Omicron Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Próbowałem szukać ale wyszukiwarka nie zwraca mi żadnych informacji...Nie jestem jakimś zaawansowanym handlowcem tak więc stąd moje pytanie. Czy jest jakaś możliwość aby statki klasy TS same bez mojej ingerencji zaopatrywały (w tym wypadku HUB) w towar który im wskażę? Chodzi aby same poleciały po towar i dostarczyły go spowrotem do stacji i tak w kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Zawsze szukaj najpierw w temacie: http://xudb.pl/index.php/topic/340-x3tc-spolszczenia-do-skryptow/Ja polecam pozycję 47. Prosty, łatwy i skuteczny. Oczywiście jeśli polecenie "Kup po najlepszej cenie ci nie wystarcza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Zamiast pisać dostawa wpisz dostaw*, to wyszuka i "dostawa" i "dostaw" i "dostawy".Zawsze można też wpisać "site:xudb.pl Automatyczna dostawa" w google dla bardziej zaawansowanego szukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 W dniu 5.02.2012 o 20:39, Yacek napisał:Bo widocznie wcześniej nikt nie pytał o to Wszyscy jak widać wiedzą do czego służą polecenia handlowe i przypisanie statku do bazy.Mam polecenia handlowe MK1 i MK2, wolałbym nie dodawać skryptów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 W dniu 5.02.2012 o 21:00, Samotny napisał:Mam polecenia handlowe MK1 i MK2, wolałbym nie dodawać skryptów No to w czym masz problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Już w niczym podpowiedziałeś mi, stateczki sobei kupować będą. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 W dniu 5.02.2012 o 21:08, Samotny napisał:Już w niczym podpowiedziałeś mi, stateczki sobei kupować będą. Dzięki.Baza Owocnego zaopatrywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Hmm coś chyba nie halo Ustawiłem dla statku jako bazę swój HUB, wydałem polecenie kup towar po najniższej cenie>wybrane teladianium i nic się nie dzieje. Jedne statki które są zadokowane w hubie (ich piloci sobie odpoczywają), kolejne które leciały do Grand Exchange zatrzymały się :/Niżej screen z wyposażeniem oraz jak to wygląda z poziomu "Moja właśność": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Ja bym mu zakupił Napęd Skokowy i ustawił Autoskok na TAK i ilość uzupełnianego paliwa na 2x zasięg handlu HUB.Teraz co do problemu, jaki masz zasięg handlu w HUB, czy w tym zasięgu jest stacja (fabryka) z Teladianum. Czy w takiej fabryce cena Teladianum jest niższa niż w HUB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Gdzie się ustawia zasięg handlu? Cena w fabrykach Teladianium jest obecnie 75 u mnie nie zmieniałem i wynosi 156. Autoskok nie jest potrzebny gdyż połączenie jest z Belt of Aguilar>HUB>Grand Exchange. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Dostosuj ustawienia stacji, opcja na dole.Masz kredyty na koncie stacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Na dole mam ustawione że max ilość skoków 9 a pod tą opcją jest że inne rasy mogą z nią handlować, na konto przelałem 500.000kr bo nie było nic. Poleciały, problemem był chyba brak kredytów. Myślałem że statki będą korzystać z kasy na moim koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Statki przypisane do stacji nigdy nie korzystają z konta głównego, tylko z konta stacji. Serio o tym nie wiedziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Nie wiedziałem i wiesz co dlatego uwielbiam tą grę bo gram w nią już ponad 2 lata i jeszcze wszystkiego nie odkryłem Zresztą tak jak wspomniałem wcześniej nie jestem handlowcem tylko bardziej wojownikiem/zwiedzaczem.Nie mam żadnego statku przypisanego do stacji, (choć mam 3 fabryki) ale steruje statkami (TS'ami) ręcznie hehe ot taka zabawa gdy muszę zrobić przerwę w zestrzeliwaniu piratów i xenków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Ja też więcej walczę niż handluję lub buduję, ale podstawy gry znam, tym bardziej te opisane w instrukcji.Jeśli handlowiec nie ruszy po Teladium. to zmniejsz zasięg handlu w HUB do odległości stacji z Teladianum. Skrypt obsługujący handlowców jest głupi i szuka fabryk zawsze zaczynając od najdalszych sektorów w zasięgu, jeśli znajdzie tam fabrykę z towarem, który ma kupować, ale cena będzie wyższa niż w fabryce, to będzie czekał aż spadnie zamiast lecieć do fabryki z niższą ceną znajdującej się tuz pod nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi