littlekiller Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) WitamJestem ciekaw jak wygląda przemysł u was, żeby porównać z moim i ewentualnie ,,pożyczyć" kilka ciekawych rozwiązań .Osobiście mam 2 kompleksy:- Kompleks ,,prochy + wódka" produkujący wymienione w nazwie artykuły. Jest w sektorze Bala gi joy (możliwe że przekręciłem nazwę), w której NPC mają 2 elektrownie XL, co rozwiązuje kwestię energii. Daje niezły zysk, ale ma ostrą konkurencję ze strony kompleksu ,,Samodzielnego".Dla ciekawych: kompleks składa się z 2 farm pszenicy M, 2 destylarni M, farmy ,,zioła" L i rajskiego ogrodu L.- Kompleks ,,Samodzielny"Znalazłem w sektorze Ore Belt 2 asteroidy 56 rudy i 64 krzemu. Na obu zbudowałem kopalnie wielkości L do tego dołożyłem:2 fabryki kryształów M2 agregaty do produkcji wołowiny M (ranczo + smażalnia)2 elektrownie MStacje są zdublowane i w rozmiarze M ponieważ kompleks budowałem w 2 fazach.Po zbudowaniu dołożyłem trochę ogniw na ,,rozruch", ustawiłem cenę krzemu i od tego czasu już tam nie dokowałemPo pewnym czasie zaglądam do kompleksu i co widzę:Magazyn wypchany krzemem, to samo z ogniwami i powoli zaczyna zapełniać się magazyn kryształów .Do tego kilka milionów na koncie kompleksu.Ustawiłem cenę ogniw na sprzyjającą sprzedaży i od tego czasu zyskami kompleks zaczyna przebijać ,,Prochy i Wódkę".A jak wyglądają kompleksy u was? Edytowane 2 Listopada 2011 przez littlekiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Ja nie robie kompleksów tylko szukam sektorów z fabryką kryształów i bez elektrowni (lub z najwyżej jedną) i stawiam elektrownie XL. Trochę drogo, ale z czasem sie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi