Jump to content

Cerber czy Tygrys a może coś innego...

Trucx
 Share

Recommended Posts

W nazwie tematu mam błąd gdyż miał to być centaur a nie cerber .

Mam dylemat jestem argonem i nie wiem co wybrać.

Opcja A

1a)Centaur jest dla mnie łatwo dostępny ma dosyć dobry wybór broni i innych rzeczy.

1b)Ciężki Centaur jest drogi i po jego zakupie nie będę miał za bardzo kasy na wyposażenie , staty ma nawet lepsze .

1c)Ciężki Centaur Prototyp-czy on się czymś różni od poprzedniego modelu ?

Opcja B (do niej musiałbym dozbierać)

2a)Tygrys jest lepszy pod względem tarczy i paru rodzai uzbrojenia.

2b)Cerber- jest ciekawy wydaje się być lepszy od tygrysa przynajmniej dla mnie

A może zupełnie coś innego do 40 milionów .

Co byście mi doradzili kupić pierwsze z opcji 'a' a następnie co z opcji 'b'.

Jeśli macie lepszy pomysł piszcie 😀(mam reputację dość dobrą wśród ras)

Jeżeli masz nieco więcej cierpliwości, to polecam Skirona z OTAS-u- Abstrakcyjnie silna tarcza, dość szybki i nieźle zwrotny, co do broni- miotacze materii na wszystkich gniazdach- ,,wychowałem się" na tym statku 😀 . Z miotaczami jest tak Over Powered, że można nim kasować M2 i M1. Koszt tego maleństwa to 14 mln z VAT-em (broń, osłony) 😀

Potwierdzam słowa littlekillera. Poleciałem całą wyprawą do HQ Otasu po napęd skokowy i Ciężkiego Centaura, a wyjechałem z Skirionem, który był o niebo lepszy od Centaura(do tej pory miałem ten model). Ta korweta to tylko trochę większy, a bardziej potężny M3.

M7 jak chcesz, ale M6 jest dobrym, wyborem, a fregaty i większe statki z czasem się nudzą bo wolno latamy. Wtedy nie ma to jak wsiąść w szybkie M6 i cieszyć się życiem:D

W dniu 4.04.2012 o 18:36, Aldrin napisał:

A Vidar? Ma przecież jedną zalete - jest z darmo. A co do Hyperiona- skąd go wyczasnąc?

Hyperiona ma kilka zalet więcej. Są tematy o tym, poszukaj, poczytaj.

Zdobyć abordażem, zdobyć przy pomocy NPC Bail, kupić. (dwie ostatnie opcje tylko to skrypty).

Lubię myśliwce nawet wolę od innych statków ale chciałbym spróbować czegoś innego .

Jeśli chodzi o Skirona skoro go tak polecacie to czemu nie a co do hyperiona gram bez skryptów a na abordaż trochę jeszcze poczekam 😀

A ten Ciężki centaur prototyp on ma w sobie coś niezwykłego czy tylko nazwę ?

Właśnie sprawdziłem jego statystyki na pewno go kupie centaur przy nim to pikuś , pan pikuś .

http://xudb.pl/index.php/topic/539-korporacje-i-nagrody-za-wykonywanie-misji/

Jonferco

a co to za ostatni statek 😀

Mam pytanie dotyczące miotaczy materii skoro mówicie żeby były na all gniazdach to czy nie będą pocisko żerne ?

W dniu 5.04.2012 o 10:04, Trucx napisał:

Ale gdybym wybrał cerbera to jak on się sprawdza w boju bo chciałbym statek którym dobrze się walczy głównie przeciw xenonom nie chodzi mi o A-A ale żeby umiał dokopać np. 'Q'.

A kosogon z możliwością montowania pulsacyjnych dział fotonowych? Tarcze 3x1gj są słabe ale z q by sobie poradził.

Według mnie statek jest dobry a poza tym w lepszym statku czyli tytanie nie można strzelać z kokpitu tylko ma po działka sterowane przez komputer więc gdzie tu zabawa ?

Przetestowałem miotacze materii kupiłem 3 i 50 pocisków gdy je zakładałem zobaczyłem liczbę 10 000 .

Rozwaliłem Zaćmieniem xenońskiego 'Q' bez problemu .

To źle policzyłem 😀

Zadaje małe dmg ale nadrabia tym że jest 50 % roboty mniej .

Muszę się przyzwyczaić że mój skyrion jest duży i mniej zwrotny od myśliwca 😀

Jak walczyć z myśliwcami bo gonienie ich nie jest możliwe przy tej zwrotności na razie stosuje strategie zmniejszam prędkość tak do połowy i lecę gdy są w zasięgu działka robią swoje co do większych jednostek jeszcze nie walczyłem.

W dniu 5.04.2012 o 05:44, Trucx napisał:

Napisałem, że nie można kupić w stoczniach. Za fabułę dostaniesz go (podobno).

Na Q wystarczy M6 (dobry M6, pisałem jaki).

Myśliwce zostaw wieżyczkom, przy dobrym uzbrojeniu i odpowiednich rozkazach same je załatwią. Jak któryś będzie uciekał, poślij za nim Moskita, krzywdy mu nie zrobi wielkiej, ale pilot się wkurzy i wróci do Ciebie.

Z M7 polecam Gryfa, parametry podobne go Cerbera, ale więcej myśliwców zadokujesz, a te będą stanowiły niezłą zaporę przed wrogimi myśliwcami i dadzą zajęcie wrogim dużym statkom, gdy ty w tym czasie spokojniej będziesz je niszczył Gryfem.