Jump to content

Jak wyglądaja wasze kompleksy fabryczne?

littlekiller
 Share

Recommended Posts

Witam

Jestem ciekaw jak wygląda przemysł u was, żeby porównać z moim i ewentualnie ,,pożyczyć" kilka ciekawych rozwiązań 🙁 .

Osobiście mam 2 kompleksy:

- Kompleks ,,prochy + wódka" 😀 produkujący wymienione w nazwie artykuły. Jest w sektorze Bala gi joy (możliwe że przekręciłem nazwę), w której NPC mają 2 elektrownie XL, co rozwiązuje kwestię energii. Daje niezły zysk, ale ma ostrą konkurencję ze strony kompleksu ,,Samodzielnego".

Dla ciekawych: kompleks składa się z 2 farm pszenicy M, 2 destylarni M, farmy ,,zioła" L i rajskiego ogrodu L.

- Kompleks ,,Samodzielny"

Znalazłem w sektorze Ore Belt 2 asteroidy 56 rudy i 64 krzemu. Na obu zbudowałem kopalnie wielkości L do tego dołożyłem:

2 fabryki kryształów M

2 agregaty do produkcji wołowiny M (ranczo + smażalnia)

2 elektrownie M

Stacje są zdublowane i w rozmiarze M ponieważ kompleks budowałem w 2 fazach.

Po zbudowaniu dołożyłem trochę ogniw na ,,rozruch", ustawiłem cenę krzemu i od tego czasu już tam nie dokowałem

Po pewnym czasie zaglądam do kompleksu i co widzę:

Magazyn wypchany krzemem, to samo z ogniwami i powoli zaczyna zapełniać się magazyn kryształów 😀 .

Do tego kilka milionów na koncie kompleksu.

Ustawiłem cenę ogniw na sprzyjającą sprzedaży i od tego czasu zyskami kompleks zaczyna przebijać ,,Prochy i Wódkę".

A jak wyglądają kompleksy u was?

Edited by littlekiller