Neofita Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Czy ktos sie orientuje w 2 sprawach dotyczących dzwięku w grze? 1 Znikły mi wszelkie meldunki głosem komputera czyli: -dokując na stacji nie słysze głosu tylko mam same napisy -wzrasta reputacja nie słysze meldunku jedynie widze napis -łącze sie ze stacja w celu zadokowania nie slysze nic,klikam na pozwolenie zadokowania po pewnej chwili pojawia sie kółko pozwalające lądowac. O co chodzi z tym? 2. Jesli probklem pierwszy ie da sie jakos normalnie naprawaic czy ktos wie jakie sa pliki dzwiękowe na płytce czy podczas instalacji które odpowiadają za to to zainstaluje gre na innym kompie i przeniose te pliki. Nie mam pojęcia co sie mogło stac. Prosze o pomoc bo to troche uciazliwe jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk5pio Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Neofita, a w ogóle dźwięk Ci działa?? Bo mógł Ci w panelu Volume Control tak ot nagle opaść suwak odpowiadający właśnie za Volume Control na sam dół, ja tak kiedyś miałem, samo z siebie opadało, musiałem ręcznie podnosić :/ Jeśli nie, no to skopiuj sejwy i zainstaluj grę na nowo. A co do folderu, no to chyba wszystko jest w: D:\Program Files\EGOSOFT\X3 Terran Conflict\soundtrack więc zainstaluj może grę drugi raz ale na innym dysku lub w innym folderze docelowym i skopiuj z tego nowego do starego cały folder "soundtrack" A kopiowanie plików z płytki przed instalacją olej, dobrze Ci radzę, nerwy sobie oszczędzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neofita Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Wszystko z suwakami jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Miałem to samo w AP. Pomogła synchronizacja przez Steama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 W dniu 10.01.2012 o 00:59, szczekan napisał:Miałem to samo w AP. Pomogła synchronizacja przez Steama.To, to samo co skopiowanie plików (brakujących) z płyty lub innej instalki.Za głosy komputera odpowiadają pliki 00044.pck i 00144.pck z folderu mov. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteropeter Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Problem dotyczy chyba wszystkich części X3. Ja tak miałem w X3R... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neofita Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Egosoft dało poprawke do tego ale niestety podmiana polików nic nie daje.Chyba ze ma sie X3TC ze steama w wersji angielskiej.Jedyna mozliwosc to wypakowac pliki cab z instalki dostac sie do folderu mov ale niestety nie wiem jak tego dokonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Szukaj Mod Manager, ten program pozwala na wypakowywanie plików cat/dat.Również X3 Editor 2, ale wystarczy Ci ten pierwszy. link: http://x3e2.doubleshadow.wz.cz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk5pio Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ale i tak powinno wystarczyć wgranie drugi raz gry do innej lokalizacji i skopiowania do starej gry folderów "mov" i może też "soundtrack" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 W dniu 9.01.2012 o 23:11, Neofita napisał:Czy ktos sie orientuje w 2 sprawach dotyczących dzwięku w grze?1 Znikły mi wszelkie meldunki głosem komputera czyli:-dokując na stacji nie słysze głosu tylko mam same napisy-wzrasta reputacja nie słysze meldunku jedynie widze napis-łącze sie ze stacja w celu zadokowania nie slysze nic,klikam na pozwolenie zadokowania po pewnej chwili pojawia sie kółko pozwalające lądowac.O co chodzi z tym?2. Jesli probklem pierwszy ie da sie jakos normalnie naprawaic czy ktos wie jakie sa pliki dzwiękowe na płytce czy podczas instalacji które odpowiadają za to to zainstaluje gre na innym kompie i przeniose te pliki.Nie mam pojęcia co sie mogło stac.Prosze o pomoc bo to troche uciazliwe jestTeż tak mam czasami.... w TC, w AP ...X-ksy działają na kodekach windows media i przeinstalowanie tego czasami pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 W dniu 10.01.2012 o 22:06, LeWaR napisał:Też tak mam czasami.... w TC, w AP ...A ja nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi