__PiTeR__ Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Da się poprawić rangę z Ziemianami? jak tak to jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Da się.Jak z każdą inną rasą.Zmień tylko ustawienie tej rasy na "przyjazna". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
__PiTeR__ Posted February 4, 2012 Author Share Posted February 4, 2012 właśnie mam ich na przyjaciół, ale nie mogę nic dla nich zrobić (żadnej misji) a oni mnie atakują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Bo masz bardzo niską reputację u nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BetonowaAnakonda Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Witam. A w ogóle co to za pomysł pomagać ziemianom jako ktoś inny niż właśnie oni w AP?Przecież to jest prawie niemożliwe i bez sensu. Jaki jest tego cel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chak510 Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Tak ich potężne statki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BetonowaAnakonda Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Chyba tylko kosztem pogorszenia stosunków ze wspólnotą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medyk Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Ziemianie są do X-ów dodani w sposób kompletnie nie przemyślany. Blada gospodarka, statki wykoksione jak Hardkorowy Koksu, chyba tylko fabuła mi się podobała względnie. To samo się tyczy Albionu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chak510 Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Tak będą ci się pogarszać ale będziesz je mógł polepszać za każdy razem jak ci spadnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BetonowaAnakonda Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 No może to i prawda ale... zanim będziesz miał dobrą reputacje u Terran to Wspólnota tak się wkurzy,że nigdzie nie zadokujesz. Ale zawsze można kupić dużo salvage insurance/ów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medyk Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Ze wspólnotą łatwiej sobie relacje poprawić bo mają dużo zadań. No i w sektorach peryferyjnych możesz latać nawet z względnie niską reputacją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Ale co ma Wspólnota do Terran. Wrogami Terran są Argoni, atakując Argonów w sektorach Terran podnosimy reputację u Terran, spada nam u Argonów, ale tylko u Argonów. Reputacje u pozostałych ras Wspólnoty pozostają bez zmian, nie są one powiązane w żaden sposób z reputacją Argonów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medyk Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 No tak, atakując Argonów w sektorach Terran poprawiamy sobię reputację u Terran, ale możemy także w sektorach zewnętrznych Argonów wykonywać zadania by poprawiać sobię u nich reputację ( nie psując sobie repki u Ziemian). Tak więc można to jajkoś zbalansować. O to mi chodziło mniej więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chak510 Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 wy mnie nie rozumiecie jak będziesz podwyszać sobie reputacje u ziemian będziesz sobie też podwyższał u wspólnoty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 W dniu 5.02.2012 o 19:46, chak510 napisał:wy mnie nie rozumiecie jak będziesz podwyszać sobie reputacje u ziemian będziesz sobie też podwyższał u wspólnotyCo??? Na jakiej podstawie tak sądzisz? Czy wiesz co to jest Wspólnota Planet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BetonowaAnakonda Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 W dniu 5.02.2012 o 20:01, Yacek napisał:Co??? Na jakiej podstawie tak sądzisz? Czy wiesz co to jest Wspólnota Planet?No z tego co wiem koledze się coś pomyliło...to chyba wszyscy poza Terranami. Tak mi się wydaje. Ale powracając do tematu to myślę, że jednak jakoś da się tą reputację zawyżyć ale...Czy to nie będzie miało negatywnego wpływu na fabułę(chodzi mi tu o dobrą repkę z argonami i terranami naraz) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Polecam zapoznać się z http://xudb.pl/index.php/topic/1856-encyklopedia-uniwersum-x/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BetonowaAnakonda Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 W dniu 5.02.2012 o 21:29, Yacek napisał:Polecam zapoznać się z http://xudb.pl/index.php/topic/1856-encyklopedia-uniwersum-x/No właśnie stamtąd bierze się cała moja wiedza o X-ach a czytałem ją jeszcze przed twoim tłumaczeniem. Tak czy siak Terranie na pewno nie są w tej całej Wspólnocie i przypisywanie ich do niej to duży błąd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 W dniu 5.02.2012 o 21:32, BetonowaAnakonda napisał:No właśnie stamtąd bierze się cała moja wiedza o X-ach a czytałem ją jeszcze przed twoim tłumaczeniem. Tak czy siak Terranie na pewno nie są w tej całejWspólnocie i przypisywanie ich do niej to duży błądTo po co ja ją tłumaczyłem Ale masz rację Terranie =/= Wspólnota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BetonowaAnakonda Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 No W dniu 5.02.2012 o 21:53, Yacek napisał:To po co ja ją tłumaczyłem Ale masz rację Terranie =/= Wspólnota.To że, nie czytałem encyklopedii zanim ją przetłumaczyłeś wcale nie znaczy że, nie jest potrzebna. Osobiście to bardzo mi się to podoba i szanuje tłumaczenie bo chętnie przeczytałem ją jeszcze raz po polsku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts