Jump to content

Automatyczna dostawa/zaopatrywanie

Omicron
 Share

Recommended Posts

Próbowałem szukać ale wyszukiwarka nie zwraca mi żadnych informacji...

Nie jestem jakimś zaawansowanym handlowcem tak więc stąd moje pytanie. Czy jest jakaś możliwość aby statki klasy TS same bez mojej ingerencji zaopatrywały (w tym wypadku HUB) w towar który im wskażę? Chodzi aby same poleciały po towar i dostarczyły go spowrotem do stacji i tak w kółko.

Hmm coś chyba nie halo 😀 Ustawiłem dla statku jako bazę swój HUB, wydałem polecenie kup towar po najniższej cenie>wybrane teladianium i nic się nie dzieje. Jedne statki które są zadokowane w hubie (ich piloci sobie odpoczywają), kolejne które leciały do Grand Exchange zatrzymały się :/

Niżej screen z wyposażeniem oraz jak to wygląda z poziomu "Moja właśność":

Ja bym mu zakupił Napęd Skokowy i ustawił Autoskok na TAK i ilość uzupełnianego paliwa na 2x zasięg handlu HUB.

Teraz co do problemu, jaki masz zasięg handlu w HUB, czy w tym zasięgu jest stacja (fabryka) z Teladianum. Czy w takiej fabryce cena Teladianum jest niższa niż w HUB?

Na dole mam ustawione że max ilość skoków 9 a pod tą opcją jest że inne rasy mogą z nią handlować, na konto przelałem 500.000kr bo nie było nic. Poleciały, problemem był chyba brak kredytów. Myślałem że statki będą korzystać z kasy na moim koncie 😀

Nie wiedziałem i wiesz co dlatego uwielbiam tą grę bo gram w nią już ponad 2 lata i jeszcze wszystkiego nie odkryłem 😀 Zresztą tak jak wspomniałem wcześniej nie jestem handlowcem tylko bardziej wojownikiem/zwiedzaczem.

Nie mam żadnego statku przypisanego do stacji, (choć mam 3 fabryki) ale steruje statkami (TS'ami) ręcznie hehe ot taka zabawa 😀 gdy muszę zrobić przerwę w zestrzeliwaniu piratów i xenków.

Ja też więcej walczę niż handluję lub buduję, ale podstawy gry znam, tym bardziej te opisane w instrukcji.

Jeśli handlowiec nie ruszy po Teladium. to zmniejsz zasięg handlu w HUB do odległości stacji z Teladianum. Skrypt obsługujący handlowców jest głupi i szuka fabryk zawsze zaczynając od najdalszych sektorów w zasięgu, jeśli znajdzie tam fabrykę z towarem, który ma kupować, ale cena będzie wyższa niż w fabryce, to będzie czekał aż spadnie zamiast lecieć do fabryki z niższą ceną znajdującej się tuz pod nosem.