Peroox Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Jak wam podoba się próbka mojej relacji? Komentujcie i wymieniajcie się swoimi doświadczeniami z epickich lub wielkich bitew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Kolego, wybacz, że to mówie, ale zaprzyjaźnij się z zasadami pisowni i przeczytaj sam co napisałeś... Po poprawieniu błędów i składni dam 7/10, lecz teraz 2/20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Mi osobiście się podoba ale blędów na sadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Zasadniczo z błędami jest tak: wystarczy, że zgadza się położenie pierwszej, ostatniej litery oraz ich łączna ilość, żeby można było się domyślić reszty działa to zwłaszcza wtedy gdy używane są popularne słowa i gdy tekst ,,wciąga".A propos samego tekstu:Nie jestem pewien, czy jest on pisany jako ogólnikowy raport z gry, czy raczej fabularna historia, jeśli interpretować go jako raport to wszystko jest ok.Ale jeśli jest to ,,fabuła" to stanowczo potrzebuje jednej rzeczy: porządnego zastrzyku dramatyzmu- opisujesz ustawkę floty z xenkami, oraz kłopoty 1 z korwet- toż to doskonały materiał, wystarczy ustalić czy postać jest kapitanem floty, czy pilotem owej korwety i strzelić jakiś dialog w stylu:- Kapitanie, nawalają mnie xenki, są wszędzie, potrzebuję wsparcia NATYCHMIAST !!!!- My też tu nie mamy urlopu szeregowy, wytrzymaj jakoś.- Ale tarcze mam na 20 procentach !!!!- Spróbuj uciec postaram się zorganizować pomoc - kapitan do ,,latającego Stefana" - cokolwiek robisz zarzuć to, dobierają się do ,,wesołego hipisa", pomóż mu, nie przewiduję korwety na liście strat.- To jakiś żart !!! Mam tu 20 myśliwców i z trudem regeneruję tarcze...- Na konsolecie masz czerwony guzik, to spust głównej broni, użyj go i pomóż ,,hipisowi"- No dobra spróbuję...I dalej jakiś opis brawurowej szarży drugiej korwety. Chodzi o to by było ciekawie, by trzymać czytelnika pod 300 voltowym napięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 W dniu 14.03.2012 o 17:48, chak510 napisał:Mi osobiście się podoba ale blędów na sadziłeśPrzyganiał kocioł garnkowi W dniu 14.03.2012 o 18:24, littlekiller napisał:Zasadniczo z błędami jest tak: wystarczy, że zgadza się położenie pierwszej, ostatniej litery oraz ich łączna ilość, żeby można było się domyślić reszty działa to zwłaszcza wtedy gdy używane są popularne słowa i gdy tekst ,,wciąga".Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomynina bytyrijskch uweniretasytch nie ma zenacznia kojnolescltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwai otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłei w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.Dzijee sie tak datgelo, ze nie czamyty wyszistkch lteir w sołwie,ale cłae sołwa od razu. Co do tekstu: pisz dalej, będzie coraz lepiej (mam nadzieję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Yack ile masz jeszcze tych powiedzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Znając życie: od kija na Ziemi do Queen's Harbour...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A w praktyce: widziałem ten tekst na demotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Cóż. Skuszę, się by więcej popracować Mam już temat do opracowania:) Dzięki za miłe słowa i te, które mobilizują do poprawy napisanego tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Przypomnienie o tym, że tu można komentować nowy ciąg wydarzeń z Bitwy Królewskiej Floty Perooxa.Sorry za duble posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Pan Ziutek wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Jak czytałem pierwsze opowiadanie to musiałem przyznać rację co do tych błędów. No, ale tutaj to co innego. Dobrze się czyta, na błędy (jeżeli są) nie zwracałek uwagi, ogólnie poprawa znaczna . Sam bym coś napisał, ale zbyt wiele razy w "realu" nasłuchałem się krytyki . Może się przełamie.PS. Jak Ziutek z Ziołem trafi do niewoli lub coś podobnego to... nie spraw by tam umarł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Sam też przymierzam się do opowiadania, jednak za każdym razem uczucie "może jednak nie" zwycięża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 To samo. A może jednak fabuła będzie wyglądała tak że... a potem- później pomyślę. Teoretycznie pomysł gotowy, powolutku na wordzie coś napiszę, a potem wkleję. Tylko własny temat... nie wiem. Poza tym to nie ten temat więc zamilknę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Dobre to jest! Mam pomysł : sojusz Teladianie-Splici-Paranidianie przeciw Terranie-Boroni-Argoni, to będą dopiero gwiezdne wojny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Na końcu zabrakło: "A Hitler i Stalin w dalszym ciągu nie żyli...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Nie wiem tylko jeszcze jak działają przyjacielskie relacje. Jak na razie Terranie pomagają Argonom w obronie sektorów, ale nie mają wojny z Paradianami:) Gdyby można jeszcze było wszczynać wielkie bitwy po 15 liniowców na jedną stronę + drobnica:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Do wszczynania wojen używasz skryptu MBRR (MBRR chyba to daje nie?), bo się nie orientuje. I gdzie zmieniasz to czy się biją, czy to przyjaciele...PS. Jesteś otwarcie po jakiejś stronie czy bezstronny obserwator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Tak. MBRR pozwala ustawić relacje między rasami Ciach. Opis ustawień MBRR usunięty. Może to nauczy Xeerisa zadawać pytania w odpowiednich tematach.Yacek Cóż... Biłbym Paranidian, ale najpierw muszę wyciągnąć od nich dużo wyposażenia dla statków, które zdobędę Oczywiście mógłbym lecieć do Handlarza Bronią Strong Arms XL, ale daleko to ode mnie i jeszcze nie odkryte. Powiem tam. Wspieram Argonów i TerręMyślę by zgromadzić kilka okrętów pozostałych ras i wypowiedzieć im wojnę, a potem jak mi się odechce to podreperować reputację oddając im zdobyte statki. Wojna to i tak zyssssk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi