Trucx Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 W nazwie tematu mam błąd gdyż miał to być centaur a nie cerber .Mam dylemat jestem argonem i nie wiem co wybrać.Opcja A1a)Centaur jest dla mnie łatwo dostępny ma dosyć dobry wybór broni i innych rzeczy.1b)Ciężki Centaur jest drogi i po jego zakupie nie będę miał za bardzo kasy na wyposażenie , staty ma nawet lepsze .1c)Ciężki Centaur Prototyp-czy on się czymś różni od poprzedniego modelu ?Opcja B (do niej musiałbym dozbierać)2a)Tygrys jest lepszy pod względem tarczy i paru rodzai uzbrojenia.2b)Cerber- jest ciekawy wydaje się być lepszy od tygrysa przynajmniej dla mnieA może zupełnie coś innego do 40 milionów .Co byście mi doradzili kupić pierwsze z opcji 'a' a następnie co z opcji 'b'.Jeśli macie lepszy pomysł piszcie (mam reputację dość dobrą wśród ras) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
littlekiller Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Jeżeli masz nieco więcej cierpliwości, to polecam Skirona z OTAS-u- Abstrakcyjnie silna tarcza, dość szybki i nieźle zwrotny, co do broni- miotacze materii na wszystkich gniazdach- ,,wychowałem się" na tym statku . Z miotaczami jest tak Over Powered, że można nim kasować M2 i M1. Koszt tego maleństwa to 14 mln z VAT-em (broń, osłony) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peroox Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Potwierdzam słowa littlekillera. Poleciałem całą wyprawą do HQ Otasu po napęd skokowy i Ciężkiego Centaura, a wyjechałem z Skirionem, który był o niebo lepszy od Centaura(do tej pory miałem ten model). Ta korweta to tylko trochę większy, a bardziej potężny M3.M7 jak chcesz, ale M6 jest dobrym, wyborem, a fregaty i większe statki z czasem się nudzą bo wolno latamy. Wtedy nie ma to jak wsiąść w szybkie M6 i cieszyć się życiem:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 W klasie M6 liczy się tylko jeden statek: Huperion Zwiadowca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 A Vidar? Ma przecież jedną zalete - jest z darmo. A co do Hyperiona- skąd go wyczasnąc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 W dniu 4.04.2012 o 18:36, Aldrin napisał:A Vidar? Ma przecież jedną zalete - jest z darmo. A co do Hyperiona- skąd go wyczasnąc?Hyperiona ma kilka zalet więcej. Są tematy o tym, poszukaj, poczytaj.Zdobyć abordażem, zdobyć przy pomocy NPC Bail, kupić. (dwie ostatnie opcje tylko to skrypty). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucx Posted April 4, 2012 Author Share Posted April 4, 2012 Lubię myśliwce nawet wolę od innych statków ale chciałbym spróbować czegoś innego .Jeśli chodzi o Skirona skoro go tak polecacie to czemu nie a co do hyperiona gram bez skryptów a na abordaż trochę jeszcze poczekam A ten Ciężki centaur prototyp on ma w sobie coś niezwykłego czy tylko nazwę ?Właśnie sprawdziłem jego statystyki na pewno go kupie centaur przy nim to pikuś , pan pikuś . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Jeśli grasz bez skryptów, to nie kupisz Centaura Prototypa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucx Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 http://xudb.pl/index.php/topic/539-korporacje-i-nagrody-za-wykonywanie-misji/Jonfercoa co to za ostatni statek Mam pytanie dotyczące miotaczy materii skoro mówicie żeby były na all gniazdach to czy nie będą pocisko żerne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Ale Prototyp ma o wiele mniejszą ładownie. Różni sie większą szybkością i kompatybilnością z broniami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucx Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 Aha dzięki wole skirona Gdy będę zmieniał statek to co wybrać cerbera czy tygrysa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Tygrysa, lepsze osłony, prędkośc, ładownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucx Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 Ale gdybym wybrał cerbera to jak on się sprawdza w boju bo chciałbym statek którym dobrze się walczy głównie przeciw xenonom nie chodzi mi o A-A ale żeby umiał dokopać np. 