Yacek Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Skrypt Galaxy Explorer pozwala na zautomatyzowanie odkrywania sektorów w TC/AP.Dodaje dwie komendy:Explore Galaxy - dostępna w rozkazach specjalnych pozwala uruchomić eksplorację wszechświata na statku, na którym ją uruchomimy.Konfiguracja Galaxy Explorer - pozwala skonfigurować parametry eksploracji, parametry można zapisać jako domyślne.Instalacja:Skrypt dostępny jest jako archiwum .rar, po pobraniu należy wypakować wszystkie pliki z zawartego w archiwum katalogu script do katalogu script w katalogu głównym gry TC lub do katalogu addon/script dla gry AP. Spolszczenie po pobraniu z Mamuta wypakowujemy do katalogu t (dla TC) lub addon\t (dla AP).Skrypt działa zarówno w TC jak i AP.Statki przed uruchomieniem na nich polecenia Galaxy Explorer wymagają zakupienia Poleceń Specjalnych (aby mieć dostęp do tych rozkazów) i Oprogramowania Eksploracja. Jeśli chcemy aby statki skanowały asteroidy przy badaniu sektorów musimy wyposażyć je w Skaner minerałów.Statki same zaopatrują się w potrzebne im Satelity, koszty pobierane są automatycznie z naszego konta po postawieniu każdego nowego satelity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeeris Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Aha, tylko ja nie mam konfiguracji Galaxy Explorer. Wszystko chyba zainstalowałem dobrze. Możliwe że jest to gdzieś w sterowaniu lub rozgrywce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Plugin Configuration menuZainstaluj i sprawdź czy polecenia są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Dostęp do konfiguracji GE jest w "Dodatkowe polecenia statku". Wybieramy jeden z dwóch slotów opisanych jako "Brak" i naciskamy enter, z menu, które nam się otwory wybieramy opcję "Konfiguracja Galaxy Explorer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glouver Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Działa to z XRM?podmienia plik !ship.cmd.jump.std.pckI gdzie to spolszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 W dniu 29.06.2014 o 05:29, glouver napisał:Działa to z XRM?Nie wiem, nie używam od dość dawna. W pierwszy poście oryginalnego tematu masz podane że kompatybilny z XRM.W dniu 29.06.2014 o 05:29, glouver napisał:I gdzie to spolszczenie?Jak wszystkie inne na Mamucie. Link do niego masz w temacie o tłumaczeniach, pozycja 135. Tylko że tłumaczenie do starszej wersji, dawno nie aktualizowane, bo nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 W dniu 29.06.2014 o 05:29, glouver napisał:Działa to z XRM?podmienia plik !ship.cmd.jump.std.pckI gdzie to spolszczenie?Używałem jakiś czas temu i z tego co pamiętam to działa bez problemu z XRM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi