Jump to content

poszkodowany sprawcą wypadku?

Jamba
 Share

Recommended Posts

Cześć

dziś zauważyłem w X2 irytującego bug'a, ale najpierw podkład fabularny 😀

otóż, kompletowałem sobie "ekwipunek" do mojego M2 [ktore zamierzam kupic za jakies 20 mln kredytów do przodu, czyli okolo 3 godzinki gry ;p] i zauwazylem wytwornie osłon 125MW z pełnym magazynem tj. 2 sztuki ^^.

Takie okazje są u mnie żadkością, nie wiem jak u was, gdy trzeba zdobyć 5 takich osłon, 2 naraz to rarytas.

Wymyśliłem (chyba jedyny słuszny) sposób jak zatrzymać te osłony w fabryce tj. zeby nikt mi ich nie kupil i nie wywiózł!

"Stanąłem" sobie moim Rybołowem metr od doku "brzuchem" do stacji - tak by nikt nie mogl wleciec, zakladajac ze nikt nie bedzie wylatywal.

Po niecalej minucie [bez SETA] zjawil sie potencjalny kupiec, a wiec mialem szczescie ze zdazylem :]

... i... rozpoczął dokowanie... okej, myślę sobie, podleci blizej i bedzie mnie probowal minąć czy cokolwiek :/

taaaa... wpieprzył się we mnie jakby mnie nie było wogóle i teraz najlepsze:

"Jeśli nie przestaniesz strzelać, będę zmuszony wezwać posiłki!"

Oh, really?!?

<drugi raz sie we mnie wpie*dala>

"Przykro mi, że to zrobiłeś, wzywam wsparcie myśliwców."

No ku*wa jego mać, od kiedy poszkodowany w kolizji jest jednocześnie jej sprawcą? ;/

musiałem obyć się bez okazyjnej ceny za osłony, wczytać save [na szczęście przewidziałem taką okoliczność i tuż przed całą przygodą zrobiłem zapis] i lecieć za kupcem by te same oslony kupic drożej, ale na szczescie jeszcze w tym samym sektorze uff ;p

i teraz, czy jest jakis sposob, patch czy cokolwiek by zapobiec podobnym sytuacjom :/?

Sądzę, że w czasie kolizji ze statkiem, twój statek w pewien sposób się przesuwa, lub zmienia się jego pole kolizyjne. spróbuj odlecieć około 100 metrów niżej tak aby cały czas być w punkcie kolizyjnym z innymi statkami

W dniu 28.03.2012 o 18:33, napisał:

Sądzę, że w czasie kolizji ze statkiem, twój statek w pewien sposób się przesuwa, lub zmienia się jego pole kolizyjne. spróbuj odlecieć około 100 metrów niżej tak aby cały czas być w punkcie kolizyjnym z innymi statkami

nie bardzo rozumiem..

może zobrazuję całą sytuację screenami

Rozkaż jakiemuś myśliwcowi/ts dokować i zobacz w którym miejscu obraca się w miejscu aby obrać wlot do stacji jako kierunek, a potem postaw swojego rybołowa w tamtym miejscu, powinno zadziałać (statek lecący w tamten punkt będzie w nieskończoność zmieniał kurs aby uniknąć kolizji.) Co prawda nigdy tego nie próbowałem ale taki sposób blokady powinien zadziałać 😀

każda gra ma jakieś swoje wady, widocznie jest to właśnie jedna z wad x2 :/ szkoda, bo do tej pory ciężko było mi się dopatrzyć jakiejś poważnej. A jak wygląda podobna sytuacja w x3? Wiem że troche offtop ale ten problem jest juz zamknięty.