'Q'. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Revan Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Osobiście polecam Cerbera. Może to z miłości do naszych kuzynów Argonów, którzy zniszczą nam ( czyt. Ziemianom ) połowę floty i mnóstwo stacji, w tym Torus? Tak, polecam Cerbera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucx Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 Mam dostęp do wszystkich statków aragonów oprócz tytana i kolosa Ciekawe dlaczego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 W dniu 5.04.2012 o 10:04, Trucx napisał:Ale gdybym wybrał cerbera to jak on się sprawdza w boju bo chciałbym statek którym dobrze się walczy głównie przeciw xenonom nie chodzi mi o A-A ale żeby umiał dokopać np. 'Q'. A kosogon z możliwością montowania pulsacyjnych dział fotonowych? Tarcze 3x1gj są słabe ale z q by sobie poradził. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucx Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 Według mnie statek jest dobry a poza tym w lepszym statku czyli tytanie nie można strzelać z kokpitu tylko ma po działka sterowane przez komputer więc gdzie tu zabawa ?Przetestowałem miotacze materii kupiłem 3 i 50 pocisków gdy je zakładałem zobaczyłem liczbę 10 000 .Rozwaliłem Zaćmieniem xenońskiego 'Q' bez problemu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Do wieży można się przesiąśc F1. W każdym ,,pudełku" jest 200 sztuk amunicji. Nieważne do czego ona jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucx Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 To źle policzyłem Zadaje małe dmg ale nadrabia tym że jest 50 % roboty mniej .Muszę się przyzwyczaić że mój skyrion jest duży i mniej zwrotny od myśliwca Jak walczyć z myśliwcami bo gonienie ich nie jest możliwe przy tej zwrotności na razie stosuje strategie zmniejszam prędkość tak do połowy i lecę gdy są w zasięgu działka robią swoje co do większych jednostek jeszcze nie walczyłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Myśliwce same podlecą. A jak nie to ich nie goń.A co ty źle mogłes policzyc? Skoro te działa mają taką moc, to ładuj na każdą wieże. Tylko o amunicji nie zapomnij. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 W dniu 5.04.2012 o 05:44, Trucx napisał:http://xudb.pl/index.php/topic/539-korporacje-i-nagrody-za-wykonywanie-misji/Jonfercoa co to za ostatni statek Napisałem, że nie można kupić w stoczniach. Za fabułę dostaniesz go (podobno).Na Q wystarczy M6 (dobry M6, pisałem jaki).Myśliwce zostaw wieżyczkom, przy dobrym uzbrojeniu i odpowiednich rozkazach same je załatwią. Jak któryś będzie uciekał, poślij za nim Moskita, krzywdy mu nie zrobi wielkiej, ale pilot się wkurzy i wróci do Ciebie.Z M7 polecam Gryfa, parametry podobne go Cerbera, ale więcej myśliwców zadokujesz, a te będą stanowiły niezłą zaporę przed wrogimi myśliwcami i dadzą zajęcie wrogim dużym statkom, gdy ty w tym czasie spokojniej będziesz je niszczył Gryfem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack732 Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 Ja gram deimosem i uważam że jest bardzo skuteczny dość duża ładownia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucx Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 Ja gram argonami ale chyba się przerzucę na splitów . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 5, 2012 Share Posted April 5, 2012 W dniu 5.04.2012 o 19:29, Trucx napisał:Ja gram aragonami ale chyba się przerzucę na splitów .Jakimi aragornami? Kto to, co to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucx Posted April 5, 2012 Author Share Posted April 5, 2012 Teraz poprawiłem Czy uzbrojenie splitów różni się od uzbrojenia argonów ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts