Skocz do zawartości

Skrypt dla myśliwców na automatyczne dokowanie

starjacker0
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam skryptu, ktory umozliwi automatyczne dokowanie mysliwcow do lotniskowcow, OPB lub stacji, jezeli maja jako baze. Chodzi o to, zeby automatycznie wracaly do hangarow po zniszczeniu wroga atakujacego baze tych mysliwcow.

Np. lotniskowiec z 10 mysliwcami w hangarze jest atakowany przez pirata. Mysliwce wylatuja, niszcza pirata i wracaja same do hangaru lotniskowca.

Sprobowalem i nie zadowala mnie ten skrypt. Polecenie atakuj i laduj musze wydac kazdemu mysliwcu z osobna, a po zlikwidowaniu wroga i wyladowaniu mysliwce maja ustawiony brak polecenia i w razie potrzeby trzeba od nowa wydawac to polecenie im.

Ja bym chcial bardziej cos takiego, aby wystarczylo wydac raz polecenie jednemu lub grupie mysliwcow przyporzadkowanych do jakiejs bazy (stacji, statku z hangarem lub OPB) i zeby one wykonywaly juz polecenie do konca (tzn. rozpylenia ich, bazy lub zmiany polecen przeze mnie) automatycznie: w czasie spokoju stacjonowalyby w hangarze swojej bazy, a w razie ataku same wylatywaly i rozwalaly wroga, a potem automatycznie wracaly do hangaru, czekajac na kolejny atak.

Cos jak polecenia logistyczne MK2: TS normalnie stacjonuje w jakiejs stacji, a gdy pojawi sie towar w jedenj z obslugiwanych stacji, to leci po niego, wykonuje swoja robote i wraca do ktorejs ze stacji, czekajac az towar znowu sie pojawi.

Sprawdzałeś może Anarkis Carrier Command?

Wprawdzie nie zainstalowałem jeszcze tego skryptu więc nie do końca wiem co daje ale jedna z komend ma taki zachęcający opis:

Cytat

<t id="1232">Automatyzuje lotniskowiec. Będzie on sam się bronił i wysyłał statki kiedy zajdzie taka potrzeba.</t>

Jeśli ktoś wie jak to działa to proszę o info, bo sam jestem na przyszłość zainteresowany (jeszcze nie dorobiłem się niczego co mogłoby mienić się lotniskowcem 😀 )

Ciekawie to wyglada, zwlaszcza ze obsluguje takze OPB. Jednak jest jeden mankament - wyslane mysliwce nie atakuja wroga praktycznie w ogole: tylko z wiezyczki strzelaja do przeciwnikow (z glownych dzial w ogole), a w dodatku slamazarnie lataja (taka np. Nova tylko kilkanascie m/s).

Trzeba jakos ten problem wlasnie z dzialaniem mysliwcow rozwiazac i skrypt bylby fajny.

No niestety nie wystarczylby. Zalezy mi na tym, aby zostawic mysliwce w lotniskowcu patrolujacym sektor oraz w OPB (wchodza tam 3) i nie myslec juz o tym. Wiem ze duze jednostki slabo sobie radza z malymi mysliwcami, wiec wole dac im dodatkowa ochrone w postaci mysliwcow. Na razie nie dokonuje zadnych inwazji tylko zwiedzam galaktyke, wiec duze jednostki sluza mi tylko jako ochrona sektorow.

• 4 miesiące temu...