littlekiller Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 (edited) WitamJestem ciekaw jak wygląda przemysł u was, żeby porównać z moim i ewentualnie ,,pożyczyć" kilka ciekawych rozwiązań .Osobiście mam 2 kompleksy:- Kompleks ,,prochy + wódka" produkujący wymienione w nazwie artykuły. Jest w sektorze Bala gi joy (możliwe że przekręciłem nazwę), w której NPC mają 2 elektrownie XL, co rozwiązuje kwestię energii. Daje niezły zysk, ale ma ostrą konkurencję ze strony kompleksu ,,Samodzielnego".Dla ciekawych: kompleks składa się z 2 farm pszenicy M, 2 destylarni M, farmy ,,zioła" L i rajskiego ogrodu L.- Kompleks ,,Samodzielny"Znalazłem w sektorze Ore Belt 2 asteroidy 56 rudy i 64 krzemu. Na obu zbudowałem kopalnie wielkości L do tego dołożyłem:2 fabryki kryształów M2 agregaty do produkcji wołowiny M (ranczo + smażalnia)2 elektrownie MStacje są zdublowane i w rozmiarze M ponieważ kompleks budowałem w 2 fazach.Po zbudowaniu dołożyłem trochę ogniw na ,,rozruch", ustawiłem cenę krzemu i od tego czasu już tam nie dokowałemPo pewnym czasie zaglądam do kompleksu i co widzę:Magazyn wypchany krzemem, to samo z ogniwami i powoli zaczyna zapełniać się magazyn kryształów .Do tego kilka milionów na koncie kompleksu.Ustawiłem cenę ogniw na sprzyjającą sprzedaży i od tego czasu zyskami kompleks zaczyna przebijać ,,Prochy i Wódkę".A jak wyglądają kompleksy u was? Edited November 2, 2011 by littlekiller Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centurion Posted November 3, 2011 Share Posted November 3, 2011 Ja nie robie kompleksów tylko szukam sektorów z fabryką kryształów i bez elektrowni (lub z najwyżej jedną) i stawiam elektrownie XL. Trochę drogo, ale z czasem sie opłaca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts