myśliwców.A w ładowni co ma? Zapewne więcej uzbrojenia. Czysta gra równie pozwala zmieniać statkom liniowym uzbrojenie w wieżyczkach. Skrypt MARS jest ulepszeniem oryginalnego skryptu do zmiany uzbrojenia w wieżyczkach zawartego w vanilli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Prawda nie każdego stać na wyposażenie .Ostatnio leciał splicki transportowiec nie miał osłon zdziwiło mnie to , po przeskanowaniu miał przy sobie 19 ogniw WTF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ładunek jest losowy, choć ustalany na podstawie pewnych kryteriów. Mi się ostatnio trafił M5 pełen artefaktów. Sprzedać się tego nigdzie nie da, no chyba, że wraz ze statkiem. Całkiem sporo warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Napisz ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Chyba 10. Nie pamiętam, bo dawno nie odpalałem save'a. Może jak na którymś nie mam tego statku sprzedanego, to wrzucę screena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi